מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת אלמורה בירושלים

טעמי הודו באלמורה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''תבשיל הכבש היה צהבהב וריחני, בשר הכבש היה רך ותערובת התבלינים של התבשיל לא הותירה ספק כי מדובר במנה שמייצגת את תרבות המטבח ההודי...'' יובל בלנקובסקי ביקר באלמורה והרגיש את תרבות וטעמי הודו קרוב לליבו

מסעדת אלמורה שוכנת בפאתי מושב אבן ספיר, בדרך אל המנזר הקסום, יוחנן בהרים. שטח פראי, המשופע בעצי זית, מקיף את המסעדה הנמצאת על השביל המוביל למנזר. אלמורה שוכנת במבנה פשוט וגדול, שכאשר נכנסים לתוכו מבחינים מיד במוזיקה ובעיצוב ההודי של המקום ומבעד לחלונותיו ניתן להשקיף על הנוף הירוק של הרי ירושלים.

באופן כללי אפשר לומר כי הבישול האסייתי שונה מהותית מהבישול האירופאי. בעוד שהבישול האירופאי מחלק את הארוחה למנות, בבישול האסייתי מקובל להניח את כל מבחר המנות על השולחן בבת אחת.
במטבח הצרפתי שכללו את אומנות המטבח האירופאי, על ידי הגשת מנות קטונת ומעוצבות שלכל אחת מהן טעם שונה מחברתה. לעומת זאת, במטבחים האסייתים מגוון המאכלים המוגשים על השולחן בבת אחת מציעים לסועד מגוון של טעמים שונים, על ידי שילוב וקומבינציה של הרכיבים השונים של המנות המוגשות לשולחן.

כך גם פתחנו את הארוחה באלמורה, עם מנה מהתפריט, שהיא מבחר של מנות ראשונות: סאמוסה, בטטה ואדה ובהאג'יאה. כולן מנות המשלבות ירקות, כגון חצילים, בטטה וטבעות בצל מטוגנות העטופות בבלילה ממבחר סוגים של קמח – קמח עדשים, קמח קטניות וקמח חיטה.
לצד הערמה של הירקות המטוגנים בבלילות שונות, קבלנו צלחת מרהיבה של שישה מטבלים שונים: רוטב ג'ינג'ר וכוסברה חריפים ועוד ארבעה רטבים: רוטב מנגו, רוטב ממבחר ירקות ותבלינים, רוטב עגבניות ורוטב בזיליקום.

מבחר הקומבינציות האפשריות מהמנה הזאת היא עצום. כל ביס שלה היה שונה מחברו. המנה מוגשת על מצע של ירקות טריים חתוכים כמו עגבניות וחסה. זה אולי נראה רק כצורת הגשה אסתטית, אך מדובר בדרך הגשה המקובלת במטבחים האסייתים, בהם הירקות הטריים הלחים אמורים לאזן את הטעמים החריפים האופייניים למטבח ההודי.
אגב, אם תחפצו במנות חריפות, כפי שמקובל להגיש אותן במטבח ההודי, יש לציין זאת, אחרת הן יוגשו לכם בתיבול עדין יותר המותאם לחך הישראלי.

למנות העיקריות הזמנו ארוחת טאלי, שהיא ארוחה צמחונית קלאסית המקובלת במטבח ההודי כארוחה יומיומית. ארוחת הטאלי מכילה בתוכה את כל רכיבי התזונה שאדם צריך והיא מורכבת מאורז, רוטב קטניות וארבעה תבשילים שונים של ירקות בקארי, ומוגשת בתוספת פפאדם- לחם הודי פריך העשוי מקמח עדשים. בבמנת הטאלי רוטב הקטניות היה מוצלח במיוחד.

אין ספק שהמטבח ההודי מסביר פנים לצמחוניים, ומי שצמחוני יבוא על סיפוקו בקלות במסעדת אלמורה. במסעדה מציעים כמובן מבחר של מנות בשריות בסגנון הודי ואנו הזמנו עוף טיקה – נתחי עוף צלויים עם רצועות בצל ופלפל בתיבול הודי מסורתי.
לשולחן הגיעה פלאנצ'ה ממתכת שעליה עוף כתמתם וריחני שטעמו היה משובח. לצידו הזמנו גם מנת תבשיל כבש בקארי. ברוב חלקי הודו שאינם צמחוניים מקובל לאכול עוף וכבש, אך לא פרות, ועל כן גם במסעדת אלמורה לא תמצאו מנות הודיות העשויות מבשר פרות. תבשיל הכבש היה צהבהב וריחני, בשר הכבש היה רך ותערובת התבלינים של התבשיל לא הותירה ספק כי מדובר במנה שמייצגת את תרבות המטבח ההודי.

החלטנו לא להזמין קינוחים ולהסתפק בצ'אי, תערובת תבלינים הודית מסורתית המוכנה במקום, שממנה חולטים את התה ההודי המסורתי. לצד התפריט ההודי, מציעים במסעדת אלמורה גם אוכל ישראלי של צ'יפס חומוס וקבב, אם כי זה אינו תחום ההתמחות של המסעדה. אם אתם מזדמנים לאזור הקסום של פאתי הישוב אבן ספיר, או שאתם בדרך לביקור במנזר יוחנן בהרים, עצירה במסעדת אלמורה יכולה להיות הארוחה המושלמת בשבילכם.
אלמורה
מושב אבן ספיר, מטה יהודה, ירושלים
02-6431186