מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> המלצה על מסעדת אלפינה

נולדה מחדש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''התחלנו בקרפצ'יו בקר טוב מתובל בחומץ בלסמי ושמן זית, עליו פוזרו שבבי פרמזן וקרעי עלי בזיליקום ולחם חם וטרי בעל קרום מתפצח שהשתלב מצויין עם הקרפצ'יו...'' אדווה גן סתיו מרגישה ''שנולדה מחדש'' לאחר ביקור באלפינה

לפעמים אין מנוס מלהשתמש בקלישאות. כמה נדוש זה להגיד ש''נולדתי מחדש'' או ש''היום הוא היום הראשון של חיי החדשים''? נדוש מאוד. נדוש כמו אלומת חיטה חבוטה.
לשם שינוי לא אכפת לי להיות נדושה. לא אכפת לי להגיד בפעם האלף שאני לא מבינה איך קראתי למה שעשיתי קודם ''חיים''. לא אכפת לי לעמוד בלב הים באמצע הלילה ולצעוק בקולי קולות אל השמים השחורים ''איזה כיף לי!!'' בפעם השלושים.

אני חוגגת את העובדה שחיי הפכו להיות שוב חיים ולא רק שביל שעוברים בו בדרך אל שום דבר.
אני חוגגת את ההבנה שאנחנו לא כאן רק כדי לסמן שוב ושוב ''וי'' ברשימת מטלות בלתי נגמרת. החיים יכולים וחייבים להיות מלאים בהרבה יותר מזה.
התעוררתי. אני פה כדי להנות ושום דבר כבר לא יקח את ההבנה הזו ממני.

בערב נעים אחד התיישבנו א' ואני לחגוג את התובנות שלעיל במסעדת אלפינה שבטיילת של נתניה.
למודת קרבות ומלאת דעות קדומות שכמותי, הגעתי עם ציפיות לארוחה בינונית במקרה הטוב.
כמה טוב לטעות לפעמים. הארוחה באלפינה היתה משובחת מתחילתה ועד סופה, מוקפדת מראשון המלצרים ועד אחרון כלי החרסינה הלבנים.

התחלנו בקרפצ'יו בקר טוב מתובל בחומץ בלסמי ושמן זית עליו פוזרו שבבי פרמזן וקרעי עלי בזיליקום. לחם חם וטרי בעל קרום מתפצח שהשתלב מצויין עם הקרפצ'יו וגם עם רוטב הקוניאק של השרימפס שהונחו לפני. צלחת שטוחה לחלוטין, למעט שקע קטן במרכזה, הכילה שרימפס עסיסיים שהוקפצו במידה מדוייקת ברוטב קוניאק סמיך וטוב.
שתי כוסות מרטיני על רגל ובתוכן, איך לא, מרטיני ביאנקו, קוביות קרח ופלח לימון, עזרו לנו להמתין בסבלנות למנות העיקריות.

הפתעה אמיתית (ולא אזכיר שוב אי אלו דעות קדומות של מי מהסועדים) בשילוב עם עונג צרוף אחזו בנו כבר מהנגיסה הראשונה בסטייק אנטריקוט מצידו האחד של השולחן ובפילה טורנדו רוסיני המלווה בנתח נימוח של כבד אווז מעברו השני.
בשר משובח, עשוי ברמת דיוק נדירה, רך ונכנע ברצון לשיני הסכין הוגשו לצידם של רוטב יין, פטריות ובצל (האנטריקוט) ורוטב קסיס (הרוסיני). הרטבים, מיותרים לחלוטין לצד סטייקים טובים כל כך, נשארו מיותמים.
קינחנו במוס שוקולד חלב אוורירי לצד אספרסו כפול וקנקן חרסינה לבנה נסיכותי ובו תה שחור טוב.

לא ניתן למנות את יתרונותיה של אלפינה מבלי לציין את קרבתה לים. טיול רגלי לאורך הטיילת אל מול הגלים המתנפצים הכניסו לנו רעיונות מעניינים לראש.
חצי שעה מאוחר יותר הבטנו אל שמים זרועי כוכבים מתצפית רטובה במיוחד בין הגלים.
זה לא יכול להיות יותר טוב מזה. בעצם כן.
אלפינה
גד מכנס 2, נתניה
09-8829391