Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על קפה קדוש ירושלים

קדוש ירושלמי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אני החלטתי להתענג על אמנות הבצק ממטבחו של קדוש, והזמנתי רביולי חציל קלוי ברוטב שמנת וקשקבל עם ענני פרמז'ן מגוררים מלמעלה..." אמיר נהרי מבקר בבית הקפה קדוש שבמרכז ירושלים, שכבר מזמן נחשב לאחד המובילים בארץ

בית הקפה קדוש שבמרכז ירושלים, בבעלותם של איציק וקרן, כבר מזמן נחשב לאחד מבתי הקפה המובילים בעיר ובארץ. ועם קומה שלמה שמוקדשת למלאכת הכנת הבצק, אין קושי להבין מדוע.

התיישבנו, זוגתי ואני, בפינת החלל הגדול של קפה קדוש, על ספה נוחה, והשקפנו על הבר עמוס המאפים. מלצרית חביבה הגישה לנו תפריט ומיהרנו להזמין, לפני שנתמלא רק ממראה עינינו. למנה ראשונה הזמנו למרכז השולחן שלנו ברוסקטת סלמון - פרוסות באגט קלויות ועליהן רצועות סלמון, עגבניה ובצל סגול בליווי סלט ירוק. זוהי מנה פשוטה, טעימה וקלילה כפי שמנה ראשונה בבית קפה צריכה להיות, חפה ממניירות מיותרות. לצד הברוסקטה הזמנו סלט של גבינת רוקפור המגורדת מעל גבעה של חסה, עגבניות שרי, בצל ופיסטוקים. אכלנו לאט מחשש התמלאות. מהכרותי עם קדוש כבר למדתי שכדאי להשאיר מקום למנות העיקריות.

המטבח של קדוש מתגאה במוצרים טריים, ואת הלחמים, את הפסטות, את העוגות ואת המאפים כולם אופים בקומה העליונה קרן עצמה וצוות הטבחים המוכשר שלה. זוגתי התעקשה להזמין טוסט כעיקרית. אף על פי שהסתייגתי, המלצרית של קדוש המליצה בחום. וכך, הגיע לשולחננו טוסט דובדבן, שהוא למעשה טוסט במילוי גבינת רוקפור, גבינת שמנת עיזים ודבלים. החרפרפות של הרוקפור משתלבת היטב עם המתיקות של הדבלים ועם הרכות של הגבינה הקטיפתית ואנחנו סיימנו את המנה ללא קושי, יחד עם הסלט שנלווה אליה.

אני החלטתי להתענג על אמנות הבצק ממטבחו של קדוש, והזמנתי רביולי חציל קלוי ברוטב שמנת וקשקבל עם ענני פרמזן מגוררים מלמעלה. טעמו של החציל הקלוי השתלב בהרמוניה עם כבדות הקשקבל ואף על פי שהמנה גדולה ומשביעה, הייתה בלבי משאלת סתר, שיעבור מלצר וימלא לי את הצלחת בשנית.

אתי ניחמה אותי והזכירה לי שהקינוחים של קדוש עוד לפנינו. התעודדתי במהירות מפתיעה, קמתי ממקומי וצעדתי בגאון לוויטרינת הקינוחים. המבחר של קפה קדוש מבלבל, אני מודה, אבל זה לא מה שיכניע בחור מנוסה כמוני. הצבעתי בביטחון על שני מאפים וחזרתי מרוצה לשולחן. כעבור דקה הגיעו אלינו, לאחר כבוד, פאי אגסים וקרם שקדים וקיפוד שוקולד במילוי מוס וקרם ברולה. תענוג לעיניים ותאווה לחיך. לאחר שסיימנו את הקפה, בדרך החוצה, לא יכולתי להתאפק וקניתי קופסה של פאי אגסים הביתה, על כל צרה שלא תבוא.