מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

כשרה לסלסה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''מגדלור השווארמה, שהזמנו למנה עיקרית, גנב לו את ההצגה, ובוודאי שאת הבכורה. כשמו כן הוא, מגדלור בשרי שהיה עשוי משכבות של חזה עוף, פרגית וקבב...'' קרן ויזנר מרגישה שהיא מוכנה לצאת לרקוד סלסה בפתח תקווה

כיום, בנוף המסעדנות הישראלי והסצינה הקולינארית המתפתחת ו''המכה'' בנו ללא רחם, קהל הסועדים רעב לחדשנות ולגירוי תמידי ואינו מסתפק יותר בפשטות ובטח לא בכשרות.
קשה במיוחד היום לאתר מסעדה כשרה (שלא לדבר על מהדרין) , שמצליחה להרים את ראשה בגאון אל מול מסעדות נחשבות באווירה תחרותית ומאיימת ששוררת בתעשיית המזון.

בפארק אזורים שבפתח תקווה קמה לפני כשנה וחצי מסעדת סלסה, המסעדה מתהדרת במיקום פינתי ומאובזרת בספות ישיבה נעימות בתוך מבנה המסעדה, וכן בישיבה מחוצה לה. העיצוב משלב קוטביות מרשימה של שחור ולבן, המשרה אווירה ספק קלאסית, ספק אלגנטית , שמקבלת השלמה סופית בדמות הדפס אוריינטלי על קירות המקום.

המסעדה משרתת את כל החברות והמשרדים באזור פארק התעשייה פ''ת וכן פונה במיוחד אך לא רק לקהל הדתי-חרדי, שבהחלט מצביע ברגליו ופוקד את המקום.
המסעדה מציעה עסקיות משתלמות במיוחד הן בבוקר והן בצהריים, במקום ניתן לעשות גם אירועים לעד 100 איש. התיישבנו (כמובן) באזור הספות, שנחשב אזור ה – VIP וחיכינו לתפריטים. עלעול מהיר בתפריט שקיבלנו, חשף את עסקית הערב, שבה נהנים ממנת פתיחה, מנה ראשונה ועיקרית והכל במחיר המנה העיקרית , נשמע משתלם, החלטנו ללכת על הדיל...

תוך 5 דק' החלו להופיע בשולחננו המנות המוזמנות, ראשונה הונחה הפוקצ'ה, בליווי שני מטבלים וצלוחית זיתים בעשייה ביתית. הפוקצ'ה הגיעה רותחת מחום ומפריכות והשתתפה במימוש המנות הבאות.
לראשונות בחרנו במנות הטונה הצרובה ובפטה הכבד. מנת הפטה הוגשה בליווי קונפיטורת גזר לצד טוסטונים, מנה אסתטית וטעימה. פרוסות דקות של טונה צרובה נחו להן על מצע צ'ימצ'ורי חביב ועליהן הוזלף קרם פלפלים מעניין.
ברקע התנגנה מוזיקה נעימה תוך שימת דגש על ישראלית בלבד, אכן פטריוטיות לשמה, חשבתי..
למדנו כי כל האוכל נעשה ונאפה במקום, תוך שמירה על איכות וכשרות (אפילו בזמן הארוחה חלפו על פנינו משגיח כשרות וצוות מרעיו).

למנות העיקריות הזמנו את האנטריקוט ומגדלור שווארמה. האנטריקוט הוגש במידת צלייה מדיום ונח לו בפירה תפו''א ובטטה עם תלתלי בצל מטוגן עדין. הנתח היה גדול, הצלייה הייתה נכונה והמנה די מהר מהצלחת נעלמה. הפעם לא אפליא בשבחי האנטריקוט, היות ומגדלור השווארמה גנב לו גם את הבמה ובוודאי שאת הבכורה . כשמו כן הוא, הוגש לנו מגדלור בשרי שהיה עשוי משכבות של חזה עוף, פרגית וקבב.

המנה היתה מפתיעה הן בחדשנותה והן בטעמה, נתחי העוף והפרגית היו עסיסיים, הקבב היה טעים. לצידם הוגשו ירקות צלויים, צלוחית טחינה ורבעי פיתה, שתרמו למראה האוריינטלי והמלהיב של המנה.
אחרי כמויות הבשר, שנכנסו בשמחה לבטננו הקטנה, חשנו כבדות ומלאות עד אימה, אך אין זו כל סיבה לוותר על המנה האחרונה. אין ספק שהבחירה היתה קשה ובסוף הפור נפל על קרפ סלסה.
הקרפ הגיע חם ומתוק ממולא בסלט פירות חם שטוגן ביין לבן, לווה בקצפת עשירה ואף עפ''י שהיתה פרווה, היתה ממש טעימה. הצלחת עוטרה בפסי וניל ומייפל שנתנו את תרומתם למתיקותו של הקינוח, שסתם את הגולל על התיאבון הבריא שלנו, לפחות עד למחר.

האווירה הטובה, הישיבה הנעימה, האוכל הטעים, הכל הביא אותי לחשוב שכשרות היא אינה מילה גסה אלא גישה אמיתית ובריאה. לא צריך להיות מאמין גדול כדי להכנס ולסעוד בסלסה, האמונה היחידה שהותרתי פה היא אהבתי לאוכל טעים ללא יומרות , המתהדר באיכות חסרת פשרות.
סלסה
דרך אם המושבות 94 (מתחם פארק איזורים), פתח תקווה
03-9291535