מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות חדשים

טעמים חדשים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ונחזור מהמנה האחרונה לעיקרית – היין. השיראז של אדיר עשוי מ-100% ענבי שיראז, הוא יושן 12 חודשים בחביות עץ ומכיל 14% אלכוהול. כרגיל מפתיע יקב אדיר לטובה..." יובל בלנקובסקי עם יינות חדשים בארץ ובארגנטינה

עולם היין הישראלי הולך ומתפתח וכוחות חדשים ורעננים נכנסים לתוכו ללא הרף. אחד מהם הוא יקב אדיר שפרץ לתודעת חובבי היין עם זכייתו של יין פלטו 2005 של היקב בכמה תחרויות בארץ ובעולם. העובדה שיקב קטן ולא מוכר הצליח להוציא יין מורכב ומאוזן כל כך הפתיעה רבים בעולם היין הישראלי. לרגל השקת השיראז 2008 רציתי לעשות הערכה מחדש של התקדמות היקב והחלטתי לטעום את הפלטו הנוסטלגי לצד השיראז החדש, ואפילו להניח לצדם כמה מוצרים ממחלבת אדיר שהוקמה עוד קדום ליקב.

יקב אדיר הוא מאמץ של שתי משפחות חקלאיות בכרם בן זמרה. המחלבה עוסקת בחלב עיזים בלבד, ולצד גבינות קשות איכותיות ולבנה נהדרת שטעמתי, מכינים כאן גם מוצרים מפתיעים כמו גלידות יוגורט וגלידות שמנת במגוון טעמים העשויות מחלב עיזים. מעבר לטרנד הבריאותי שנוטה יותר לחלב עיזים מאשר לחלב פרה, הגלידות הן נהדרות ומיוחדות ואני ממליץ עליהן בחום.

ונחזור מהמנה האחרונה לעיקרית – היין. השיראז של אדיר עשוי מ-100% ענבי שיראז, הוא יושן 12 חודשים בחביות עץ ומכיל 14% אלכוהול. כרגיל מפתיע יקב אדיר לטובה ומצליח לעשות שיראז לא פשטני עם עומק ומורכבות, יין טוב עם עושר טעמים וארומות שאינו אגרסיבי מדי לטעמי. לצדו טעמתי את הפלטו 2005, המבוסס על קברנה סוביניון (92%) והשאר מענבי שיראז. היין היה עדין ומרוכך בעקבות זמן היישון שלו, אף על פי שאני מעדיף את הפלטו 2007 שיצא לא מזמן. יחד עם היין המעולה, גם רמת הגימור ועיצוב האריזה של יינות היקב הם בסטנדרט שאין שני לו, ומי שמחפש יין מתנה עם אריזה מרשימה בעיצוב מודרני - יינות אדיר הם בהחלט שילוב של יין איכותי ועיצוב נהדר.

ומכאן קפיצה קטנה לחו"ל. החברה הסקוטית מביאה לארץ את אחד מיקבי הענק של ארגנטינה - יקב טרפיצ'ה. מדבר ביקב עצום המייצר עשרות סוגי יינות במגוון הרכבים ומחירים. ליקב יין במבחר רמות, כאשר הדגש הוא על היינות האדומים של היקב. ועל זני הענבים: קברנה סוביניון, קברנה פראנק והמלך הבלתי מעורער של זני הענבים בארגנטינה- המלבק. באשר לזני הענבים הראשונים – זה עניין של טעם ואין ספק שבטריפצ'ה עושים יינות איכות מהזנים האלו, גם אם לא חסרים כאלו בארצנו הקטנטונת. באשר למלבק, שאגב פה ושם מפציע ביינות ארצנו, כדאי מאוד להתנסות. למשל בסדרת הברוקל שמחיריה סבירים בהחלט (אזור 60 שקלים) תקבלו תמורה נהדרת לכסף שלכם אם תרכשו את יין המלבק בסדרה. זהו יין אדום-שחור עוצמתי שיושן 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות. הוא יהיה נהדר לארוחת בשרים על האש: קחו לכם אסאדו או סטייקים, צרפו אליהם את היין ותקבלו חוויה דרום אמריקאית אמתית.

ליקב טרפיצ'ה עוד יינות ברמות יוקרתיות הרבה יותר. טעמנו את אחד מיינות הדגל של היקב, מאנוס 2004, שמחירו מאות שקלים, והוא מלבק איכותי מארגנטינה שיושן 24 חודשים בחביות עץ. הוא בעל תווית מרשימה העשויה מתחריט מתכת של אמן ארגנטינאי בעל שם. היין נהדר ועומד בפני עצמו ללא קשר לאזור, לזמן ולמחיר. אך השקעה זו מוצדקת בעיקר אם אתם חובבי הז'אנר של המלבק – ואני אישית מכיר כמה כאלו שעד היום מתגעגעים לטעם של יין ארגנטינאי מהטיול בדרום אמריקה.

אם עסקנו ביינות איכות, אז קבלו אחד מהשוק המקומי. יקבי רמת הגולן הוציאו את הירדן סירה, כרם תל פארס 2006. זהו עוד אחד מיינות היוקרה – הסינגל ויניארד - כרם יחידני של יקבי רמת הגולן. העיקרון שעומד מאחורי היינות הללו הוא שלאור האיכות יוצאת הדופן של החלקה, מוציאים יין המנסה לבטא את האיכות המיוחדת של הכרם. היין יושן שמונה עשר חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, וכדרכם של יינות הסירה מרמת הגולן מדובר ביין מרוכז וסמיך. אנשי היקב אומרים כי הוא בין השאר בעל ארומות של דובדבן בשל, שזיפים ופירות יער שחורים. ליין 15.5% של אלכוהול, וביקב מעריכים שהוא ישתבח בעשור הקרוב. כמו כל יינות הכרם היחידני של רמת הגולן גם הסירה מתל פארס יוצא במהדורה מוגבלת של 11,700 בקבוקים. המלצתי – קנו עכשיו כל עוד הוא בחנויות וחכו. תנו ליין כמה שנים של יישון ותוכלו ליהנות ממלוא הפוטנציאל שלו.

ולקינוח – יין לבן חצי יבש פשוט וחביב: תשבי, גוורצטרמינר, 2009, יין קליל ונחמד שתוכלו לצרף לכל פיקניק או ארוחה בחום. הוא נחמד ומרענן, שתו ותיהנו.