מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מיה בר מבקרת בקום איל פו

קום איל זה פה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''לראשונות הזמנו רביולי תרד ואגוזי מלך ברוטב פרמזן – מנה מופלאה ממש: מספר כיסונים פריכים שטעמם פיקנטי, עטופים בשמנת ורוקפור. עוד הזמנו קלמרי פריך מצופה סולת...'' מיה בר מתיישבת בשורה ראשונה, מול הים, בקום איל פו

אחרי שבמשך מספר שבועות – מתחילת יולי – התרגלנו לכך שהיציאה החוצה נועדה אך ורק לצרכים פרקטיים, כמו עבודה, שינוע ילדים ממקום למקום וסידורים שונים (אם כי מינימליים, כאלה שאי אפשר עוד לדחות עד לאוקטובר לפחות), קצנו בבועה הממוזגת והחלטנו, שלמרות הכול (=השילוב המזוויע של לחות+חום), גם אנחנו צריכים להתאוורר. באוויר אמיתי.
היציאה מבית הכלא הממוזג תוכננה היטב. ראשית דבר, ניסינו למצוא אפשרות לבילוי שכוללת בריזה. שנית, מקום שיהיה נחמד לשבת בו ולשוחח, ודבר אחרון – חשוב – שגם יהיה טעים, שכן אצלנו בבית, אוכל והנאה קשורים זה בזה כמו עוגת תפוחים וקצפת.

הגענו לקום איל פו שבנמל תל אביב בסביבות השעה תשע והתיישבנו באחד השולחנות שבשורה הראשונה – מקום ראשון מול מסך הים. הרוח באמת ליטפה את פנינו וניקדה אותם בטיפות מלוחות. גם הצוות שקיבל את פנינו היה מאיר פנים, ונכון לסייע בכל התלבטות.

לקום איל פו יצא שם של מקום עם אג'נדה. הפילוסופיה (והפוליטיקה) של הבגדים, מחייבת גם אמירה מנוסחת היטב מהמטבח. את האמירה הזאת היינו מנסחים כך: אם תבחרו במנות הבריאות שלנו, נעטוף אותן כך שלא תרגישו שהן בריאות, ואם תבחרו במנות ה(קצת) מושחתות שלנו – נדאג שתיהנו מהן ללא רגשות אשמה מיותרים. כך שהשניצל הוא ''שניצל דק דק'', הדגים שמככבים בעיקריות מלווים בקטניות וירקות, והסלטים משופעים בתוספות אקזוטיות, כאלו שלא מופיעות בראש רשימת ההמלצות של שומרי משקל.

מאחר שלא באנו מאוד רעבים, החלטנו ללכת על שתי ראשונות ולחלוק בעיקרית, כדי להשאיר מקום גם לקינוח.
לראשונות הזמנו רביולי תרד ואגוזי מלך ברוטב פרמזן – מנה מופלאה ממש: מספר כיסונים פריכים שטעמם פיקנטי, עטופים בשמנת ורוקפור. עוד הזמנו קלמרי פריך מצופה סולת, שמוגש עם מטבל מיונז - צ'ילי (צ'יפוטלי). מנת הקלמארי גדולה במיוחד, והחלטנו פה אחד שבפעם הבאה, נזמין אותה כמתאבן, לצד שתי כוסות בירה צוננות. מכיון שהיינו במצב רוח של יין (ואלפוליצ'לה –בשבילה, וקאווה בשבילו) קיבלנו החלטה אסטרטגית (גם אם לא לגמרי פרלמנטרית), וטבלנו את הקלמרי לסרוגין בין מטבל הצ'יפוטלי לבין רוטב השמנת ממנת הרביולי המעלפת. נסו ותהנו!

את ההפוגה בין המנות ניצלנו כדי לבהות בים ובעוברים והשבים שחולפים על ה-deck. אפילו פגשנו חברים, שעצרו לקשקש איתנו. עברנו למנה העיקרית: פילה מוסר ים בתנור, שהוגש על מצע של מג'דרה של בורגול ועדשים חומות, עם רוטב יוגורט. שילוב מוצלח מאד של מרקמים, צבעים וטעמים.

אחרי שנוקו הצלחות ורוקנו הכוסות , התענגנו על עוגת גבינה אפויה, מעוטרת בפטל לרוב. שילוב החמוץ מתוק הותיר אותנו מאושרים, אך לא כבדים. כמו שצריך, קום איל פו!
כשצעדנו ברגל לכיוון המכונית הבריזה נעלמה, ובמקומה נשמנו אוויר רווי - פיח מהמכוניות שעמדו בכניסה לנמל. נכנסנו לאוטו, ומיד הדלקנו מזגן.
קום איל פו
האנגר 26, נמל ת''א
03-7171500