Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> ראיון עם עם גיא טולדו, שף מקצועי מאומאי

גיא טולדו מאומאי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

גיא טולדו, שף מקצועי, מבטיח לכם כשתתארחו אצלו באומאי תזכו ליהנות מחוויה קולינרית שאין כמוה. עיקר התמחותו היא בסגנון צרפתי, איטלקי, מקסיקני ויפני. ''את האהבה לבישול ירשתי מאבי, שתיקשר איתי רק באמצעות האוכל''

שם: גיא טולדו

מסעדה: אומאי, ת''א

מגורים: ת''א

לימודים
את לימודי התחלתי ביפן בשנת 1998 ובסיומם המשכתי ללימודים מקצועיים בתחום המסעדנות, מרמת הבישול ועד הרמה הניהולית. הגעתי לבית הספר ''בישולים'' בת''א, שם פגשתי את ראש הקורס, עפר גל, שהשפיע רבות על חיי. עפר ראה את הפוטנציאל והכישרון החבוי בי והחליט לקחת אותי לעבוד עימו במסעדת כפות תמרים. הוא סמך עלי וקלט את היכולות שלי כפי שאף אחד לא קלט לפני כן, אפילו לא אני. לעולם לא אשכח את המשפט שאמר לי: ''ההשראה שיש בך- היא בדיוק מה שאני מחפש''.
לאחר מכן זכיתי להכיר אדם נוסף, ארז תדמור, שפתח לי דלת לעולם מתוחכם ומעניין- עולם המטבח הצרפתי.
במשך שנתיים עבדתי עם ארז, ואם עד עכשיו עולם המטבח היה בשבילי ''דרך חיים'', מהרגע שפגשתי את ארז נחשפתי לעולם אחר. גיליתי כיצד ניתן לקחת את התכונה שעפר השריש בי ולקחת אותה לכיוון של יצירה, אהבה והרגשה.
''זכיתי להכיר שני אנשים שהשפיעו רבות על חיי. מעפר למדתי את הטכניקה, היכולות, העמידה ביעדים והיכולת לתכנן ולדייק. דרך ארז נחשפתי לעולם היצירתיות, המעוף וכמובן למדתי לאהוב.

מהו סגנון הבישול שלך?
אני אמנם מתמחה בסגנון איטלקי, צרפתי, מקסיקני ויפני, אבל בשבילי השמיים אינם הגבול. רק תנו לי את האתגר ואני אתאים את עצמי. אני מגדיר את עצמי כאדם אֶקְלֶקְטִי, יש לי יכולות גיוון ורצון ליהנות מהכל.
בשבילי האוכל הצרפתי הוא הפן היצירתי, המקום להמציא בו משהו חדש, משהו שכולם יגידו עליו ''וואו! את זה מעולם לא טעמנו''.
האוכל האיטלקי הוא האוכל בעל שמחת החיים, שמשמעותו לאכול בכיף.
האוכל היפני הוא האוכל המדויק, השמרני, כדי להשיג תוצאה צריך לעבוד לפי הכללים.
האוכל המקסיקני הוא ''הילד הרע'', שרק מחכה שיגידו לו שהיה חריף או חמוץ מדי, שרק ממתין לשמוע תגובות.

עבודות קודמות
לפני אומאי הרכבתי את התפריט הראשון של ג'פניקה ועוד תפריטים רבים ועבדתי כשף פרטי.

זיכרון משמעותי שקשור באוכל
אבא שלי היה אדם מאוד מרוחק. אני זוכר אותו מבשל כל היום והתקשורת שלנו התבצעה ''דרך האוכל''. אני זוכר שלא היינו מדברים ולא הייתה בינינו תקשורת מילולית, דיברנו אחד עם השני ''דרך האוכל'' והדקויות של החיים היו מתבטאות באמצעות הבישול והעשייה. אבי הטמיע בי את האהבה האינסופית לעיסוק באוכל.

אם לא הייתי שף הייתי
מספר סיפורים

לעולם לא אבשל
מאכל או מנה שאי אפשר לדבר עליה, אחרת אני לא רואה את הטעם ביצירת המנה.

מהי המנה האהובה עליך?
מכל המנות בעולם, תמיד אזכור והכי אוהב את קציצות ה''אגרסטדה'' של סבתא שלי, קציצות כרישה ברוטב חלב וקמח.

מסעדה מוערכת/אהובה עלי
כל מסעדה שאני ארגיש מאושר בה, החל מדוכן פלאפל ועד מסעדת גורמה. כל עוד אני מרגיש שילוב אמיתי של לב ושכל, אהיה מבסוט עד השמיים.

מהי מנת הדגל שלך?
ללא ספק עולם הסושי הוא העולם שכבש אותי. יש לי פילוסופיה שלמה בכל הקשור לנושא. בשבילי ''לגלגל'' סושי זוהי אמנות אמיתית.

חלום שלי
שאנשים יוכלו להבין שאוכל הוא אמצעי תקשורת. כשאוכל מגיע טרי, נכון ומדויק, יש אנרגיה שאני לא יכול להסביר. אני מזדהה עם הפרסומת הידועה ומשליך אותה עלי: ''סושי עושים באהבה או לא עושים בכלל''.