מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > כלים ומאכלים > חדש במטבח> המלצה על הספר

ספר השוקולד שלי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יש המון דרכים לתרום לקהילה, אך סוניה פורת ובני משפחתה בחרו לתרום בדרך מקורית ואף מתוקה מהרגיל, זאת באמצעות הספר ''השקולד שלי''. הספר מכיל כ-90 מתכונים של 30 שוקולטיירים מוכרים ומוכשרים. תרומה שעושה מתוק בלב

ספר ''השוקולד שלי'', שנכתב ונערך ע''י אלינוער רבין, נתרם לעמותת ''ילדים שלנו'', במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל.
בספר ''השוקולד שלי'', כ-90 מתכונים מקוריים ומושקעים של 30 שוקולטיירים מוכרים ומוכשרים, אשר תרמו את מיטב מתכוני השוקולד שלהם. המתכונים שבספר פותחים שער לעולם מתוק ומהנה, לחוויית טעם ייחודית וחדשה שמקורה ביצירה קולינארית של כל אחד מהשוקולטיירים.
בספר המהודר, שנכתב בעברית ובאנגלית, מובאים סיפוריהם של השוקולטיירים ומידע על השוקולד, מקורותיו וטיפים לעבודה. הספר הופק בהרבה אהבה ומסירות, ויצא לאור באדיבות חברת ''צמרת השוקולד'', לזכרו של מייסדה, אבי פורת ז''ל.

הרווחים ממכירת הספר הינם קודש לשיפור רווחת הילדים המטופלים במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל. ניתן להזמין את הספר במשרדי העמותה בטל':03-9217880 שלוחה 210 או במייל: child12@netvision.net.il

טעימות מתוקות מתוך הספר:
''אין הרבה מוצרי מזון שמשגעים המונים כמו שוקולד, גם אלו שאינם מכורים מתקשים לעמוד בפיתוי.
תהליך ההתמכרות מתחיל בהסנפה, נושמים עמוק והראש מתערפל מהנאה.
בשנים האחרונות הפך השוקולד למוצר ממותג, כמו יינות, כאשר הטיב והאיכות נקבעים בעיקר לפי זני הקקאו מהם הוא מיוצר. גם הקרקע וגם התנאים מהווים גורם משפיע...''

ישנם שלושה סוגים עיקריים של שוקולד:
-שוקולד מריר: שוקולד ללא תוספת חלב. התקן הארופאי האירופאי קובע ששוקולד מריר חייב להכיל לפחות 35% מוצקי קקאו.
-שוקולד חלב: דומה בהרכבו לשוקולד מריר, בתוספת חלב. החלב ממתן את טעמו של השוקולד ומפחית את המרירות האופיינית לקקאו.
-שוקולד לבן: מבוסס על חמאת קקאו ואינו מכיל מוצקי קקאו.

אז מה תרצו להכין היום?
בראוניז בציפוי נוגט ובננות, קרם בורלה ואגוזי לוז, פרלין פסיפלורה, מוס שוקולד ומשמש, אצבעות פילו ממולאות קרם מרציפן, טראפלס קפה והל, מוס שוקולד לבן ופטל?
הצצה לכמה מתכונים של מיטב השוקולטיירים, שיגרמו לכן לזליל ריר על המקלדת בזמן הקריאה.

ניר צוק

גאיה ברטלה

מאיר אדוני

בכדי להשיג מתכונים נוספים, תצטרכו לרכוש את הספר... בטוח שהרבה ילדים, יגידו לכם תודה ובתיאבון