מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > כלים ומאכלים > כלי כלי> משקאות קרירים לקיץ

אוף, איזה חום!


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''קיץ (קיץ), בין קרניים (בין קרניים), שתו עוד מים (שתו עוד מים), אין גזוז (אין גזוז), שימו שמן (שימו מים), לא שימו שמן (שימו מים)...'' הקיץ הזה חוסכים במים אבל גם משדרגים אותם עם מספר מתכונים למשקאות קרירים

לפניכם מתכונים פשוטים למשקאות מרעננים על בסיס מים. רצוי מאוד להכין מראש ולצנן במקרר על מנת להעמיק את הטעם והצבע של המשקה. אפשר להכין כמות גדולה יותר, בקנקן, פשוט על ידי הגדלת הכמויות. מומלץ להגיש את המשקה יחד עם הפרי (אשר שוקע למטה) וכמובן שבתום השתייה ניתן גם ליהנות מהפרי.

משקה קר בניחוח תפוח וקינמון:
תפוח עץ ( עדיף לא מסוג החמצמץ אלא מזן מתוק כגון חרמון )- חותכים לקביות ומכניסים לכוס גדולה.
מוסיפים קמצוצון של קינמון ( למי שלא אוהב , לא חובה ).
יוצקים מעל מים רותחים ומכסים.
מצננים במקרר

משקה חמוציות
1 כף גדושה חמוציות מיובשות ( ניתן להשיג בסופר )- שוטפים קלות במים קרים
מכניסים לתוך ספל, יוצקים מעל מים רותחים ומכסים
כאשר החליטה מתקררת והופכת פושרת, מערבבים קצת ומכניסים ללילה במקרר.
לפני ההגשה – מומלץ להוסיף כמה טיפות מי ורדים.

משקה צימוקים
1 כף גדושה צימוקים לבנים ( עדיף מהזן הגדול ) – שוטפים קלות במים קרים
1 מסמר ציפורן ( לא חובה )
מכניסים לספל, יוצקים מעל מים רותחים ומכסים
כאשר החליטה מתקררת והופכת פושרת, מערבבים קלות ומכניסים ללילה במקרר.

רוצים לגוון את טעם המים ולהעניק להם ניחוח וארומה רעננים במיוחד?
לתוך קנקן גדול הוסיפו:
לימון חתוך לרבעים
כמה גבעולי נענע שטופים
מלפפון גדול חתוך לארבע.
צקו מעל מים מינרליים וצננו במקרר . העמידו למשך 2 שעות .
תופתעו לגלות כי למים יש ארומה רעננה במיוחד.

משקה מרענן, דל קלוריות בצבע מנצח:
משקה עגבניות
1/4 ספל משקה מיץ עגבניות טבעי
3/4 ספל מים קרים
מערבבים ומתבלים בפלח לימון, קוביות קרח וקורט מלח. לאוהבים חריף ניתן להוסיף פלפל שחור או כמה טיפות טבסקו

טיפ : רוצים להגדיל את צריכת המים וגם את צריכת הפירות ?
אפשר להגדיל את שתיית המים גם בדרכים נוספות למשל בשילוב עם פירות: גם טעים, גם בריא והעיקר מרווה.

חטיפי קרח ופירות
הקפיאו במגשיות קרח ביחד עם המים גם חתיכות פרי קטנו: ענבים, חצאי משמשים,דובדבנים,קוביות מלון ומנגו – או כל פרי אחר שאתם אוהבים ,אל דאגה הכל הולך. אפשר גם לשלב כמה פירות יחד.הציעו לילדים וגם לעצמכם כתוספת צבעונית ומפתיעה לכוס מים או כחטיף קר ומרענן להנאה . אפשר גם לכבד חברים.

שיק פירות
הכניסו לבלנדר כל פרי חתוך שאתם אוהבים אפשר גם לשלב כמה פירות יחד. הוסיפו מים קרים וקרח . ערבלו היטב. ניתן לגוון ולהוסיף מעט חלב ו/או פירות מיובשים.

היתרון בשייקים: ניתן ( ואפילו רצוי ) להשתמש בפירות בשלים מאוד או כאלה שאינם טעימים לכם ( כמו למשל פירות שאינם מתוקים או בשלים מדי ). הערבול בבלנדר מוציא מהם את המיטב.

מתכון מנצח: שיק בננה ,מלון ותמר
בננה בשלה מאוד
פלח נדיב של מלון
2 תמרים
1/2 כוס חלב קר
1 כוס מים מינרליים קרים
קוביות קרח

המידע באדיבות שרון דבוש חלילי, תזונאית קלינית ויועצת מדעית לחברת נביעות