Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על מסעדה היקב בנתניה

חלום ליל קיץ ביקב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''קיבלתי פילה בס שהושרה במרינדה עשירה של עשבי תיבול ולימון, נצלה על לבנים לוהטות והוגש לצד יצירת אמנות קטנה של פלפלים אדומים חריפים...'' אדווה גן סתיו דואגת לנצל את החיים על הצד הטוב ביותר ונוסעת למסעדת היקב

החיים, הקצרים נורא ממילא, מלאים בהמון דברים מיותרים כמו לשטוף כלים (פעם אפילו ראיתי את הקרקעית של הכיור לכמה דקות), לשנע בפעם המאה את הצעצועים מהסלון לחדרי הילדים ולשלם 90% ממה שאתה מרוויח למטרות צדקה ראויות כמו חברת החשמל, ועד הבית ואמישרגז.
את מה שנשאר כדאי למלא בזמן מהסוג האיכותי עם האנשים הנכונים, לא?
בכלל, ואת זה אני יודעת כבר מזמן, החיים שלך נראים כמו האנשים בהם אתה מוקף.
אז עשיתי לי מן כלל כזה, שעובד לא רע עד עכשיו, שאם אני פוגשת מישהו מעניין, מישהו עם הניצוץ הנכון בעיניים, אני לא מחכה לטובות מהיקום או מהמזל ואני גורמת לכך שזה יקרה. אני דואגת להכיר את הבנאדם מקרוב.

לג' ולי לקח כמה חודשים עד שהצלחנו לארגן פגישה (כל הדברים המיותרים ההם הפריעו קצת) אבל בסוף זה הצליח וקבענו לנו בערב קריר אחד ללכת למסעדת היקב בנתניה.
ישבנו במרפסת הצופה לים ורשמנו לעצמנו לבוא באור יום כדי ליהנות גם מהנוף.
קשה להתרכז בתפריט כשאתה עסוק בדיבורים אבל בסוף הצלחנו לסתום לשתי שניות ולהחליט.
התחלנו באגרולים (חשק משותף, עז ולא ברור, אחז בשתינו פתאום) שהוגשו חצויים ובהיקפה של ערימת ירקות חיננית מתובלת ברוטב עשבי תיבול טוב.
האגרולים היו חמים, פריכים, נטולי הרוטב האדום הזרחני שמהווה ציוד הכרחי במיפוי עצמות והיו טובים מאוד. לצידם הזמנו פטה סלומון ורדרד שהוגש עם צנימים מאורכים ופריכים.
שיחת בנות תמיד יותר טובה כשיש על השולחן משקאות בכוסות גבוהות וקשים (זה בדוק, נסו ותהנו). אני בחרתי בשייק אננס אפרסק וג' בשייק מלון בננה.

עם בוא העיקריות נוכחנו לדעת שבמטבח חבויים כשרונות לא מבוטלים, ולא רק בבישול.
פילה בס שהושרה במרינדה עשירה של עשבי תיבול ולימון נצלה על לבנים לוהטות והוגש לצד יצירת אומנות קטנה של פלפלים אדומים חריפים שנקטמו ו''נשתלו'' בצלחת, פטריות שמפניון מצויירות להפליא בסכין חד ותל טעים של ירקות צלויים.
בצידו השני של השולחן הוגשה מנה מצויינת של נודלס תיאלנדי. הנודלס הוקפצו עם פלפלים, פטריות, נבטים, בצל ירוק וגזר והוגשו לצד קוביות חלומי מטוגנות ועל עלה סיגר פתוח, מטוגן ופריך. השילוב הזה, המרוקו-תיאלנדי, היה מעניין וטעים ביותר.
כאילו שלמישהו עוד היה מקום, הסתערנו על וופל בלגי עטור קצפת, גלידה וסלט פירות.
בדרך הביתה ובלי שום אלכוהול להאשים בענין, מצאנו את עצמנו חולקות אינפורמציה מסוג ''אני לא מאמינה שסיפרתי לך את זה ואני בקושי מכירה אותך''. בספר הגדול של החיים נרשם עוד ניצחון קטן גדול לתיאוריית הניצוץ הנכון בעיניים.
היקב
גד מכנס 6, נתניה
09-8622220

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש