Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> המלצה על נטו סושי

חוכמת הסושי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קוביות בשר רך ועסיסי ברוטב טריאקי מתקתק נחו על מצע אורז לבן, הרוטב זלג על האורז ונתן לו מתיקות עדינה..." שיר כידן ממליצה לתושבי גבעתיים, לא לנסוע רחוק כשיש את נורי סושי בסביבה הקרובה

מה עושה זוג שרוצה לעבוד יחד? פותח מסעדה. ואם אחד מבני הזוג אוהב סושי וחלומו לפתוח סושייה ותיק יותר משנות היכרותו עם אשתו ולאשתו במקרה יש ניסיון בניהול מסעדה, כבר יש לנו לפחות מתכון מנצח אחד. על מנת להעשיר את המתכון הזה הביא אלון, בעליה של מסעדת 'נורי סושי' בגבעתיים, את השף יוסף דביר ובקונסטלציה מסוימת כמעט כל עובדי המקום הם בני משפחה. ככה, כל יום עבודה הופך גם למפגש משפחתי. הרעיון בעצם היה לפתוח מקום למשלוחים בלבד אבל חלומות זה דבר אחד ובירוקרטיה היא דבר לגמרי אחר. לכן הפך מקום המשלוחים למסעדה שעושה גם משלוחים ואם לומר את האמת? למקום החמים והנעים מבפנים ומעט זוהר למראה מבחוץ יש פוטנציאל לא רע לשמש גם כבר בשעות הערב.

חברתי ואני החלטנו לבלות ערב אוגוסט חם בנורי סושי בגבעתיים. ברגע שהתיישבנו נחתו על שולחננו צלחות קטנות של סלט חמוץ לנשנוש. מלפפון חמוץ, צנון, לימון, גמבה וגזר שטעמם חמוץ מלוח. טעמו חזק והוא פותח את בלוטות הטעם ומכין אותן לארוחה הממשמשת ובאה. אה, והוא גם ממש טעים.
למנה ראשונה הזמינה חברתי הצמחונית יקטורי פטריות מצוין העשוי מפטריות מטוגנות עם ציפוי פריך ומוגשות על שני שיפודונים יחד עם עגבניות שרי ורצועות דקות מאוד ועדינות של צ'יפס בטטה קריספי ורוטב צ'ילי תאילנדי בצד. חברתי מבחינתה יכלה לסיים כאן את הארוחה. לפעמים מספיק מנה מושלמת אחת כדי להכריז על הארוחה כהצלחה מסחררת וכל ומה שעתיד לבוא אחריה, טוב ככל שיהיה, עתיד רק לקלקל. המנה נראתה כה קורצת עד שלא הצלחתי להתאפק וטעמתי פיטריה ועוד אחת עד שהכרחתי את עצמי להפסיק. עם צ'יפס הבטטה הייתי קצת פחות דיפלומטית. אני הזמנתי טטאקי סלמון וטונה, מדליוני סלמון וטונה צרובים על מצע אצות מקאמה. המדליונים היו קרירים ומצננים. מליחותם העדינה היוותה ניגוד גמור לקרירותם והמנה הקרירה התאימה בדיוק לערב אוגוסט חם.

מניפת הסינטה שהזמנתי למנה עיקרית הדליקה אפילו את עיני חברתי הצמחונית שליקטה ממנה ירקות שעדיין לא נגעו בבשר. קוביות בשר רך ועסיסי ברוטב טריאקי מתקתק נחו על מצע אורז לבן, הרוטב זלג על האורז ונתן לו מתיקות עדינה. חברתי הזמינה קומבינציית סושי צמחוני גדולה בידיעה שתצטרך לחלוק בה. לשווא ניסתה לשכנע אותי שמנת הסינטה גדולה מספיק אבל אני הייתי חייבת לוודא את איכותם המצוינת של הבטטה בטמפורה, טמגו, קמפיו ובצל ירוק. כמובן שסושי הסלמון, אבוקדו, קמפיו ובטטה בטמפורה נשאר בשבילי ותודה לאלוהי הצמחונים.

לקינוח, הפתיע אותנו אלון, בעל המקום, עם אגרול מיוחד. אגרול מתוק שבתוכו מממוקמת בנוחות בננה מבושלת ורכה. אז פנינה טורנה אולי תעדיף קינוח אחר אבל אנחנו שברנו את בצק האגרול הפריך ונשנשנו את הבננה שבפנים בהנאה גדולה.
נראה לי, תושבי גבעתיים, שבשביל סושי אתם כבר לא צריכים את הכביש המהיר לתל אביב.