Skip Navigation Linksראשי > מסעדות בעולם > מסעדות בברלין> מסעדות בעולם - ליאורה חוברה

אוכלים בברלין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אחד המקומות הנפלאים לאכילת רחוב הוא שוק הפשפשים 'אם מאוארפארק'. בברלין כמה שווקים כאלה הממוקמים באיזורים שונים של העיר ופועלים בימים שונים..." ליאורה חוברה, גאה להביא בפניכם את פנינות האוכל בברלין

ברלין היא עיר נפלאה. אורבנית, מלאה גלריות, חגיגה לבליינים וגם לאוהבי מוזאונים. עמוסה בהיסטוריה שקשורה כמובן גם לעם שלנו ונהדרת לשופינג (סוף סוף עיר אירופאית שבה היורו יכול לקנות משהו ששוה להביא הביתה –ואל תשכחו לבקש בכל חנות שבה קניתם בסכום העולה על 25 יורו, את טופס ה – Tax Free ותקבלו בשדה התעופה גם עודף).

וחוץ מזה היא כמובן מעצמה של אוכל ובירה. כתיירת שהיא גם דיאטנית לקחתי על עצמי משימה לא קלה - למצוא מאכלים זולים, שאפשר לקנות בפינות הרחוב, שיהיו טעימים וגם לא ממש משמינים. וזו, אם לא ידעתם, משימה די קשה בעיר גרמנית, שתושביה ומכיני האוכל שבה אמונים בעיקר על סיר הטיגון.
כבר ב – 10 בבוקר יוכלו מחודדי האף להריח את אדי השמן העולים מכל פינה ומתחת לכל עץ רענן בהם מטגנים נקניקיות ובשרים אחרים. ההצלחה, להפתעתי, היתה ממש מסחררת ואני גאה להביא בפניכם את פנינות אוכל הרחוב הברלינאי למי שלא רוצה לבזבז כסף או קלוריות.

אחד המקומות הנפלאים לאכילת רחוב תוך כדי שיטוט הוא שוק הפשפשים אם מאוארפארק. בברלין כמה שווקים כאלה הממוקמים באיזורים שונים של העיר ופועלים בימים שונים אבל זהו הטוב, המגוון והמעניין בכולם. כדאי לפנות עבורו כמה שעות ביום ראשון. אוהבי הרטרו ימצאו כאן פוסטרים, כלי חרסינה, תיקים, כלי בית ולמעשה כל מה שיוכלו להעלות על הדעת. כדאי להסתובב בין הדוכנים ויש סיכוי למצוא ענתיקות אמיתיות במחירים סבירים. כשתתעייפו, או תרעבו תצטרכו רק לבחור מבין דוכני האוכל הרבים. אין ספק שגולת הכותרת שייכת לטורקים. כבר בכניסה יעטוף אתכם ענן ריח העולה מהתנור האופה בורקסים ופיתות.

הנשים לשות את הבצק ואופות במקום מאפים מהבילים. אליהם מצטרפים סירים ענקיים מלאים בתבשילי עגבניות,קטניות, ירקות וחצילים ממולאים. והמחירים – כיאה לשוק – זולים וקלים לעיכול. בהמשך, בין דוכני השוק תמצאו מיץ תפוזים שיסחטו עבורכם תמורת 2 יורו לכוס וקפה הפוך או אספרסו באיכות שלא תבייש שום בית קפה. בדוכן הכריכים בצד המערבי של השוק (טורקי כמובן...) מחכים לכם כריכים שהם למעשה מאפי תרד גבינה או נקניק. דרך אגב, כדי לבדל את הכריכים שאינם מכילים בשר הם מכונים "כריך צמחוני".

מתחם מיוחד של ספסלים ושולחנות יטיב עם רגליכם העייפות ובו תוכלו לשבת בנחת עם כל השלל ולהנות מוסיקת עולם ואווירה נהדרת. ביציאה מהשוק ( אם כבר הגיעה שעת הצהריים ובטנכם מקרקרת שוב) תפגשו את צולה הדגים. הוא יגיש לכם דג טרי שתבחרו מהמבחר שברשותו לאחר נצלה לנגד עיניכם על הגרילר המיוחד לו - טעים בריא ודל שומן....
השוק ב – Bernauer Strasse. תחנת U-Bahn הקרובה - Eberswalder Srasse
פתוח ימי א בשעות 10:00 – 17:00

2 שווקי איכרים מצוינים המציעים ירקות, פירות, תבלינים גבינות וגם מאכלי רחוב כמו פלמיני (כיסונים במילויים שונים ברוטב יוגורט), כריכים, שוקרוט וגם דונאר. בשוק בכיכר ויטנברג, אהבתי במיוחד בית קפה שהגיע כולו בתוך רכב ריקשה וכאשר הבעלים פתח את חלקו האחורי נתגלתה מכונת קפה ממנה הוגש קפה הפוך מצוין בספלי חרסינה עם כל גינוני הטקס. בכיכר שולחנות וספסלים המאפשרים אכילה נינוחה.
שוק אחד ממוקם ב –Winterfeldplatz ופועל בימים רביעי ושבת בשעות 8:00 – 14:00. תחנת U-Bahn הקרובה Nollendorfplatz
שוק שני מוקם ב – Wittenbergplatz (שהיא כיכר ססגונית ולידה ממוקם כלבוKaDeWe שהוא חובה לכל חובב שופינג) ופועל בימי חמישי 10:00 – 19:00 ; ימי רביעי ושבת בשעות 8:00 – 12:00
תחנת U-Bahn הקרובה Winterfeldplatz

מאכלי רחוב שתמצאו בכל פינת רחוב
1. שוקרוט – מאכל שהגרמנים והצרפתים עדין מתכתשים על בכורתו. בכל מקרה מדובר בתבשיל עתיר כרוב כבוש ואליו מצטרפים תפוחי אדמה, בשרים, נקניקים ונקניקיות מסוגים שונים (מי שהכשרות חשובה לו שיבדוק היטב בציציות). השוקרוט מוגש בצלחות חד פעמיות ונאכל ליד שולחנות, במקרים רבים בעמידה בתוספת כוס בירה
2. דונאר קאבב– זוהי השאוורמה הברלינאית. מקורה טורקי אבל אין ספק שהיא כבשה לה מעמד של כבוד בעיר. תוכלו למצוא אותה עשויה מבשר, הודו, בקר או עוף והיא מוגשת בלחמניה או לאפה יחד עם ירקות ובמקרים רבים עם יוגורט. ב-2 או 3 יורו ארגנתם לכם ארוחה מלאה ומשביעה
3. קארי וורסט –אין ספק שהנקניקיה היא אחד המאכלים הבסיסים ביותר בברלין בפרט ובגרמניה בכלל. הקארי וורסט היא נקניקיה מוגשת על צלחת נייר עם מזלגון עץ כשהיא פרוסה לרוחב וטבולה ברוטב עגבניות וקארי. לטובת מי שרוצה למצוא בעסק קצת בריאות תוכלו למצוא בדוכני רשת Witt`ys קארי וורסט אורגנית.
4. שפצל – פסטה גרמנית המוגשת גם במסעדות וגם בדוכנים כשהיא מכוסה ברוטב גבינה, ירקות או בשר. מנה משביעה ב - 3 יורו.

אוכל רחוב בברלין –אכלה, כתבה וצלמה - ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc.