מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות בוטיק

יקבי בוטיק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי ממליץ על יקבי בוטיק שהם יקבי איכות. נסו את הרוזה 2009, את הגרנד וין 2007 ואת הסי 2008 של יקב קסטל, תנו כבוד ליקב לוריא שבמדרונות הר מירון, ואל תשכחו את יקב הבוטיק עגור ואת הקסם 2008 שלו

מסעדת קלואליס ברמת גן ערכה לאחרונה את אירוע פתיחת חודש יינות הבוטיק במסעדה, מה שנתן לי הזדמנות לטעום כמה יינות משובחים הראויים לציון מיוחד. מסעדת קלואליס, מוסד מפואר שניצב כאי של יציבות בנוף הקולינריה הישראלי שבו נפתחות ונסגרות מסעדות ללא הרף, היא גם אחת ממסעדות העילית של ישראל. סוד קסמה אמנם קשה לפיצוח, אך אם יורשה לי לנסות, לדעתי הוא נעוץ בשמחת החיים ובאהבת האוכל והיין המתפרצת של השף הג'ינג'י והדרום אמריקני ויקטור קלוגר. קלוגר אחראי על מטבח העילית ועל אוסף מרשים של מנות מקוריות שהשילוב בינן לבין יינות בוטיק איכותיים מוליד טובות הן ליין והן לחיך.

היין הראשון שטעמתי היה קסטל רוזה, 2009. שמו של יקב קסטל השוכן בהרי ירושלים הולך לפניו. מיקב בוטיק קטן המייצר מאות בקבוקים בשנה הוא הפך לאחד מיקבי העילית של ישראל והוא מייצר כיום מעל למאה אלף בקבוקים. יין הרוזה שנוצר באופן חד פעמי השנה הוא כעין קריצה חביבה של היקב לאוהדיו הותיקים. תוך כדי ייצור היין גילו ביקב כי העסיס מענבי המרלו שלהם אינו מרוכז דיו ועל כן הפרישו חלק מן העסיס ששהה מעט עם הקליפות וכך נוצר יין הרוזה. מיין הרוזה שנוצר במקרה יש בסך הכול 3,000 בקבוקים, ובין מנות הפתיחה המרגשות של קלואליס כמו קבב דג הבורי, השתלב הרוזה מצוין.

מפאת התלהבותי מהרוזה ערכתי ביקור בית ביקב קסטל הנאמן למסורת המרשימה של ייצור יינות איכות. טעמתי את מבחר היינות של היקב: הגרנד וין 2007, היין האדום העילי של היקב המיושן 24 חודשים בחביות עץ, שמכיל מגוון רחב מאוד של טעמים. הוא מתובל מעט, פרחוני ומשתלב עם הארומות האופייניות של היין, של שקדים ואמרטו. זהו יין נפלא, מורכב, ארוך ומגוון. כהרגלי שמרתי אנחת שמחה מיוחדת לסי קסטל 2008, היין הלבן של היקב שמבחינתי הוא היין הלבן הטוב מסוגו בארץ, שלטעמי מעניק חוויית שתייה יוצאת דופן, וראוי ללוות ארוחת דגים נהדרת או לעמוד בפני עצמו. לאחר הביקור ניתן לסכם כי קסטל הוא יקב איכותי באופן יוצא דופן. המקצועיות שלו הפכה אותו מיקב בוטיק קטן ליקב הדגל של ישראל – מאד מומלץ.

יקב בוטיק אחר שכדאי להזכיר הוא יקב בוטיק חדש וקטן בשם לוריא. היקב הוא פרי מאמץ משותף של הכורם יוסף סיידא עם היינן יריב לביא. הכרם שוכן במדרונות הר מירון בגובה של 840 מטרים, ומוציא שני יינות אדומים. הראשון, לוריא רוז', הוא יין אדום שקשה למצוא רבים כמוהו בישראל, ליין 12.5% אלכוהול בלבד. הוא מבוסס על ענבי סנג'ובזה, ברברה וקברנה סוביניון, לטעמי זהו יין שמתאים באופן יוצא דופן לפסטות האופייניות למטבח האיטלקי. יש לו קלילות וחמיצות מורגשת שהופכת אותו, עם שילוב טעמי פירות אדומים, ליין נהדר לארוחה קלה יחסית. יין העילית של יקב לוריא הוא הלוריא גרנד וין המיושן כשנתיים בחביות עץ ומבוסס בעיקר על ענבי קברנה סוביניון. זהו יין מרשים ועוצמתי בעל טעם מרוכז של פירות שחורים המתפתח יפה בפה לקשת רחבה של טעמים. אמנות עשיית היין ואהבתו של היינן ליינות הצרפתיים ניכרת ביין הזה, אין מדובר בעוד יין ספוג עץ בסגנון העולם החדש, אלא ביצירה שלמה הלובשת אלגנטיות ואיזון נהדר. היין מתאים גם ליישון. ככלל זהו יקב בוטיק נהדר שכדאי להכיר. למי שמעוניין ביין בוטיק איכותי ולא מוכר שיש לו גם אישור כשרות, זהו יין מנצח המומלץ בחום.

אחרון חביב הוא יקב הבוטיק עגור שלו עוד אקדיש טור בפני עצמו. יינות עגור עשויים על פי הפילוסופיה של שוקי ישוב המחפש לבטא את הטעמים המקומיים והייחודים של הארץ ושל הרי ירושלים שם שוכן היקב. היינות מיועדים להתאים למטבח הישראלי בעל המנות עשירות הטעם, החריפות והעוקצניות האופייניות למטבח המקומי. לאחרונה טעמתי את הקסם 2008, יין אדום שהוא בלנד של מרלו, קברנה סוביניון, קברנה פרנק ופטי ורדו המיושן שישה חודשים בחביות עץ. זהו יין אדום קליל בעל חמיצות נעימה ואף מפולפל - פלפל לבן, אפשר לומר ביתר דיוק. יין פנטסטי שהתאמתו למטבח הישראלי אינה מוטלת בספק. יוצרו ממנו בסף הכול 9,000 בקבוקים ואני ממליץ בחום, רוצו לקנות.