מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> ביקורת על קפה בייגלס, רמת בית שמש

קפה בייגלס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כבר מזמן הבנתי שמטרת הארוחה היא לסלול את הדרך לקינוח, ואנחנו סללנו דרך עם שני נתיבים ושוליים..." אמיר נהרי אוכל מתוק לפני מלוח לפני מתוק בבית הקפה קפה בייגלס שברמת בית שמש: ביתי ומקומי עם טעם של חו"ל

לעתים אני מגלה כי אני מסוגל להרחיק מאד רק כדי להגיע לבית קפה שחבר המליץ עליו. זו הסיבה שנכנסתי אתו לאוטו, ויחד נסענו לרמת בית שמש א' לבית הקפה קפה בייגלס. קפה בייגלס הוקם לפני שנתיים וחצי על-ידי סטיבן וג'ניפר, זוג אמריקנים שעלו ארצה והתיישבו ברמת בית שמש. האווירה מצאה חן בעיניהם אך היה חסר משהו מהבית בארצות הברית. כך החליטו להקים את קפה בייגלס המתמחה בסוגים שונים של בייגלס ומאפים.

כאשר נכנסנו הבנו כי קפה בייגלס הוא מקום ביתי שנועד לשרת את קהל הלקוחות המקומי. רוב תושבי השכונה מכירים את סטיבן ויודעים היכן ניתן למצוא אוכל טוב. ההוכחה לכך היא שקפה בייגלס ממוקם לא הרחק ממרכז גדול, ובכל זאת זרם הלקוחות לא פוסק לרגע. וכשסטיבן מקפיד על שימוש בכפפות ניילון ליד האוכל מקרין וקפה בייגלס כולו היגייניות.

התפריט של קפה בייגלס מזכיר במעט דיינר אמריקני. בין ארוחת הבוקר עם החביתה לבין הסלטים ניתן למצוא גם פנקייקים משובחים. ואני, ששכחתי מתי הייתה הפעם אחרונה שבה אכלתי פנקייק, החלטתי לרענן את זכרוני. כן זכרתי שלא מקובל לאכול מתוק לפני מלוח אבל ברמת בית שמש אף אחד לא מכיר אותי אז הרגשתי חופשי לנהוג כראות עיניי. מנת הפנקייק של קפה בייגלס מורכבת משניים כאלו, טעימים מאוד, ספוגים רוטב שוקולד ורוטב מייפל. אולי כדאי שארענן את זכרוני לעיתים קרובות יותר.

לאחר מנת הפתיח הזו הזמנתי ארוחת בוקר משביעה ובריאה שהורכבה מחביתה עם בצל ירוק, סוגי סלטים שונים, גרגירי חומוס, פטריות טריות ורוטב נחמד. חברי נהנה, למה לא, מבייגל עם בצל ובתוכו כל טוב: סלמון, גבינת שמנת שום שמיר, זיתים שחורים, חסה, עגבניות, בצל ירוק וצלפים.

אמנם נראה היה כי אנחנו עומדים לשבוע אך החלטנו לאזור כוחות ולהמשיך הלאה, שהרי יש עוד כל כך הרבה מנות בתפריט. לפני שקיבלנו את הבאות מצאנו זמן להתבונן סביבנו. על הקירות היו תמונות עם תגי מחיר לידן, ציורים פרי מכחולה של הציירת ג'ורדנה קליין, אמנית מפורסמת שמציגה בתערוכות בכל העולם ובבית הקפה של סטיבן. לא סיימנו להתפעל וכבר הגיעה המנה באה: פסטה שטוחה ברוטב אלפרדו-שמנת סמיך. הייתי מוסיף מעט בצל ועירית קצוצה בשביל הצבע, אבל היא טובה גם בלי. ניסינו גם מנה של סלמון קרוקט, שהן קציצות של סלמון טחון ומטוגן עם פטרוזיליה ומיונז שמתאפיינות במרקם פריך וכיפי.

חשבנו שסיימנו, אבל לא. כבר מזמן הבנתי שמטרת הארוחה היא לסלול את הדרך לקינוח, ואנחנו סללנו דרך עם שני נתיבים ושוליים. יחד עם הקפה ההפוך הגיעה עוגת גבינה ושמנת ביתית ונהדרת שחתמה את החוויה הקולינרית שלנו בקפה בייגלס ברמת בית שמש.