מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת על המים הרצליה

על המים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

על המים הרצליה: יובל בלנקובסקי מוצא מסעדת חוף שממוקמת ממש על המים ומגישה דגים ופירות ים נהדרים. בר קטן ואיכותי, מרפסת מקורה, שקיעה יפהפייה, סביצ'ה, קדירת פירות ים ועוגת שוקולד בלגי סמיכה לסיום – לא על המים לבדם

למסעדת על המים מיקום מעולה, או ליתר דיוק חלומי: היא נמצאת פשוט על המים. מרפסת העץ היפהפייה של המסעדה ממוקמת כחמישה מטרים מקו המים של הים. היא מעוצבת באופן נפלא – שולחנות עטויים מפות לבנות וסירות קיאקים עתיקות מראשית המאה שעברה תלויות על התקרה. הכול נראה מבטיח במסעדת על המים, רק שכאן נכנסת התדמית הבעייתית שרכשו לעצמן מסעדות חוף בארץ ובכלל בעולם. דווקא מסעדות בעלות מיקום נהדר שכזה מגישות בדרך כלל אוכל בינוני ומטה, ובדרך כלל מסתמכות על כך שלקוחות יגיעו כדי לראות את השקיעה. ואכן כדאי ללכת למסעדת על המים לארוחת ערב מוקדמת רק בגלל השקיעה המדהימה על הים, אבל גם כדי לנפץ סטיגמה אמיתית. מדובר במסעדה מעולה וותיקה מהסוג שקשה למצוא בארץ. על המים קיימת עשרים ואחת שנים, הגריל מן שהוציא חלק מן המנות שלנו בארוחה עובד במסעדה "רק חמש עשרה שנים", השף עובד כאן רק שבע שנים, אחת מתוכן בחפיפה עם השף הקודם שעבד גם הוא חמש עשרה שנים במקום. על המים היא מסעדה צנועה ושקטה, מהסוג שלא עושה הרבה רעש ויחסי ציבור אבל היא מוסד אוכל אמתי.

כמו מסעדת ים אמתית רוב התפריט של על המים מבוסס על דגים ופירות ים, אבל גם אוהבי הבשר יקבלו כאן מבחר אמנם מצומצם יחסית של מנות בשריות אך איכותיות מאד. מסעדת על המים תרשים אתכם עוד לפני שתטעמו את המנה הראשונה עם שירות אדיב וקשוב מהרגע הראשון. החלל הפנימי של המסעדה עם הבר הקטן והאיכותי מעוצב נהדר, וחדר הארוחות הפרטיות הכולל מקרן ומדפי עץ עמוסים בקבוקי יין הוא מרשים ומתאים למפגשים עסקיים כמו גם לחגיגות משפחתיות מצומצמות. המרפסת שבחרנו להתיישב בה מקורה ביריעה המאפשרת לאכול בנוחות לצפות במים מבלי להיות מופרעים במהלך הארוחה מהרוח החזקה הנושבת מן הים.

שתי המנות הראשונות שטעמנו היו שיפודי שרימפס וקוקי סאן ז'אק המוגשים על מצע של עלים ירוקים וסביצ'ה של מוסר ים. לצד שתי המנות הראשונות הגיע גם לחם הבית, ולתוך צלוחית נמזגו שמן זית משובח וחומץ בלסמי. הסביצ'ה היא מנה מרהיבה למראה: מעל הרצועות הדקות של בשר הדניס הנא נקצצו קוביות צהובות של אננס טרי ומשובח. אני אישית לא אדם של סביצ'ה משובח, אני אפילו יכול לוותר על כל הפירות ולהסתפק בדג נא טרי ומשובח חתוך היטב המוגש עם שמן זית משובח ומלח גס – וזה בדיוק מה שקיבלנו. האיכות השקטה של מסעדת על המים התבטאה היטב במנה זו, המייצגת מטבח קלאסי ולא יומרני או אופנתי במיוחד המבוסס על חומרי גלם טריים ומעולים. המנה השנייה הייתה אף היא הצלחה: שני שיפודים שבהם שולבו לסירוגין שרימפס וקוקי שידו המיומנת של הגריל מן הוציאה אותם בדיוק בזמן, כך ששמרו על עסיסיות כיאה לפירות ים טריים. את המנה הראשונה ליווינו ביין לבן – סוביניון בלאן של יקב החודש – יקב הבוטיק אסף מן הגולן. תפריט היין של על המים, כמו המסעדה, לא מתחכם, קטן ואיכותי, כך שכל סועד ימצא בו יין לטעמו.

למנה עיקרית טעמנו מספיישל היום, פילה לוקוס על מצע של פירה וירקות קלויים וקדירה של פירות ים הכוללת את כל המגוון ברוטב המבוסס על שמן זית שהוספו לו פלפלים חריפים מעט לפיקנטיות. ידידי למסעדה הוא מומחה לדגים, כזה שמכיר דייגים בשמם הפרטי וקונה מהם ישירות את הסחורה הטרייה. את הלוקוס הוא הגדיר כפנומנלי, אחד מדגי הלוקוס הטובים ביותר שאכל, מהסוג שרק בנשיר תצליחו להשיג בעצמכם בחנות. הדג היה בשרני והרוטב המבוסס על שמן זית ועל לימון הוסיף לו חן אך לא האפיל על טעמו המשובח. קדירת פירות הים הייתה גם היא עשירה ומגוונת – מנה שאני ממליץ עליה בחום, והיא, בניגוד ללוקוס, נמצאת באופן קבוע בתפריט של על המים.

קינוח של עוגת שוקולד סמיכה ועשירה העשויה משוקולד בלגי נתן לנו את מנת הסוכרים שהיינו זקוקים לה עם סיום הארוחה. על המים היא מסעדה נהדרת, כדאי להתעדכן על הופעות ג'אז שמדי פעם נערכות במקום והתפריט העסקי שלה, שמוגש מדי יום מ-12:00 עד 17:00 הוא אטרקטיבי במיוחד. בעיקר זוהי מסעדה מעולה ויציבה עם מיקום ונוף משגע, מקום אידיאלי לארוחה רומנטית לאור השקיעה, המעניק שירות מקצועי נדיר, קשה לחשוב על מסעדת חוף אחרת בארץ שאפשר להמליץ עליה בפה מלא כמו על מסעדת על המים.