Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > המלצה על גלידריית טרטופו

מנה קטנה של אושר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"באזור הגלידות השמנות נדהמתי מגבינת המסקרפונה עם הרימונים שהוקפאו ונידבו חמיצות מתוקה. אם תשאלו את הילדים, הטעם המקובל ביותר הוא עוגיות האורירו המפורסם..." שרון ינובסקי מלקקת את האצבעות בגלידריית טרטופו

חלומו הורוד ביותר של כל ילד הוא שלאבא ואמא שלו תהיה גלידריה פרטית, בה יוכל לזלול כאהבת נפשו. הילדים של איתי ושרון זכו לגדול במציאות כזאת בה הקינוח תמיד יהיה קשור למעדן הקפוא. לפני כחמש שנים החליטו הזוג לממש את התשוקה הרבה לגלידה ופתחו את טרטופו, גלידה מתוצרת ביתית שמתאימה לכל אחד. מדי יום מתחלפים שמונה עשרה טעמים לפי העונה, חג, דרישות הקהל או סתם מצב הרוח.
בטרטופו מתייחסים בכבוד לסכרתיים, לשוחרי הדיאטות, לסובלים מחלבון הנמצא בחלב ובעיקר בילדים שובבים שדורשים שוקולד בכל הזדמנות.

טרטופו, לידע כללי, זוהי שמה של פטריית כמהין, אחת הפטריות היותר יוקרתיות מהן, וברומא ישנה גלידרייה בשם טרטופו שקיימת כבר מאה וחמש שנה. חוץ מזה ישנו גם קינוח על אותו שם בדיוק וצורתו כמאפין עסיסי עם רום. לעיתים תמצאו במקום את הטעם על שם הגלידרייה, תלוי במזלכם באותו היום.

בתוך המרכז המסחרי במודיעין יושבת לה טרטופו, גלידריית השף היחידה בעיר ולכן רוב תושביה וסביבתה מגיחים במיוחד עד אליה, כדי לקבל מנה קטנה של אושר. התיישבנו בכיסאות הכתומים לאחר שהעמסנו כמה כדורים והתחלנו בליקוקים, אני בחרתי בכוס והקטן בחר בגביע עם מגוון עיגולים חומים ולבנים. רקע הקירות צבועים בסגול ושמנת ועליהן תלויות תמונות וציורים של ילדים מוכשרים.

איתי הוא בחור ג'ינג'י חביב עם חיוך ענק, בדיוק כמו בסרטים המצוירים, כזה שהילדים מיד מסמפטים. בנדיבות רבה ובסבלנות יתרה נתן לנו לטעום מכל הצבעים. בתוך המקרר ישנם הטעמים המוכרים והאהובים לצד טעמים פחות קונבנציונאליים כמו גבינת מסקרפונה עם רימונים, קינדר בוואנו לבן או תפוז-גזר. גלידות השמנת מכילות 9 אחוזי שומן, בגלידות הסורבה אין בכלל, הגלידות הרזות עשויות מחלב דל ומסטיביה שזהו סוכר טבעי, מאה קלוריות לכוס אם אתם מתעקשים. חשוב מאוד, לחומרים משמרים וצבעי מאכל אין מקום באף מתכון. איתי ושרון החליטו לא לגבות מחיר יקר יותר בעבור גלידות הסויה והלייט על אף שעלות המצרכים גבוהה יותר, כי חשובה להם יותר הרגשתם הטובה של האורחים.

בחרתי להתחיל דווקא בגלידה בלי השומן כי אני מאמינה שאחרי גלידת שמנת עסיסית, קשה לרדת מהרמה. הדיאטטי היומי היה וניל עוגיות, ואני מוכרחה לציין שזה ממש לא התקרב לעונש. המתיקות סיפקה, העוגיות עינגו והדבר היחיד שהרגיש שונה מן השמנת הוא המרקם היותר קשיח, שאני אישית מעדיפה. טעם יוצא דופן נוסף מגזרת הסורבה הוא המנגו מאיה, שאין לתאר את החוויה המרעננת הזאת במילים, פשוט גשו ותבקשו. באזור השמנות נדהמתי מגבינת המסקרפונה עם הרימונים שהוקפאו ונידבו חמיצות מתוקה. אם תשאלו את הילדים, הטעם המקובל ביותר הוא עוגיות האורירו המפורסם, שוקולדים משתנים למיניהם כמו ביצת ההפתעה ושלל ממתקים. הגדולים יתלהבו מטעמי הוניל המיוחד, הקפה נוגט וממגוון הסורבה הרחב.

במקום לוגמים גם ממילקשייקים צוננים מאיזה טעם שרק בוחרים, זוללים סופלה שוקולד, וופל בלגי או יורדים על קרפ. תוכלו לקחת לכם גלידה למסיבה בייתית, עוגות גלידות ייחודיות וזולות במיוחד , או פשוט להזמין את איתי ושרון אל האירוע שלכם עם מקרר הגלידות שלהם. הזוג פועל באהבה רבה למען לקוחותיהם ולכל אירוע מתייחסים ברצינות רבה, מעבר לגלידות המשובחות שיביאו עימם ידאגו לתאורה מתאימה ולכלל אווירה נעימה.
גילינו שבטרטופו הבעיה היחידה והקשה ביותר מכל היא הבחירה, אז אם אתם נורא מתלבטים פשוט תיקחו יותר כדורים!