Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> שיר כידן נסעה לקסרול ברעננה

החדר הפרטי שלי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''כחובבת שוקולד, היה ברור לי, מה אזמין לקינוח. מוס שוקולד, בעל סמיכות מוצקה ואוורירית בטעם שוקולד מריר איכותי, הוגש בגביע גבוה, כשאגוז מלך מתנוסס מעליו ככתר מלכות...'' שיר כידן ביקרה בקרוסל , מסעדת שף קטנה ברעננה

איך הולכים עם חברה צמחונית למסעדת ביסטרו טובה? מוצאים מסעדת ביסטרו חלבית כשרה כמובן. מסתבר שיש דבר כזה ואפילו קרוב לתל אביב.
ברחוב הראשי של רעננה, מצאתי מסעדת בוטיק צרפתית קטנטנה שיכולה להכיל רק עד עשרים אורחים בעת ובעונה אחת. הזמנתי מקומות והודעתי לחברתי שהולכים. המקום אינו דומה לשום מקום אחר שביקרתם בו בעבר. בניגוד לאופי הישראלי, השולחנות עטויי מפות והתפריט כתוב בשלוש שפות. התיישבנו על יד השולחן שנשמר עבורנו מראש ופתחנו בדיון הקבוע לגבי הארוחה שנזמין. מכיוון שמדובר במסעדת שף, כלומר מסעדה קטנה שבה שף אחד מכין את כל האוכל, החל מהסלט הפשוט ביותר וכלה במנה המסובכת ביותר, היה לנו ברור שכל מנה שנזמין תהיה יחידה ומיוחדת. אך בעיקר שונה בתכלית מהמנות הקבועות המוגשות במסעדות אחרות.

אני רציתי לקפוץ ישירות למנה העיקרית. מנה ראשונה, אם אינה משמינה במיוחד, מאבדת בעיני את קסמה. הדבר הכי קרוב לסלט שאני יכולה לאכול הוא צ'יפס עם קטשופ. לעומתי, חברתי, חובבת סלטים ידועה העדיפה להתחיל את הארוחה עם צלחת סלט. על מנת למקסם את הסיכוי שאתכבד מצלחתה, היא לקחה את סלט 'אגן הים התיכון'. מדובר בסלט ירקות קלויים ברוטב חומץ בלסמי ועיטורי גבינת פטה מסתלסלים מעל. הירקות היו קלויים במידה הנכונה ומכיוון שכך, המנה לא הייתה שמנה מדי. טעם גבינת הפטה השלים יפה את טעם החצילים והפלפלים הקלויים. חומץ הבלסמי נתן ניגודיות מעניינת למתיקות הבטטה והחסה ריעננה את כל המנה. חיסלתי את הבטטה המתוקה בשיטתיות והשארתי את חברתי להתמודד לבד עם שאר המנה.

בין חציל לקישוא, איפשהו באזור הגבינה נפלה ההחלטה לגבי הזמנת המנה העיקרית. בדרך כלל אני משתדלת להיות חברה טובה ולהזמין משהו שגם חברתי תוכל לטעום וכך כל אחת תוכל ליהנות משתי המנות יחד. כשהמבחר נע בין פסטה לקישים וכריכים כנהוג ברוב המסעדות החלביות בישראל, זו משימה די פשוטה, אך כיאה למסעדה יוקרתית יותר הפנתה אותי המלצרית לתפריט הדגים. הדבר היחיד שאני יודעת עם דגים הוא שאני אוהבת לאכול אותם. בצירוף עם תפריט הדגים הרחב נתקלתי בדילמה משמעותית. לכן נזקקתי לסיועה המקצועי של המלצרית שתסביר לי מה ההבדל בין דג אחד לאחר.

אף על פי שאיני נוהגת לעשות כן משום שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח, הפעם גם ביקשתי את המלצתה.לפיכך, הזמנתי פילה לברק בנוסח פרובנס. בכל זאת מדובר במסעדה צרפתית. הפילה הגיע מקושט בעגבניות חתוכות ומטוגנות מעליו ועוד מגוון רחב של מטעמים מצדדיו. פירה בטטה מתקתק, סלט חצילים מטוגן, תפוחי אדמה מוקרמים וסלט קישואים קלויים. כל אלה יחד יצרו ארוחה גדולה ומעניינת בעלת מגוון טעמים המשלימים זה את זה. חמיצות העגבניות תרמה למליחות הדג והעשירה את טעמו. מתיקות הבטטה השתלבה עם המרקם המעודן של החצילים.

חברתי הצמחונית ידעה מראש שתרצה סוג מסוים של פסטה אולם המבחר הגדול הקשה עליה מאוד את הבחירה. בסופו של דבר נבחר פטוצ'יני ברוטב שמנת ובטטה. הפטוצ'יני נעשה אל דנטה והשמנת הסמיכה קיבלה את טעמה המתוק של הבטטה.
כחובבת שוקולד (אוקי, מכורה) ידועה היה ברור לי מראש מה אזמין לקינוח. מוס שוקולד בעל סמיכות מוצקה ואוורירית בטעם שוקולד מריר איכותי הוגש בגביע גבוה ואגוז מלך מתנוסס מעליו ככתר מלכות. חברתי הזמינה קרם ברולה שנעשה כחביצת חלמונים עדינה ושמנת מצופה קרמל. בפרץ חוסר התחשבות לא אופייני כרסמתי את כל השכבה העליונה של הקרם ברולה. יותר נכון יהיה לומר שחיסלתי את כל הקרם ברולה. חברתי הצליחה לגנוב כפית או שתיים מהקינוח שהזמינה אדי מהר ויתרה והניחה לי לסיים אותו כשהיא מכלה את מוס השוקולד המצוין.

בשל גודלה הזעיר המסעדה פועלת כמסעדה רק בצהריים ובערב. ביתר הזמן סטפן עושה במסעדה סדנאות בישול בסגנון הדגמה. ניתן להזמין סדנאות אלה לכל בוקר וכן לצהרי יום שישי. המקום מתאים גם לאירועים של חברות המבקשות חדר פרטי. או כמו שסטפן מנסח זאת בצחוק ''יש לי רק חדר פרטי''.
קרוסל
רמבם 2,פינת אחוזה, רעננה
09-7460586

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה