מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדות כשרות: מושי מושי בת

''הבון טון'' החדש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''לעיקרית הזמנו פוטומאקי, רול רחב – צמחוני, עם טמאגו (חביתה יפנית), אבוקדו, מלפפון, גזר וקנפיו, ואורמאקי עם טונה, טמפורה, מלפפון, גזר ואבוקדו בציפוי שומשום...'' מיה בר הגיעה למושי מושי וגילתה שיש יתרונות בתקופת מיתון

בלי לזלזל בכל מי שנפגע, אני חייבת להודות: יש משהו טוב במיתון: צניעות, חסכנות ופשטות הם ''הבון טון'' החדש.
חוזרים לפרופורציות, קונים רק מה שצריך. שוב נהנים מהדברים הקטנים של החיים - מילה טובה, חיוך, חברותא. חוסר התעסוקה מאפשר לאנשים (לאלה שלא בדיכאון) לחזור לתחביבים הישנים, לשינה ארוכה, לטיולים רגליים בארץ ולסגירת פערים של חודשים עם חברים.
על כל זאת חשבתי לעצמי בזמן שחיכיתי לעדי. את עדי לא פגשתי המון זמן. עבודה, לימודים ועניינים שבשוטף אפשרו לנו התעדכנויות באורך אס אמ אס לכל היותר. אבל מאז שהכלכלה נעצרה, זכתה סוף סוף הפגישה המיוחלת למקום גבוה בסולם העדיפויות.

בחירת המקום הושפעה גם היא משיקולי ה''מצב''. חיפשנו מקום פשוט וזול, שנעים לשבת בו ולאכול אוכל משביע, וטעים. נפגשנו באבן גבירול, שעת צהריים. שמש זהובה ורוח מלטפת מעל הרחוב המשופץ עזרו להתעלם מרעש האוטובוסים. הרבה אנשים הסתובבו ברחוב, אנשים מכל גיל ומעמד. בטח מובטלים. התיישבנו במושי מושי, מסעדת סושי כשרה, כדי ליהנות מהחצי-כוס המלאה של החיים.

ראשית פתחנו במרק מיסו. טעמו של המרק היה עשיר. דגנו מטעמים בעזרת המקלות: פטריות שיטאקי, קוביות טופו, אצות וחישוקי בצל ירוק. פתיחה טובה.
לעיקרית הזמנו פוטומאקי – רול רחב – צמחוני, עם טמאגו (חביתה יפנית), אבוקדו מלפפון, גזר וקנפיו (רצועות דלעת כבושה), ואורמאקי in-out עם טונה טמפורה, מלפפון, גזר ואבוקדו בציפוי שומשום.
שתי המנות היו יפות, טריות וטעימות. פרט לסויה, לג'ינג'ר הכבוש ולווסאבי המסורתיים, קיבלנו בצד גם מיונז יפני ורוטב טריאקי, שבזכותם גוונה ארוחתנו.
את האוכל ליווינו בשתיית תה יסמין שהוגש בקנקן ובו מים רותחים ופרח היסמין. מיוחד, ריחני ועדין.

אחרי שכילינו רק כמחצית המגש, כבר התחלנו להרגיש שבעות. האם זה בגלל שהקיבה הצטמקה, מתאימה את עצמה לימי בצורת, או בגלל שאכלנו לאט, כיאה לארוחה יפנית? כך או כך, חזרנו הביתה עם טייק אווי של השאריות, וחסכנו גם ארוחת ערב. ואגב טייק אווי, ממה שראינו ביושבנו שם, ניכרת פעילות ערה ביצוא טייק אווי לחלקי העיר. גם זה מתאים למיתון, כך קראנו בעיתונים, אנשים נשארים בבית, אבל רוצים גם לאכול טוב.

לסיכום החוויה, אוכל לומר, שבין אם בישיבה במסעדה ובין אם בהזמנה הביתה, כשמדובר במושי מושי, התוצאה היא אחת: שבעים, מאושרים ולא מרוששים.
מושי מושי
אבן גבירול 61, תל אביב
03-6091030