Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת קרוסל ברעננה

קרוסל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"המגע האישי של המטבח של קרוסל מתבטא בכל אחת מן המנות, והיא מתגאה בכך שכל מה שמוגש במסעדה מוכן פה במקום, 'מהלחם ועד לגלידה'...." יובל בלנקובסקי מתרשם מהאווירה הרומנטית של מסעדת השף האינטימית והכשרה, קרוסל ברעננה

סמוך לאחת הפינות של רחוב אחוזה המרכזי ברעננה שוכנת מסעדת קטנה וחמימה. כשמביטים בה מרחוק מיד מבחינים בכך שמדובר במסעדה שאינה מקומית, שלט העץ הצנוע ושני השולחנות המכוסים מפות מגוהצות למשעי מזכירים מסעדת שף קטנה בכפר בפרובאנס. האמת אינה רחוקה, זוהי מסעדת שף קטנה ואינטימית של השף סטפן שהגיע מצרפת והחליט להקים מסעדה במתכונת צרפתית כשרה ברעננה.

מספר השולחנות במסעדת קרוסל הוא זעום ויש בה בסך הכול פחות מעשרים מקומות ישיבה. קרוסל, כמו מסעדה צרפתית אמתית, פתוחה בין השעות 12:00-15:00 בלבד לארוחת צהריים ולאחר מכן מ-19:00-23:00 לארוחת ערב. בגלל גודלה הזעיר של קרוסל מומלץ להזמין מקום מראש. מכיוון שבחרתי להגיע למסעדה בדיוק בשעה 19:00, היא הייתה עדיין ריקה לגמרי, והחלה להתמלא רק לקראת 20:30. אולי זהו רעיון טוב למי שמחפש ליהנות מהחלל האינטימי והרומנטי של קרוסל בפרטיות יתרה.

כיאה למסעדה רומנטית, ישנו נר על כל שולחן ותאורה צהובה וחמימה מהתקרה, בשונה ממסעדות רבות בארץ שמתקשות לשדר אווירה כל כך רומנטית ואינטימית. התפריט של קרוסל הוא תפריט חלבי כשר, והמנות מבוססות על פסטות, מנות דגים, מבחר של סלטים, קישים ומרקים. למנה ראשונה בחרנו במרק 'בויבז', מרק פרובאנסלי שאגדות רבות נקשרו בשמו, המזוהה עם עיר הנמל מרסיי. המרק מבוסס על בישול ארוך של מבחר דגים, שעל עצמותיהם מתבשלים בו שעות ומקנים לו את הסמיכות ואת תמצית הטעמים והארומות שלהן. ככל שמשתתף במרק מבחר מגוון יותר של דגים שונים כך משתבח טעמו. אל המרק התלוו לחם הבית וקרוטונים, הוא היה עשיר וסמיך ובעל ארומת דגים מודגשת. הזמנו גם קיש של כרישה ושלוש גבינות. אל הקיש התלווה סלט קטן של עלי חסה ועגבנייה שטובל ביד טובה בחומץ בלסמי ובשמן זית משובח. המגע האישי של המטבח של קרוסל מתבטא בכל אחת מן המנות, והיא מתגאה בכך שכל מה שמוגש במסעדה מוכן פה במקום, "מהלחם ועד לגלידה".

המשכנו למנות העיקריות. מנה של ברבוניות בעגבניות וצלפים שנעשה בהשראה טוסקנית היה עשיר בטעם. ערמה של פילטים של ברבוניות נערמה באמצע הצלחת שעליה הונחו רוטב עגבניות שבושל בישול ארוך שהשלים היטב את הטעם של בשר הדג. למנה עיקריות נוספת הזמנו פילה דניס ברוטב יין אדום, את הרוטב תיבלו במעט שמנת כדי למתן את החמיצות. הצבע האדמדם-סגלגל של הדג והארומה הנעימה של היין האדום התפשטה בקרוסל הקטנה כשהמנה הוגשה לשולחננו. לצד הדג הוגשו גם פרוסות דקות של תפוח אדמה ופירה בטטה שהתלוו היטב עם הרוטב מבוסס היין של הדג.

קינחנו בשתי כוסות אספרסו ובקינוחים שבשבילי היו המנות המרשימות ביותר במסעדה. הקינוח הראשון היה טארט טאטן תפוחים, שבאמצעו כדור גלידת ווניל שהודלק בברנדי עם ההגשה. האפקט של המנה הבוערת הוא כמובן מרשים, אבל הטעם אגדי. התפוחים היו פנטסטיים, רכים, נימוחים וחמים וארומת הברנדי השתלבה נהדר. הזמנו גם פחזניות ממולאות בגלידת הווניל המקומית ומצופות ברוטב שוקולד. המנה הייתה נהדרת, גם אם לא השתוותה לטארט התפוחים האגדי. למי שמחפש ברעננה מסעדה באווירה קטנה ואינטימית, קרוסל היא מסעדה מומלצת.