Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> ביקורת על בית קפה קיורטוש

קיורטוש - חדש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הבצק הפריך שלה המתפצפץ בין השיניים טומן בחובו קרם פטיסייר, וניל צרפתי אוורירי באופן מדויק ומתקתק, המפתיע את הלשון ומענג את בלוטות הטעם...." שיר כידן מגלה את מאפה הפלרינה החדש בבית הקפה קיורטוש, תל אביב

קיורטוש, המאפה והשם, הגיע יום אחד, לא לפני זמן רב, לתל אביב, ושטף את רחובותיה בסערה. מאז אין אחד בתל אביב רבתי שיוכל לומר שאינו יודע קיורטוש מהו. הונגרים במקור, בניהם ובנותיהם ילידי הארץ, המחפשים טעם של פעם אבל עם טוויסט של היום ובני עדות אחרות שפשוט שמחו להכיר, פשטו על סניפי קיורטוש באשר הם.

למען הגילוי הנאות, הסניף הראשי של קיורטוש שוכן ממש מתחת למשרדי בבניין רובינשטיין בתל אביב. בכל שעה משעות היום והערב ניתן למצוא בקיורטוש עורכי דין ומנהלי סיכונים ממשרדי עורכי הדין, רואי החשבון ובתי ההשקעות הממלאים את האזור. שילוב של אנשי עסקים מעונבים, ילדי בית הספר לאומנויות הקרוב, אורחי הצגות הבימה המגיעים לקונדיטוריה לקפה של לפני או אחרי ומבלים תל אביבים באשר הם, הפכו את הקונדיטוריה למקום מפגש מעניין ומגוון. חלקם אורחים לרגע בהפסקת שוקולד קטנה, אחרים הביאו מבקרים מחוץ לעיר או מחוץ לארץ ויושבים שם לפגישת עסקים ארוכה או פשוט יקנו גליל אחד או שניים של קיורטוש הנאפה במקום או קופסת עוגיות מהאיכותיות ביותר שטעמתם וישוויצו בפני האורחים בפלאי הארץ המובטחת, ואיך זה שגם כשבחוץ לוהט כמו במדבר הטעם הוא מאירופה. ניחוח תמידי נישא באוויר מאפיית הקיורטוש והוא מזמין את כל העוברים והשבים פנימה. האווירה רגועה ומושפעת מצבעים חמים וצבעוניים כמו מדי המוכרים הכתומים, צבע מדפי העץ סביב החנות והפסיפס הדקורטיבי המעטר חלק מהקירות והספסלים בגוונים חמים של צהוב, כתום וחום. בקפה קיורטוש, אפילו מי המזגן הפכו לתפאורה והם מהווים מזרקה מסוגננת לאגם קטן מאחורי הספסלים.

הסיבה לביקורי זה בקיורטוש לא הייתה הפסקת השוקולד הקבועה. הפעם באתי לבדוק מאפה חדש מבית היוצר של קיורטוש הנקרא פלרינה. במסגרת חיפושים נרחבים שעורך השף של קיורטוש ברחבי העולם אחר המאפה המושלם הבא, נמצאה זו בדרום איטליה. הפלרינה הוא סוג של משולש העשוי שכבות-שכבות של בצק ממשפחת הפילו. הבצק הפריך שלה המתפצפץ בין השיניים טומן בחובו קרם פטיסייר, וניל צרפתי אוורירי באופן מדויק ומתקתק, המפתיע את הלשון ומענג את בלוטות הטעם. מליחותו העדינה מאוד של הבצק משתלבת במתיקות הפטיסייר ומעצבת טעם חדש על הלשון. סוג נוסף של פלרינה טומן בחובו קרם גבינת ריקוטה עדינה שעדינות מליחותה מבדילה אותה ממאפי בצק מלוחים אחרים ומעמידה אותה לבדה בקטגוריה משלה. הפלרינה היא בעלת מרקם עדין בפריכותו, מלוח או מתוק המתאים לכל סוג של ארוחה, קינוח או על יד הקפה.

אמנם לא לשם כך התכנסנו, אך אי אפשר בלי מילה קטנה על אורון גלושקה. שמה גלותי משהו ותרגומו לעברית "הר הזהב" מעיד על עיסתה. זהו מאפה בצק פריך המחביא בתוכו ליבת שוקולד גדולה ורוחשת שממלאת את הלשון, שוטפת את החיך ומטביעה את בלוטות הטעם בטעם של שוקולד. טעם של שוקולד עשיר ומרגש שהופך כל יום, גם יום אפור כזה, לחגיגה של ממש.