מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> שיר כידן מבקרת במתוקה

מותק שלי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הפאדג' של מתוקה תמיד מהווה עבורי חווייה על חושית של ממש. הפאדג' מורכב על מקל כך שניתן לאכול אותו כמו ארטיק והוא מתוק ורך ונימוח בפה...'' שיר כידן, כמו מכורה אמיתית, חוזרת לזירת הפשע במתוקה בתל אביב

אין מכור לשוקולד בתל אביב שלא מכיר את מקל הפאדג' של מתוקה ברחוב הארבעה. כמו מכורה אני תמיד חוזרת למקום הפשע, אבל משתדלת לעשות זאת בסטייל. כלומר למצוא סיבה מספיק טובה לנוכחותי שם מלבד ערימת השוקולד הזו על מקל. הסיבה הפעם הייתה החלפת התפריט הרגיל לתפריט קיץ ואם כבר מחליפים תפריט אז למה לא לשדרג את כל שירותי המסעדה ולהוסיף שירותים חדשים? זו סיבה טובה גם להושיב את השף רן לביא לשיחת היכרות.

את ההיכרות שערכנו לא נפרט כאן, אבל כן נספר לכם על מגוון השירותים החדשים שנוספו למסעדה כמו למשל שירותי הרום סרוויס, אוכל מוכן ויוקרתי העטוף בצלופנים ומוגש בישיבות מנכלי''ם ודירקטוריונים. אם יש לכם ישיבת דירקטוריון חשובה והמזכירה שכחה להזמין כיבוד או שהקייטרינג הקבוע דפק ברז, במתוקה ישמחו לעזור ולשלוח לכם את הכיבוד תוך שעה.

תוכלו לערוך אירועים של עד כארבעים איש בסניף של מתוקה בקרליבך בהם תבחרו בין שלושה סוגי תפריטים: מועדון ארוחת הבוקר, מתוקה ארץ ישראלית ומתוקה פורטפינו בגוון איטלקי. לא אפרט לכם כאן מה כוללת כל אחת מהאפשרויות אך מכיוון שמדובר במתוקה, בטוח שלא תתאכזבו.

נחזור לסיבה לשמה התכנסנו כאן- תפריט הקיץ החדש של מתוקה הכולל בין היתר מרקים קרים בטעמי אבוקדו, אבטיח או דובדבנים ומרק תאילנדי חם ובכלל, מזטים חדשים ומנות חדשות כיד הדמיון הפורה של רן. לא הצלחתי להחליט מה אני רוצה לאכול ולכן את ההחלטות הקשות הנחתי בידיו המיומנות של רן. אחד העקרונות המנחים שלו בהמצאת המנות הוא המקוריות והיצירתיות. את המנות שתמצאו כאן לא סביר להניח שתמצאו במקום אחר. כך נחתו על שולחננו המופתע טחינה סגולה שסלק טחון נותן לה את צבעה הסגול ומרקמה עדין ורך, בטטה מקורמלת עם בצל מוקפץ ביין אדום ואגוזים ובוטנים מקורמלים. מנה שהיא כולה מעדן לחיך. זוקיני מנוקד שעל פי שמו תוכלו להבין שמדובר בקישוא בחמיצות מעודנת המוקפץ בתחמיץ ומוגש כשהוא מנוקד בקצח וסלט עדשים ירוקים עם גמבות, בצל סגול ושמיר.

יחד עם כל זה קיבלנו לחמניות חמות וטריות וחיטה מלאה עם קצח ומלח גס המיוצרות במקום. נתתי לחברתי להשתלט על הלחמניות כשאני יוצאת מתוך הנחה שהיא תיתן לי פס חופשי על הבטטות המקורמלות. בואו נגיד שהנחתי הייתה רק חצי נכונה.
למנה העיקרית פונקתי בסלט הרפתקאות אשר כשמו כן הוא. לא מדובר כאן בעוד סלט. תמצאו כאן בטטות, גמבה, חצילים, מוצרלה, קרוטונים ופסטו עם כוסברה על מצע רוקט ומעט רוטב בלסמי. עוד לפני שטועמים ריח הסלט כבר משכר ומעורר תיאבון. חברתי אוהבת הבצקים קיבלה גרין רול שהיא טורטיה מגולגלת על עלי תרד טריים, ממרח פסטו, גבינת עיזים, פרמז'ן ומוגשת עם צ'יזיקי יווני ועם סלט אישי. הטורטיה פריכה וקריספית, עלי התרד טריים ובתוך הטורטיה כמויות הגבינה נדיבות עד כדי כך שניתן ממש לנגוס בה.

בחירת הקינוחים לא הייתה בעיה. הפאדג' של מתוקה תמיד מהווה עבורי חווייה על חושית של ממש. הפאדג' מורכב על מקל כך שניתן לאכול אותו כמו ארטיק והוא מתוק ורך ונימוח בפה. קשה לתאר את הטעם שלו בלי להרגיש שאמרנו מעט מדי, שלא הקפדנו לתת לו את הכבוד המלכותי הראוי לו. ואולי אסתפק בלומר שהפאדג' הוא חוויה בפני עצמה. אם אתם באמת אוהבים שוקולד, הרי שהביקור במתוקה לא יהיה שלם עד שתטעמו את הפאדג'. אוסיף רק עוד מילת אזהרה. זהו טעם שאין ממנו חזרה. אני לא אזכור את כל הפעמים שאכלתי את הפאדג' של מתוקה אבל תמיד אזכור את הפעם הראשונה. מתוקה מתמחה בדברים מתוקים, זה די ברור.

מה שקצת פחות ברור הוא איך הם מצליחים להשיג כל כך הרבה קינוחים מתוקים וצבעוניים שהם ממש חגיגה לעיניים ולחיך וגם לשמור שכולם יהיו באיכות מעולה.חברתי הסתכלה, התבוננה, בדקה ושאלה וכשסיימה לבלוע את כל הקינוחים עם העיניים, בחרה את זה שהיא רוצה גם לאכול (האמת שהיא הייתה רוצה לאכול את כולם אבל הקלוריות...) עוגת בראוניז פריך עם קרם קפוצ'ינו נימוח בפה ואגוזים מתפצפצים עם כל ביס. סיום מענג לערב מקסים.
מתוקה
הארבעה 2, ת''א
1-700-70-22-32