מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבה על בית הקפה שיראין, מזכרת בתיה

שיר בשיראין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שיראין הוא בית קפה חלבי וכשר ואני, קרניבורית, הזמנתי את הדבר היחיד שפעם חי: סלמון על שיפוד, קריספי מבחוץ ובשרני מבפנים, מלווה חלת בצל פריכה שטעם הבצל שבה משתלב במתיקות החלה ויוצר נפלאות..." שיר כידן בשיראין

בשבוע שלפני תחילת שידורי הריאליטי "האח הגדול" לקחתי חברה לארוחת ערב מושקעת בשיראין בידיעה שזו תהיה הפעם האחרונה שאראה אותה בשלושת החודשים הקרובים. שיראין הוא בית הקפה-מסעדה האהוב עליה, ואחרי שנה שלמה שבה היא מנסה לשכנע אותי להדרים עד מזכרת בתיה, הייתי חייבת לראות על מה כל הרעש.

יצאתי בשעה מוקדמת מהעבודה והנפקתי דרכון ליציאה מגבולות תל אביב. דילגתי על הדיוטי פרי והדרמתי למזכרת בתיה. הערב היה קריר ולכן העדפנו לוותר על החצר הגדולה והתמקמנו באווירת הסלון המזמינה והחמימה של שיראין. שיראין הוא בית קפה חלבי וכשר ואני, קרניבורית, הזמנתי מייד את הדבר היחיד שהיה פעם חי: סלמון על שיפוד, קריספי מבחוץ ובשרני מבפנים, מלווה בחלת בצל פריכה שטעם הבצל שבה משתלב במתיקות החלה ויוצר נפלאות. חברתי, בדיאטה מתמדת, הזמינה מגדל גבינות בחמאת דבש. ניסיתי להזכיר לה שגבינות רוקפור, חלומי וקשקבל הן לא בדיוק מה שנהוג לכנות גבינות רזות אך היא כבר הייתה שיכורה מחמאת הדבש אז הנחתי לה ליהנות ולגלות את התוצאה על המשקל בפרטיות ביתה.

לא היה פשוט לבחור מנה שנייה בשיראין. בין מגוון הפסטות והמאכלים המיוחדים כגון מוסקה שבהם מתמחים בשיראין היו לא מעט מנות מעניינות ששוות טעימה. הזמנתי פסטת טריו גבינות: פסטה פפרדלה מוקפצת בשלושה סוגי גבינות מותכות עם פטריות שמפיניון ובצל. הגבינות עטפו את הפסטה הרכה ונמתחו בהנאה בין פפרדלה אחת לשנייה. הרוטב המיוחד שיצרו הגבינות עם הפטריות והבצל משכו את עינה של חברתי ואת מזלגה לצלחתי. מאוחר מדי היא גילתה שלכל דבר יש מחיר. מנת הפסטה הגדולה שלה, ברוטב שמנת וחתיכות סלמון, נגמרה אחרי שטעמה ממנה ביס אחד בלבד. הפטוצ'יני שייטו ברוטב שמנת במליחות עדינה בין איי סלמון בשרניים. מעט הפסטו שצורף למנה תרם לה והפך אותה למיוחדת. לקינוח גרפתי את שאריות השמנת שנותרו בצלחת. תדהמתה של חברתי התחלפה בהשלמה עם גורלה והתייחדות שמחה עם פסטת הטריו שלי. או לפחות מה שנשאר ממנה.

נפוחות ומלאות התרווחנו על הכיסאות לתה ולשבילים אחרונים של שיחה. על השולחן שלנו בשיראין הונחו עלי פילו בתוך בריכת פלחי תפוחים מבושלים בסילאן. בצק הפילו הדגיש את טעם התפוחים המבושלים אשר שיוו למנה טעם וארומה של סיידר שהתאים לערב הסגרירי שבחוץ. המנה הגיעה בליווי גלידת וניל שקיררה מעט את המנה החמימה והוסיפה לה נופך הרפתקני.

עם כל כך הרבה אוכל טוב כבר לא היה לנו כוח לזוז. השיחה זרמה לאיטה ואנחנו המשכנו לשבת כדי ליהנות עוד קצת מהאווירה של שיראין ולאזור די כוחות שיאפשרו לנו לקום וללכת. היינו נשארות לעוד קפה לו רק לא הייתי צריכה לתפוס את טיסת אגד האחרונה למדינת תל אביב.