Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת רשלה בירושלים

אנגלי בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בחרנו במרק עדשים. מרק צהבהב וריחני הוגש לשולחן בצלחת זכוכית, כשבמרכזו בצל ירוק. לצד המרק הזמנתי מבחר של סלטים ומאזטים המלווים בפוקאצ'ה...'' יובל בלנקובסקי ביקר ברשלה וגילה מסעדה בעלת גינונים אנגליים

בתוך רחוב ירושלמי קטן שוכן בית הקפה רשלה. רהיטי העץ, הטפט האירופאי והמנורות העתיקות מעניקים למקום אווירה של בית קפה קטן ואירופאי. המסעדה מסתירה את הגינה האחורית שלה, גינה קסומה ושקטה שבפינתה הימנית ישנו טאבון אבן גדול המשמש להכנת הפוקאצ'ות והפיצות במקום.
בבוקר מציעים ברשלה ארוחות בוקר משובחות, שקיימת בהם השפעה מתרבות האוכל האנגלית.

כך למשל, מופיע בתפריט ארוחת הבוקר המוגשת במגדל האנגלי המסורתי עם סנדוויצ'ונים של סלמון ומלפפון. כמו כן, ניתן למצוא ברשלה, סקונס אנגלי- לחמניות מתוקות האופייניות לארוחת הבוקר האנגלית ומוגשות עם ריבה ושמנת. בכדי להשלים את האווירה אנגלית, ברשלה משקיעים במיוחד בהגשת התה במקום. אני ממליץ בחום לקיים ברשלה את כל הטקס של שתיית תה אנגלי.

במקום קיים מבחר עצום של חליטות תה ייחודיות: חליטת קקאו ג'ינג'ר שיש בה גם הל וקינמון או תה סיני לבן- תה נדיר העשוי בעבודת יד בעל ניחוח עשבוני ומתקתק. כל החליטות מוגשות בקנקן תה אנגלי לשולחן. את התה מוזגים אל הכוס מהקנקן בעזרת מסננת, לרגע קט מרגישים שאפשר לקפוץ לאנגליה במיוחד כשהבניינים העתיקים ממול עוזרים לשכוח שאתה בארץ. אם חשקה נפשכם בארוחת בוקר אנגלית או שקשוקה מזרחית או שמתחשק לשבת לכוס תה עם חבר, רשלה הוא המקום בשבילכם.

אבל ברשלה מציעים יותר מארוחות בוקר (המוגשות עד השעה 16:00), ישנם גם עסקיות צהרים במחיר אטרקטיבי - 39/49 שקלים, הכוללת מנה ראשונה - סלט או מרק, מנה עיקרית- פסטה או דג ושתייה קלה. זוגתי ואני הגענו לארוחת ערב. זוגתי החליטה לפתוח את הארוחה במרק. בתפריט מבחר גדול של מרקים: עדשים, חומוס, מרק כתום ומרק בצל. הבחירה נפלה על מרק עדשים. מרק צהבהב וריחני בצלחת זכוכית עמוקה הוגש לשולחן, כשבמרכזו בצל ירוק קצוץ דק. לצד המרק הזמנתי מנת ''פינוקים'', מבחר של סלטים ומאזטים המלווים בפוקאצ'ה. הפוקאצ'ה הייתה כמובן חמה וטרייה היא הוכנה במיוחד למעננו על הטאבון שבחצר. עשבי תיבול, שמן זית, ופרוסות שום דקות העניקו כמובן לפוקאצ'ה את טעמה המשובח. לצד המנות נוספו על השולחן צלוחית של טחינה, וצלוחית פסטו עשיר רווי בכוסברה, שתי גבינות- אחת מהן גבינת עובש, שני סוגי זיתים כבושים. אחד מהם עם לימון שהיה מעולה, ובמרכז סלט עלים קטן עם עגבניות, בצל סגול ונתחי אנשובי. נתחי האנשובי המלוחים השתלבו נהדר עם החמיצות של העגבנייה ועם המתיקות- חריפות של הבצל הסגול.

ההגשה המרהיבה של רשלה הופיעה גם בהגשת המנה הזו. משם המשכנו לעיקריות. עלי נח מצב רוח של בצקים ועל כן הזמנתי פיצה מהטאבון עם טונה,זיתים ובצל. הפיצה הגיעה חמה מהטאבון והייתה ריחנית חמה ופריכה בדיוק כמו שפיצה טרייה צריכה להיות. זוגתי הזמינה רביולי סלמון בחמאת מרווה. הרביולי היה עשוי במידה הנכונה 'אל- דנטה' והיה נראה שהבצק היה מבוסס על הרבה ביצים, כפי שהוא אמור להיות. חמאת המרווה שהייתה הרוטב של המנה והדיפה ריח עז של מרווה, השתלבה מצוין עם טעמי הרביולי.

לסיום הזמנו עוגת גבינה אפויה שהייתה מעולה- הבצק היה פריך והגבינה הייתה עשירה וסמיכה, ולא אוורירית. לצדה נחתכו פרוסות דקות של תות, והיא עוטרה ברוטב פרות יער אדום, שהפך את המנה הזאת למוצלחת במיוחד. חגיגה של טעמים המתבססים על השילוב שבין גבינה ופירות אדומים. עם העוגה כמובן הזמנו תה – סמלו של המקום, שכמו תמיד היה משובח והשאיר טעם של עוד.
רשלה
החבצלת 5, ירושלים
02-6245613