Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> תוכנית טלויזיה חדשה לשאול בן אדרת מקימל

מפגש השף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שאול בן אדרת עומד כבר שנים רבות מאחורי ההצלחה של קימל, ועכשיו יוצא עם תוכנית טלוויזיה חדשה בשם ''מפגש השף''. בתוכניתו נפגש שאול עם מיטב השפים ברחבי הארץ ויחדיו הם מגלים לנו את הסודות הכי כמוסים של עולם הקולינאריה

שף מסעדת קימל, שאול בן-אדרת, יוצא למסע ביקורים במוסדות קולינאריים, מפעלים ומסעדות אותנטיות ברחבי הארץ. בכל מקום הוא נפגש עם השפים, היזמים וכל מי שנמצא מאחורי הקלעים של תעשיית הבישול והקולינריה בארץ, יחד הם חושפים את תהליך הייצור, את השימוש הנכון בחומרי הגלם, הרעיון והקונספט וכמובן איך לא – מכינים ביחד, בשטח מתכונים מיוחדים ואותנטיים.
אח''כ הם יישבו ויאכלו מהמטעמים המיוחדים שהכינו וסביב השולחן ישוחחו על המאכלים, על האהבה לבישול, הראייה והחזון. התוכנית קלילה ומתאימה לכל המשפחה, ולחובבי הבישול בפרט.
התוכנית תשודר בערוץ 10 ובערוץ האוכל ומתכונים ישודרו כמעברונים בין תוכניות בערוץ.
כמו כן באתר ''חיים טוב'' של ערוץ האוכל.www.haimtov.co.il:
ובערוץ 10 כל שבת בשעה 13:00

שאול בן אדרת עומד כבר שנים רבות מאחורי ההצלחה של קימל, מסעדת המעדנים הכפרית שליד נווה צדק וכלבו שלום. בקימל אוכל צרפתי עם אוריינטציה בריאותית, עיצוב כפרי ושירות שיגרום לכם להרגיש בבית.
מנת הדגל: פטריות ממולאות בכבד אווז ברוטב יין פורט תאנים ושזיפים.
את השראה אני מקבל בעיקר מספרים, תכניות טלוויזיה, טיול בשוק, מוצרים שמגיעים למסעדה, כל דבר. טבח טוב ממציא כל שעה דבר חדש.

מתכון: ביף בורגניון וירקות שורש ביין אדום

החומרים:
5-6 מנות

2 שורש סלרי
4 שורש פטרוזיליה
2 גזר
1 קולורבי
1 תפוח אדמה
1 בטטה
1 בצל
6 שיני שום
כף סוכר
1 ק''ג צוואר בקר
חצי כוס קמח
1 ליטר ציר בקר
2.5 ליטר יין
עלי דפנה
פלפל אנגלי
2 מקלות קינמון
מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:
1. חותכים את הירקות לחתיכות גסות וגדולות. מחממים בסיר ווק רבע כוס שמן זית. זורים כף הסוכר, ומניחים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום ואת שאר ירקות השורש ומקרמלים במשך כ-5 דקות. מניחים בסיר גדול.
2. חותכים את הבשר לחתיכות גסות ומקמחים. מטגנים בווק עם רבע כוס שמן במשך 2-3 דקות. מעבירים את הבשר לסיר הגדול עם הירקות ומערבבים ומוסיפים ציר בקר, יין, עלי דפנה, מקלות קינמון מלח ים ופלפל אנגלי.
3. מעבירים את הסיר הגדול למעשנה לבישול איטי של 2-3 שעות.