מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > ליאורה סופרת קלוריות> כתבה על ערך תזונתי של סמלי החג

סמלי החג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה בוחנת את סמלי ראש השנה ואת ערכיהם התזונתיים. ותשאלו מה כל כך טוב בדבש וברימון? ובכן: הגנה מפני סרטן, ויטמינים, מינרלים, הימנעות מכולסטרול רע וטעם מהטבע, שעליכם להודות שהוא הכי טוב

רימון

ספירת מלאי

ב – 100 גר' רימון (ככוס גרעינים) יש 65 קלוריות. הקלוריות מגיעות בעיקר מפחמימות. אבל הרימון מכיל גם ויטמינים מקבוצה B, אשלגן ומעט ברזל, והרבה מאוד נוגדי חימצון.

למה הוא טוב?

הסוג המיוחד של נוגדי החמצון המצויים ברימון הקרויים פוליפנולים, טאנינים ואנטוציאנינים הם חומרים פעילים יותר מהחומרים המצויים ביין אדום, מיץ אשכוליות, מיץ חמוציות ובתה הירוק. הם תורמים להגנה על הגוף מפני סרטן ומחלות לב ומורידים את הכולסטרול הרע. לפי הרפואה המשלימה צבעו האדום מרמז שהוא מומלץ למי שסובלים מאנמיה ומחוסר דם. הוא נחשב מחזק מאוד ומומלץ במצבי חולשה ולאחר מחלה.

איך אוכלים אותו?

כמובן, אפשר ומומלץ לאכול את גרגירי הרימון כמו שהם. ניתן להוסיפם למאכלים רבים. מאד מתאים לפזרם על סלטים ירוקים למיניהם, להוסיף לתבשילי אורז או לתבשילי עוף ובשר. גם בבישול יתרונותיו לא אובדים. אפשר להשתמש במוצרים המכילים אותו ונוחים לבישול כמו מיץ רימונים ותרכיז. מבחינה בריאותית רוב המוצרים שומרים על תכונותיו נוגדות חמצון של הרימון, אולם חלק מהוויטמינים אובד.

דבש

ספירת מלאי

בכפית דבש רק 20 קלוריות. הוא מתוק יותר מסוכר ולכן אפשר להסתפק בכמות קטנה בהשוואה לסוכר. הוא מכיל גם ויטמינים ומינרלים בהתאם למקור הצוף ממנו רקחו אותו הדבורים.

למה הוא טוב?

מתיקות הדבש היא המומלצת לפי הרפואה הסינית. צריכה מתונה תקטין את הצורך במתוק. הדבש משמש גם לצרכים רפואיים. בגלל ריכוז הסוכר הגבוה שבו הוא שימש בימי קדם לטיפול בפצעים מכיוון שריכוז הסוכר מנע התפתחות חיידקים. גם היום משתמשים בו לאחר ניתוחים או כוויות בתוך החבישה, דבר שכנראה משפר את הגלדת הפצע ומונע התפתחות זיהום. הוא מומלץ גם לקוסמטיקה ותכשירים רבים מבוססים על תכונותיו.

איך אוכלים אותו?

כאמור מומלץ להשתמש בו כממתיק. חום הבישול אמנם פוגע חלקית בערכיו אבל עדין הוא מומלץ גם בבישול. טוב להכין ממנו מאפים, קינוחים, רטבים לבשרים ולירקות וכמובן עוגת דבש לראש השנה.

תפוח

ספירת מלאי

תפוח בינוני שוקל כ – 150 גרם ומכיל 80 קלוריות. בגלל תכולת הסיבים שבו התפוח משביע מאוד. התפוח הוא אוצר בלום של ויטמינים מקבוצה B החשובים לתפקוד תקין של מערכת העצבים; אשלגן התורם להפחתה ברמות של יתר לחץ דם; ויטמין E שהוא נוגד חימצון המגן על כלי הדם והעור; בורון הדרוש לבנייה תקינה של עצם. כמו כן הוא מכיל חומרים נוספים רבים אחרים התורמים לבריאות.

למה הוא טוב?

תפוח נחשב אחד הפירות הקלים ביותר לעיכול ומתאים גם לתינוקות. בגלל חומצות הפרי שבו הוא מומלץ לאכילה אפילו ללא צחצוח שיניים. לפי הרפואה העממית התפוח נחשב "מטאטא הגוף" זאת בגלל שהתפיסה הייתה שהתפוח מנקה את הגוף ומונע מחלות. אכילת תפוחים מועילה לפי הרפואה העממית למחלות פרקים כמו דלקת פרקים או גאוט (שיגדון). לפי הרפואה הסינית שילוב הטעמים של מתוק וחמוץ בתפוח מועילה לגוף לבנות מנגנון שובע ורעב תקין ולהזדקק פחות למתוקים. בנוסף, השתמשו במיץ של התפוח ובחליטה שלו נגד חום ודלקות עיניים. הוא נחשב משתן, ולכן מתאים לטיפול בדלקת וזיהום בשלפוחית השתן. מבחינה חיצונית משתמשים במיץ שלו נגד שריטות ועקיצות.

איך אוכלים אותו?

כמובן, אפשר טרי, אבל מצוין גם בתוך תבשילים. משתלב מצוין כמעט עם כל מזון וטעם החל בבשר וכלה בקינוח.

דגים

ספירת מלאי

הדגים ידועים בעיקר בגלל תכולת חומצות שומן מסוג אומגה 3. גם דגי הבריכה בארץ מכילים היום אומגה 3 בגלל המזון הייחודי שהם מקבלים. בנוסף תורמים הדגים לתפריט חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה ורובם דלים מאוד בשומן. מנת דג של 200 גרם תתרום לתפריט כ 150 – 200 קלוריות.

למה הם טובים?

חומצות שומן מסוג אומגה 3 תורמות לבריאות הלב, לדילול הדם, להורדת לחץ דם ורמות כולסטרול ושומני דם. הן מצוינות לנשים הרות, לעובריהן ולהתפתחות המוח בקרב תינוקות. מחקרים מעידים על חשיבותן למצב הרוח ולקשב וריכוז. חלבון הדג מצוין למי שעוסק בספורט , לילדים ובני נוער בגיל הגדילה וההתפתחות.

איך אוכלים אותם?

למען האמת, בכל צורה – מבושלים, אפויים או על הגריל. מתוך קופסאות שימורים וגם נאים בתוך סושי.

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בתזונה סינית ובצמחי מרפא

מה אתם אוכלים בראש השנה?