מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על מסעדת ג'יזל ביבנה

הבית של ג'יזל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שירלי רחמים מעזה לראשונה בחייה לאכול אוכל ביתי מחוץ לבית, ומגלה שלפעמים משתלם לחרוג מהרגלים ישנים. וביום שלישי במסעדה של ג'יזל שביבנה יש קוסקוס, מפרום, בשר ראש וסלטים - אוכלים אצל ג'יזל וגם לוקחים הביתה

אתחיל בווידוי קטן על הרגל ישן: מכל מגוון המסעדות שיצא לי לבקר בהן במהלך חיי, אולי רק פעם או פעמיים ביקרתי במסעדה שמגישה אוכל ביתי וגם אז הצלחתי להתחמק ולהזמין משהו אחר. תמיד היה נראה לי שהאימא העיראקית שלי מבשלת כל כך טוב, וחששתי שמא תתקלקל לי התדמית הטובה של אוכל ביתי. הפעם חרגתי מאותו הרגל ישן ומתברר שלפעמים זה משתלם.

ביום שלישי בצהריים סיימתי לעבוד מוקדם וקפצתי לחברה שנולדה ושעובדת ביבנה, שמבחינתה צהריים זה אוכל של בית, ואם כבר בית אין כמו הבית של ג'יזל. מתברר שמסעדת ג'יזל שביבנה היא מוסד קולינרי כבר 25 שנה, שהחל את דרכו כדוכן קטנטן של סנדוויצ'ים שנמכרו לעוברים ולשבים. עם הזמן הפך הסנדוויץ' לתבשיל ולעוד תבשיל וכך הפכה ג'יזל לסיפור אגדה ידוע במטעמיו הביתיים בכל האזור.

בוקר בוקר מגיעה ג'יזל אל מטבחה ועם הרבה נחישות, המון אהבה וחיוך ענק מבשלת את התפריט הקבוע לאותו יום. בכל אחד מימות השבוע מתחלפים התבשילים, הניחוחות והטעמים באחרים. לא סתם הגעתי ביום שלישי, ידעתי שזה היום של הקוסקוס. פרט לתבשילים היומיים מציעה ג'יזל תפריט קבוע של בשר על האש ומגוון מטוגנים כמו שניצלים, פסטלים, קובה ואמפנדס. האווירה מסביב היא מזמינה ומארחת, כיאה לבית מרוקאי אמתי וחם. ג'יזל עומדת מאחורי הדלפק, מחייכת לכל עבר, סביבה לקוחות נאמנים שמכירים אותה וזה את זה.

את העסקית התחלנו במבחר סלטי הבית, מעשה ידי הזהב של ג'יזל – כרוב סגול, חמוצים, חציל מטוגן ברוטב וגזר פיקנטי. הוספנו גם חומוס מעולה ואי אפשר בלי פיתות חמות וטריות. בזמן שניגבנו עד הגרגר האחרון המתנו למנה העיקרית. כלפי חוץ נראיתי אדישה אבל חדי ההבחנה בטח שמו לב להתרגשות קלה שהציפה אותי לקראת החוויה החדשה של התנסות באוכל ביתי שלא בביתי. בחרתי, כמובן, בקוסקוס עם ירקות מבושלים ולצדו במנה של מפרום עם קציצות טוניסאיות. תפוח האדמה של המפרום היה רך ומעודן, ומילוי הבשר עשיר בטעמים נפלאים. הקציצות אף הן בלטו בטעמן המיוחד – ניסיתי לנחש מהו, אך זהו כנראה סוד ששמור לדור אחר.

חברתי שאזרה קצת יותר אומץ ממני בחרה במנה פיקנטית על גבול החריפה של בשר ראש שהגיעה בדמותם של נתחוני בשר במרינדת פלפלים חריפים וגרגירי חומוס. כחובבת חריף לא עמדתי בפיתוי ולקחתי לי נתחון פיקנטי ועסיסי עם כף של קוסקוס לאיזון, אך בכף השלישית לכד את עיניי מבטה הזועם של חברתי ונאלצתי להפסיק.

ליקקנו בתאווה עד הטיפה האחרונה, מתאמצות שלא לפספס רגע של עונג. לא חסכנו מעצמנו קינוח מפנק של מוס חלבה שהיווה סיום מושלם וחוויה מתקנת להתנסות הביתית שלי מחוץ לבית.

רגע לפני שהלכתי עוד הספקתי לארוז לי מנה נוספת לקחת הביתה, אז גם גיליתי שביום שישי משמשת ג'יזל כחנות לממכר מגוון מטעמים ביתיים כדגים, ממולאים, בשרים, מאפים ועוד המון הפתעות.