מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > כלים ומאכלים > חדש במטבח> רעיונות למאכלים מוזרים

כמה יפה, כמה מוזר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''כמה יפה, כמה מוזר, גם אמיתי וגם מצוייר (תיסלם)...'' לפעמים המוזר הוא דווקא המעניין, והמענייין יכול להיות גם טעים מאוד. האם אכלתם חביתה עם נצרי במבוק? שמעתם על משמש לבן או אפרסק בצורת פיתה? כמה יפה, כמה מוזר

אכלתם פעם חביתה עם נצרי במבוק?
הבמבוקים כשהם מוצבים בגינה הם משרים אוירה מיוחדת ויוצרים תחושה של גינות שופעות וטרופיות. אבל האם לבמבוקים יש קשר לאוכל?
מסתבר שכן. נבטי החזרן (במבוק) אכילים, ובאזורים מסוימים בעולם ניתן לרכשם בחנויות כשהם חתוכים באופנים שונים. עם זאת, הנבטים של מספר מינים מכילים רעלים כך שיש לסנן, או לנטרל בהרתחה, בטרם ניתן לאכלם. לפניכם מתכון שבטוח יעורר וירים גבות:

מתכון לחביתת נצרי במבוק
1-2 נצרי במבוק מקולפים
2-3 ביצים
סויה
פלפל שחור
חיתכו את הנצרים לפרוסות דקות, בשלו אותם במים, הוציאו ויבשו מעט.
טגנו אותם במעט שמן עד שיזהיבו ואז הוסיפו סויה ותבלינים – פלפל וכד'.
הוסיפו למחבת את הביצים המעורבלות וערבבו מעט על האש

אפרסק פיתה
''אפרסק פיתה'' הוא זן ייחודי של אפרסקים, שפותח על ידי פירות בן דור מיסוד המעלה, וקיבל את שמו בשל צורתו הפחוסה. האפרסק מצטיין בעסיסיות, בשר רך ו''פציח'' ומיץ רב.
הזן מתוק יחסית לאפרסקים האחרים - 18%-20% סוכר לעומת ממוצע של 14%.

בתהליך הפיתוח נעשתה התאמה לטעמם של הצרכנים במדינות השונות. כך למשל, הצרכן באנגליה מעדיף זנים מיציים (מילטינג) כשבשר הפרי נמס בפה וטעמו מתוק חמוץ ואילו בישראל ובמדינות המזרח מועדפים זנים קריספים פציחים ומתוקים ביותר.

משמש לבן
פירות בן דור, המתמחים בפיתוח ושיווק של זני פירות מיוחדים, מתחילים בשיווק של פרי חדש: משמש לבן. המשמש הלבן הוא בהיר מאד בצבעים פסטלים של קרם ורוד. בשרו של הפרי לבן והוא עסיסי מאוד ומלא במיץ. הוא מזכיר בטעמו המתוק את משמשי ה''בלדי'' שהיו בעבר בארץ.
המשמשים הלבנים מצטיינים בתכולת סוכר גבוהה בכ-50% מאשר במשמש רגיל (16%-22% לעומת 10%-14% ברגיל). טעם המשמש הוא שילוב מאוזן בין מתוק וחמוץ והם מתאימים במיוחד למי שטעמו של המשמש הרגיל אינו מספיק מתוק עבורו.