Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על מסעדת תאנים בירושלים

תאנים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שילובי הטעמים של המנה היו משחק של ערבובים וטעמים: דגן עם ירקות מבושלים, מעט יוגורט לתוספת, ועוד קצת צ'אטני מתקתק ולבסוף גם מחית פלפלים ירוקים חריפים שהייתה לצדו של הדגן..." יובל בנקובסקי במסעדת תאנים בירושלים

מסעדת תאנים היא מסעדה צמחונית ותיקה הקיימת מזה חמש עשרה שנים בירושלים. ראשיתה במושבה הגרמנית אך לאחרונה היא נדדה למבנה הקסום של בית הקונפדרציות מאחורי מלון קינג דיוויד היוקרתי. תאנים שוכנת על שפתו של גיא בן הינום, מתחתיך ברכת הסולטן ומן העבר השני של העמק נשקפת חומת העיר העתיקה ומגדל דוד. זהו נוף חלומי וייחודי שאין מסעדות רבות בירושלים שנתברכו בו. בצדה השני של מסעדת תאנים תלוי צילום קיר עתיק בשחור לבן של חומות העיר, שצולם בראשית המאה הקודמת מזווית דומה לזו הנשקפת ממיקומה הנוכחי של תאנים.

התפריט של תאנים הוא צמחוני עשיר השואב השראה הן מהמטבח האסייתי והן מהמטבח ההודי העשירים במנות צמחוניות. טיפ קטן: כשאתם באים למסעדת תאנים אל תחמיצו את מיץ התפוחים. הוא מעדן טרי הנסחט במקום. אך תאנים מציעה גם משקאות האופייניים למטבח ההודי כתמרהינדי ואורז', משקה המבוסס על חלב שקדים ולאסי על בסיס יוגורט.

זוגתי החליטה לפתוח במרק היום- מרק חומוס ורוזמרין נהדר, הארומה הדומיננטית של הרוזמרין השתלבה היטב עם גרגרי החומוס שבושלו עם מגוון תבלינים. אני בחרתי לפתוח בסלט ירוק עם גבינת עיזים בגריל. הניחוח העז של גבינת העיזים הכה באפי עם הגשת הצלחת לשולחן. שפע הירקות הירוקים, פריכים וטריים, נחתכו לפרוסות דקות ונחו זה לצד זה. הווינגרט המעולה והבלתי מפוענח שהכינו כאן בתאנים הפך אותם למעדן אמיתי. כשביקשתי מהמלצרית החביבה להסגיר את סודו, היא חזרה עם רשימה ארוכה של רכיבים שביניהם נמצאה להפתעתי גם נענע. מאחר שככל הנראה לא אצליח לשחזר את טעם הוויניגרט של תאנים, בהחלט נמצאה סיבה להגיע לכאן שוב.

בכל יום בשבוע יש במסעדת תאנים תבשיל יומי שמצטרף לשלל המנות העיקריות הקבועות בתפריט. כמובן, הזמנתי את מנת היום המומלצת, ומכיוון שהיה זה יום שני קיבלתי תבשיל הודי – ירקות בקארי המוגשים עם דגן מתובל, צ'אטני ויוגורט. מדובר במנה עשירה הכוללת מספר רב של רכיבים: תבשיל הירקות האדמדם כולל מבחר עשיר של ירקות, ביניהם כרישה, בצל וגזר חמים ונימוח. מכאן שילובי הטעמים של המנה היו משחק של ערבובים וטעמים: הדגן עם הירקות המבושלים, מעט יוגורט לתוספת, ועוד קצת צ'אטני מתקתק ולבסוף גם מחית של פלפלים ירוקים חריפים שהייתה לצדו של הדגן. זוהי מנה המדגימה את העושר העצום של המטבח ההודי שאינו זקוק לבשר. למנה עיקרית נוספת טעמנו פלפלים קלויים הממולאים בשומר ובריקוטה. זהו מעדן אמתי שזוגתי לארוחה חובבת הפלפלים התענגה עליו.

לסיום ביקשנו חליטת תה, שהייתה משובחת וכללה מבחר עשבים, ולצדה עוגת תפוזים: מעל לבצק שנעשה במיץ תפוזים טריים הונחו פרוסות תפוז שקורמלו מעט. השילוב המענג של מרירות הקליפה עם מתיקות התפוז והעוגה הותיר אותנו עם טעם טוב בפה. זאת מסעדה נהדרת לצמחונים, אך גם מי שאינו נמנה על הז'אנר ייהנה מהאוכל הטוב, מהשירות האדיב ומהמיקום המרגש של תאנים.