Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על די רסטורנט מלון דן תל אביב

די רסטורנט, דן ת"א


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בקינוחים של די רסטורנט מצאנו את שביל הזהב בין המטבח הקלאסי למקומי. ואם חושבים על זה, לשילוב של הקלאסי עם הפתיחות ל'כאן ועכשיו' בדי רסטורנט יש גם מסר לחיים. בעיקר ביום הולדת..." שפרה צח על די רסטורנט תל אביב

אל ימי הולדת עגולים אפשר להתייחס באחת משתי הדרכים: לחגוג אותם בגדול, או בדיוק להיפך, להתעלם בחינניות מהחלפת הקידומת, בבחינת "שום דבר לא קרה בעצם". לאחר התלבטויות לא מעטות, החלטתי על דרך ביניים – לא התעלמות אבל גם לא צרמוניות גדולות, אלא כמה אירועים קטנים עם האנשים היקרים לי: ערב עם החברות הטובות, מסיבונת למשפחה הקרובה, ולסיום – ארוחת ערב חגיגית בדי רסטורנט עם בן זוגי, החולק אתי כבר מחצית מחיי.

מסעדת מלון דן, שבה בחרנו, מצאה גם היא דרך להשיל מעליה את כובד השנים: את "לה-רז'אנס" הצרפתית בסגנון קלאסי-כבד, החליפה די רסטורנט, בעיצוב אלגנטי עכשווי בצבעי שחור-אדום-זהב, רהיטים של קסטיאל, תפריט בהשפעה ים-תיכונית, שירות מדויק אך לא מכביד ומחירים מתונים להפתיע.

הסגנון העכשווי של די רסטורנט מתבטא גם באופן ההגשה, שבו כל מנה מעוצבת כציור מרהיב על פני הצלחת. המנות מתבססות על חומר גלם מקומי ומשתנות לפי לעונה. בהתאם, תפריט החורף כולל הרבה ירקות שורש, תבשילים וסלטים עם "נפח", דוגמת סלט של אנדיב, סלק צלוי, תרד ואגוזי מלך.

אינה, מנהלת מסעדת די רסטורנט, מספרת בגאווה אגב הגשת לחם הבית הטעים כי הכול כאן הוא מתוצרת עצמית – עד רמת הקרוטונים בסלט. עוד היא גאה בחידושים כמו יינות מיוחדים המוצגים במסגרת "יין החודש" וב"תפריט מים" - יוזמה מקורית המאפשרת לסועדים לבחור מים מינרליים מבין מבחר סוגים - צרפתיים, איטלקיים ומקומיים. ומי שחושב שאין הבדל – מוזמן לטעום בעצמו.

שתי הראשונות שלנו בדי רסטורנט הן דוגמה לשימוש מחוכם בטעמים מקומיים: האחת היא מנה יפהפייה בלבן-אדום-ירוק של סביצ'ה של דג ים לבן, שבשרו העדין מקבל ניגוד של טעם וצבע מתלוליות קטנות של זרעי עגבניות וסלט טאבולה עם עשבי תיבול. השנייה היא מנה ארומטית וטעימה מאוד של ירקות עונתיים ממולאים, הכוללת חצילון, קישוא ועגבנייה שמולאו בבשר טלה ובאורז בסמטי ובושלו בעדינות בציר כבש מצומצם, כשהבישול העדין שומר על מוצקותם ומרקמם.

בעיקריות של די רסטורנט, לעומת זאת, ניכר הטאצ' הצרפתי: טכניקת ה"קונפי" שבה הוכן שוק המולארד שמרה עליו מייבוש יתר. תוספת רוטב קרמל על בסיס תפוז דם, יחד עם פרחי ברוקולי ותלוליות פירה הפכה את כל המנה לנאה לעין לא פחות משהייתה טעימה לחיך. המנה השנייה הייתה לטעמנו פסגת הארוחה – צלע של עגל חלב שנצלתה בשומן אווז וכוסתה בשכבה עבה של חזה אווז מיובש, שפריכותו הדגישה את עסיסיות הבשר. לצד הבשר הוגש פירה בטעם מודגש של חרדל, חידוש שדווקא היה פחות לטעמנו. אנחנו היינו מעדיפים פירה "נקי" כתוספת למנה כה עשירה.

בשלב הקינוחים של די רסטורנט מצאנו את שביל הזהב בין הטעמים: אחד מהמטבח הקלאסי - "קסטה שוקולד" שהייתה מעדן מענג של שני דפי קרמל וביניהם קציפת שוקולד וגלידת מוקה, והשני מקומי-עונתי – מרק מרענן של פלחי פירות הדר מכל הסוגים יחד עם כדור של סורבה לימון. ואם חושבים על זה, לשילוב של הקלאסי עם פתיחות ל"כאן ועכשיו" בדי רסטורנט יש גם מסר לחיים. בעיקר ביום הולדת.