מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לחג

יין לחג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי מציע לכם יינות שילוו את ארוחת ראש השנה שלכם כמו גם את שאר החגים. פתחו את הארוחה בחליצת בקבוק יין לבן תוסס ומרשים, המשיכו עם יין אדום למנה העיקרית וסיימו ביין קינוח שימתיק את השנה החדשה

כידוע, בראש השנה אנו מאחלים לעצמנו להיות לראש ולא לזנב. רימונים, תפוח בדבש ושאר סימני ראש השנה הנהוגים בקהילות השונות כמו סלק, גזר וכרתי (פרסה או כרישה) מככבים על שולחן החג. לכאורה לא פשוט להתאים יינות לסימני הסדר, אבל האמת היא שאין כמו יין טוב כדי לסמל שנה חדשה וטובה ויש יינות נהדרים שיתאימו גם לסימני החג.

הצעתי הראשונה היא ראשית לחשוב על יינות לבנים תוססים בסגנון שמפניה לתחילת הארוחה. פתיחת הבקבוק היא חגיגית ומרשימה ואפקט הבועות גורם לסועדים להיות שמחים במיוחד. לאחרונה ישנו גל מבורך של יינות תוססים כשרים בסגנון שמפניה שיכולים לעלות על כל שולחן חג. נסו למשל את הפרוסקו סולה שמייבאת החברה הסקוטית. זהו יין בסגנון שמפניה שמחירו 45 שקלים והוא מגיע מיקב איטלקי מכובד. הגישו אותו בכוסות שמפניה דקות ומאורכות שבתחתיתן מעט גרעיני רימון אדומים ותקבלו משקה פתיחה חגיגי ומנצח לראש השנה. ההגשה מתאימה גם לכל יין לבן וארומתי – האפקט הצבעוני של גרגירי הרימון בתחתית כוס היין יעשה פלאים לחגיגיות הארוחה שלכם.

אם אתם מחפשים יין לבן ארומתי ישראלי לשולחן החג אני ממליץ על הריזלינג 2009 של יקב ויתקין. היקב המשפחתי המבורך הזה אחראי באופן מסורתי להרבה מהיינות היותר טובים שיש לשוק המקומי להציע. כאן מדובר בענבים מאזור הרי יהודה. העסיס התיישן שלושה חודשים על שמריו והתוצאה היא יין מרענן וארומתי שיתאים גם לסימני הסדר השונים כמו סלט גזר פיקנטי, סלק כבוש וכדומה. יין נוסף שיכול להתאים לסימני הסדר המתובלים הוא הבלנקה 2009 של עגור. זהו יין לבן פנטסטי של יקב שמבין ביינות ומכין אותם בהתאם למטבח המקומי. שני היינות הלבנים יכולים להתאים למנת הדג המסורתית של החג.

נעבור למנה העיקרית שהיא לרוב בשרית. כאן תזדקקו ליין אדום. המלצת החג שעולה בדעתי היא קודם כל אחד מיינות הדגל של יקבי ברקן: פינוטאז' סופריור 2007. ליקב ברקן רומן ארוך עם זן הענבים הספרדי הזה. ברוב היקבים בארץ הוא משמש לבלנד בלבד אבל בברקן כבר שנים מכינים ממנו יין זני בסדרת הרזרב ואף אחת לכמה שנים יין זני מסדרת העילית של היקב – סופריור. הסופריור פינוטאז' 2007 יצא לאחרונה לשווקים, הוא מורכב מ-90% פינוטאז' מגבעות יהודה והשאר מתחלקים בין מרלו לקברנה סוביניון מהגליל העליון. מדובר ביין עשיר ועוצמתי בעל גוף מלא שעוד זמנו לפניו. לקראת החג כדאי לשים לב לאריזת המתנה המיוחדת של יקבי ברקן המציעה שני יינות מסדרת הרזרב לצד דיקאנטר (מתקן לחדרור היין). יינות אדומים ברמה טובה ומעלה צריכים "לנשום אוויר" לפני שיצליחו להביע את מלוא טעמם. דקנטר שיין משובח נמזג לתוכו ונשתה אחרי כחצי שעה יוסיף עוד משהו מיוחד לשולחן החג שלכם.

יינות אדומים נוספים שכדאי לשים לב אליהם הם שלישיית היינות האדומים הנהדרים מבציר 2005 של מיזם פיוז'ן. המיזם מנסה לבחור ענבים מובחרים משנת בציר מובחרות מכל העולם ולהביא אליהם את הייננים הישראליים בכדי להוציא את הטוב ביותר. לגבי היינות האדומים אפשר לומר שבהחלט הצליח להם: במחיר נמוך יחסית לאיכות תוכלו לקבל: שני יינות אוסטרליים שיראז- קברנה סוביניון שהוא שובר קופות אמתי, יין עוצמתי ומרוכז בעל פה מלא בפרי שחור וארומות של לקריץ', והשיראז- מרלו שאמנם מבטא אופי אוסטרלי אך עדין קצת יותר. שני היינות יושנו במשך שלושים חודשים בחביות עץ והם בעלי אחוז אלכוהול גבוה של 15.5%. היין השלישי מקורו בספרד, הוא עשוי מבלנד של ענבי טמפרניו (85%) וגראנש (15%). הוא מציג אף ופה מגוונים של פירות אדומים ושחורים, ליין 14% אלכוהול וכדאי מאוד לחדרר אותו לפני השתייה. שלושת היינות הם בהחלט הפתעה טובה של איכות נהדרת שמתאימה ליין בארוחת ראש השנה.

ולסיום: בראש השנה הכול צריך להיות מתוק וכך גם יין הקינוח. למי שממש מתעקש להתאים יין גם לתפוח בדבש כדאי ללכת על יין הקינוח האיכותי של רמת הגולן, ההיטס ויין 2008. היין, שכמו רוב יינות הקינוח נמכר בפורמט של חצי בקבוק 375 מ"ל, עשוי מ-100% ענבי גוורצטרמינר. האשכולות עברו הקפאה במשך חודש בטמפרטורה של -12 מעלות צלזיוס. לאחר מכן הם נסחטו באופן איטי כך שהנוזל שהתקבל הוא עשיר, סמיך ומתוק במיוחד. זהו יין קינוח איכותי ונהדר שיכול להוות גם את מנת הקינוח עצמה או להתלוות לכל קינוח שהוא מתוק מעט פחות ממנו. לגימה קטנה מן הנוזל הזהוב בעל הטעמים העמוקים והמתוקים יבטיחו לכם שנה חדשה מתוקה ומלאה ביין טוב. שנה טובה.

מה שותים אצלכם בראש השנה?