Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקור במסעדת גאו נודלס

גאו ספיישל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בחרנו בגאו ספיישל, שמפתיע את החיך בעושר טעמיו: המנה מורכבת מאטריות ביצים ירוקות, שהוקפצו עם עוף, ברווז, בקר, בצל ירוק ושעועית ירוקה...'' שפרה צח מספרת, ביותר משישים שניות, על האוכל התאילנדי המרשים בגאו נודלס

היינו שניים. היינו במרכז תל-אביב. היינו רעבים והיינו קצרים בזמן, אבל לא במידה כזאת שנתפשר על מה שאנחנו אוכלים. ''גאו נודלס'' סיפקה לנו את התשובה. המקום, בעיצוב מינימליסטי, מעוטר בלוחות קיר עם קומיקס שתורמים לאווירה הקלילה, מציע שפע של מנות תאילנדיות אותנטיות. עכשיו נותר רק לברר למה מתכוונים כשמדברים על ''אוכל תאילנדי''. אז ככה: המטבח התאילנדי ידוע בעיקר בשל ההרמוניה בין הטעמים השונים המתקיימת בכל תבשיל ובין כל מרכיבי הארוחה - חריף, חמוץ, מתוק ומלוח. כמו שאר המטבחים האסיאתיים, כל המנות שמרכיבות את הארוחה מוגשות לשולחן בבת אחת, ולא לפי חלוקה למנות ראשונות, עיקריות ואחרונות. מבחינת הסגנון, המטבח התאילנדי מושפע מצד אחד מהמאכלים המוקפצים הסיניים, ומצד שני מהתיבול של המטבח ההודי, כך שהתוצאה הסופית ייחודית בטעמיה ושונה באופיה מהמוקפץ הסיני.

אלו היו שישים שניות על אוכל תאילנדי. אבל נחזור לארוחה הפרטית שלנו: נכון שבארץ המקור אוכלים הכל יחד, אבל אנחנו, כוחו של הרגל, חייבים לדבוק בחלוקה לראשונות ועיקריות. מצד שני, אנחנו משתדלים להיצמד לפחות לעיקרון של הרמוניה בין מרכיבי הארוחה, כך שהמנות שבחרנו לפתוח בהן הן חצילים תאילנדים ומרק ''טום קאקאי'' - מרק חמצמץ על בסיס חלב קוקוס עם נתחוני עוף ועשבי תיבול תאילנדים. החצילים טוגנו בטמפורה, שהעניקה להם מעטפת פריכה ותוך נימוח, וצופו ברוטב חמוץ-מתוק. המרק, המיוחד בטעמו, לקח אותנו לכיוון אחר - חמוץ-חריף, בתוספת גזיזי כוסברה ולימונית, עם המון פרוסות של פטריות טריות שצפו על פניו ונתחונים של חזה עוף שהעשירו אותו.

קפצנו לרגע להציץ על המטבח – קערות-קערות של ירקות פרוסים, אטריות מבושלות, אורז ורטבים מתובלים, כולם מוכנים לרגע שבו יושלכו אל הווק, שבו מלהטט הטבח מעל להבת אש אדירה. תוך דקות יצאו העיקריות שלנו, שגם בהן השתדלנו לתת ייצוג הולם להשפעות הקולינריות השונות: מבין המוקפצים, בחרנו ב''גאו ספיישל'', שמפתיע את החיך בעושר טעמיו: המנה מורכבת מאטריות ביצים ירוקות, שהוקפצו עם עוף, ברווז, בקר, בצל ירוק ושעועית ירוקה, וקיבלו את טעמן הייחודי והפיקנטי מתערובת של קארי ירוק וג'ינג'ר. לא לחינם זוהי אחת ממנות הדגל של המסעדה.

העיקרית השניה שלנו העלתה לשולחן שני שחקנים מרכזיים נוספים: האורז, שהוא לב-ליבו של המטבח התאי, וחלב הקוקוס, המשמש כתבלין אופייני. שני אלו כיכבו בהצלחה במנה של שיפודי סאטה ברוטב חמאת בוטנים וחלב קוקוס, המוגשים עם אורז מטוגן בירקות. נתחוני הסאטה עוטרו ברוטב סמיך ומתקתק וצופו בבוטנים כתושים, ולצידם הוגש האורז המטוגן, מעוצב כעין עוגה בגוון אדמדם ומנוקד באפונה ירוקה. אנו גאים להכריז ששתי המנות העיקריות, השונות כל-כך במראן, בצבעיהן, במרכיביהן ובטעמן, אכן זכו אצלנו להרמוניה מלאה וחוסלו ללא אפליה. המחירים, אגב, זולים להפליא – פחות מ-40 ש''ח למנה, כמעט לכל התפריט, הכולל מגוון רחב של מאכלי אורז, אטריות ובשרים מוקפצים.

קינוח? מסתבר שמשהו מתוק לסיום גם הוא הרגל מערבי. בתאילנד מוגשות מנות מתוקות באירועים מיוחדים ובחגים, ולא בתום הארוחה. אבל האמת, אחרי כל מה שאכלנו זה אפילו לא היה חסר.
גאו נודלס
החשמונאים 91, תל אביב
03-5613533 , 03-5614432