מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > סדנאות אלכוהול> כתבה על ליקר Y-צ'ילי זמן אמיתי

Y-צ'ילי לחגים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"Y-red הוא ליקר המתובל בעיקר בפלפל צ'ילי אדום וגם במעט קינמון, 40% אלכוהול. זו הגדרה מאוד מאוד יבשה למשהו שהוא פשוט חוויה יוצאת דופן..." עומר גנור (אשכנזי מבית זמן אמיתי) מחייך עם חריפות הליקר Y-צ'ילי

אני אשכנזי. ממש. בביה"ס היסודי קראו לי שיכנז (גדלתי בפתח תקווה), בצבא קראו לי צהוב. אם שחר חסון היה כותב את הטור הזה, הוא היה כותב שכשאני רואה צנצנת של סחוג העור שלי מתחיל לייצר בלוטות זיעה חדשות. אם מישהו רק אומר את המילה מטבוחה העיניים שלי מתחילות לדמוע. אבל כשמישהו מוציא מהפריזר בקבוק של ליקר Y-צ'ילי אני מתחיל לחייך.

בחרתי לכתוב על הליקרים הישראלים הנפלאים הללו דווקא עכשיו, הזמן שבו אתם אמורים לחפש מתנה לכל מיני אנשים שאתם אמורים לאהוב (החגים בפתח, כן?) משתי סיבות פשוטות: ראשית, זו מתנה שאף אחד לא ישכח בחיים. יכול להיות שהוא יתאהב במשקה הזה, יכול להיות שתגרמו לו להשתעל ולהאדים. הוא יזכור אתכם כל חייו והסיפור יסופר בכל ארוחה משפחתית בראש השנה לדורי דורות. שנית, מדובר במוצר ישראלי ובעיניי יש לזה ערך מוסף, בעיקר בראש השנה העברית.

Y-צ'ילי הוא למעשה שם כללי לשני ליקרים, שניהם ליקרי צ'ילי חריפים אך שונים זה מזה. את שניהם הגו יהונתן וירון, בוגרים מצטיינים של קורס הברמנים של זמן אמיתי אשר גם טיילו יחד בחו"ל ועבדו יחד בארץ. הם התחילו להתנסות בהכנת ליקרים ביתיים ולאחר רקיחת כמה טריוויאליים כמו לימנצ'לו וכדומה הם החליטו ללכת על משהו מיוחד ושונה, שהמילה טריוויאלי תהיה ממנו והלאה. מה שיצא הוא ליקר בשם Y-red.

Y-red הוא ליקר המתובל בעיקר בפלפל צ'ילי אדום וגם במעט קינמון, 40% אלכוהול. זו הגדרה מאוד מאוד יבשה למשהו שהוא פשוט חוויה יוצאת דופן. את הבקבוק מומלץ להחזיק בפריזר וגם זה חלק מהחוויה – הקור שאתה חש בידך כשאתה אוחז את הבקבוק לא מרמז על החום האדיר שיתפשט בבית החזה שלך עוד דקה וחצי. בלי להיכנס לנושא המורכב של איך בנויה הלשון ואיך עובדות בלוטות הטעם, זהו בגדול האפקט של ה-Y red: מתיקות קינמונית ודבשית מתפשטת על הלשון (אתה לשנייה חושב לעצמך "מממ, טעים... אז מה הסיפור הגדול?"), חריפות מתפשטת בלוע (אם אתה אוהב חריף אתה מתחיל ליהנות, אם אתה אשכנזי אתה מבין שכדאי להזמין כוס מים מהברמנית), חום וחריפות יורדים לבית החזה ומתפשטים שם, בלוע הגלים ממשיכים להכות (אם אתה אוהב חריף אתה אומר לעצמך "כן!", אם רצית להזמין כוס מים אתה מגלה שאיבדת את היכולת לדבר וכל שנשאר לך זה לגנוח, למחות את הדמעות ולקוות שמישהו יבין אותך – למעשה אתה הופך לאחותך הקטנה).

בנוסף ל-Y red מייצרים יהונתן וירון גם ליקר נוסף בשם Y-green, ליקר המתובל בפלפל צ'ילי ירוק, כוכבי אניס, מנטה ותבלינים שונים ומכיל 35% אלכוהול. גם הוא חוויה מעניינת, יותר בסגנון ים תיכוני ומעט פחות חריף.

את ליקרי הצ'ילי מומלץ לשתות קפואים, כלומר היישר מהפריזר ובכוס שאט או צ'ייסר, וסמכו עליי – התחילו עם כמות של צ'ייסר. בנוסף ניתן להשתמש בהם כמרכיב בקוקטיילים שונים. את ה-Y green אני נוהג לשדך לערק, אבל לא סתם כך אלא בקוקטייל בסגנון מוחיטו. ב-Y red לעומת זאת אני עושה שימוש בסוג של אפל מרטיני שאני קורא לו טוויסטד אפל, גרסה קצת יותר מחוספסת של האפל מרטיני שנפוצה בברים שונים ופונה לאוהבי קוקטיילים קלילים ומתוקים. אז כשאתם מחפשים מתנה מיוחדת למישהו חריף או מיוחד – קחו בחשבון את ליקרי Y צ'ילי. אולי הם יאהבו, אולי הם ישנאו, אבל הם לא ישארו אדישים.

הרי לכם מתכון הטוויסטד אפל להנאתכם:

מרכיבים
25 מ"ל באד אפל
25 מ"ל ורמוט יבש (אני מעדיף צ'ינזאנו, גם מותגים אחרים אפשריים)
20 מ"ל Y-red
עם כמות ה-Y-red אפשר לשחק לפי הטעם, אני אוהב את החרפרפות המתגנבת לגרון אחרי המתיקות התפוחית אבל זה עניין של טעם

הכנה
מוזגים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, מנערים היטב ומוזגים לכוס מרטיני.


הבהרה – הכותב אינו מועסק במישרין או בעקיפין בשום צורה שהיא ע"י Y&Y ספיריטס או כל גורם אחר. הכתבה הינה חווייתית ואין לראות בה יותר מאשר דעתו האישית של הכותב.

סדנאות אלכוהול בזמן אמיתי