מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פאי פירות קיץ אלוהי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

סדנת האפייה שהתקיימה במאפיית ''חטאים מתוקים''' שבנווה צדק, הייתה כתמיד, מאגר בלתי נידלה של כיפים בצקיים מהנים. משלל העוגיות שנאפו מבצק חמאה שחור ובצק פריך מעודן, הפאים והטארטלטים, הכי טעים היה המאפה החגיגי והפשוט של פירות קיץ חמים ובצק פריך, שילוב שאין, אין עליו.


פאי תפוחים, שזיפים וקינמון

לבצק
180 גרם חמאה רכה
80 גרם סוכר
ביצה שלמה ועוד חלמון
330 גרם קמח חיטה לבן

3-4 תפוחי גרנד סמיט, קלופים, ללא ליבה פרוסים לפרוסות דקות
2-3 שזיפי סנטה רוזה, חתוכים לפרוסות דקות
קינמון טחון
2-3 כפות סוכר מעורבבות בכפית קמח חיטה לבן

1. במיקסר או מעבד מזון מערבלים חמאה וסוכר עד שמתקבל קרם.
2. מוסיפים ביצים ומערבלים היטב עד שכל החומרים מתאחדים.
3. מוסיפים את הקמח ומערבלים בזריזות, לזמן קצר רק עד שמתקבל בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
4. מוציאים ומרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות עד לעובי 3 מ''מ, בגודל התבנית. את הבצק הנותר מכסים בניילון נצמד ומקפיאים, לשטרויזל. מברישים את שאריות הקמח מהקלתית , מניחים על קרש חיתוך ומעבירים להקפאה נוספת.
5. מוציאים מהמקפיא ומניחים על תבנית פאי (22-26 ס''מ), מחכים כמה שניות עד שהבצק הקפוא יתחמם ויצנח לתוך התבנית, מהדקים היטב לתבנית בעזרת האצבעות ומודאים שאין כיסי אויר כלואים בין הבצק לתבנית. ליתר ביטחון, מחוררים במזלג.
6. מניחים בתבנית, על הבצק את פרוסות התפוחים, מעליהן את פרוסות השזיפים, מפזרים קינמון, ותערובת סוכר וקמח
7. מוציאים את הבצק הקפוא ומגרדים ממנו על פומפיה על המילוי עד שהוא מתכסה כולו בבצק מפורר, שטרויזל, והפאי נראה ממש כמו גבעה מושלגת.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-20 דקות, מנמיכים ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כשעה נוספת.