מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סדנאות בישול > סדנאות בישול> סדנת בישול הודית באננדה

אומנות הודית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אוהבי הקדרות מבשלים אורז מבושם, נזידי עדשים ותבשיל חומוס ותפוחי אדמה. אוהבי האפייה לשים בצק לצ'פאטי – לחם הודי המזכיר מצה...'' יעל עפר השתתפה בסדנת בישול הודית באננדה ונהנתה משלל צבעוניות וטעמים הודים מסורתיים

קחו מכתש ועלי, הניחו בו חופן תרמילי הל ומקל קינמון, מסמרי ציפורן ריחניים, פפריקה אדומה וכורכום כתום. לסיום הוסיפו גם ג'ינג'ר טרי וגרדו אגוז מוסקט. עכשיו כתשו הכול ללא רחמים ומיד תחושו את הניחוחות העזים והמשכרים של תערובת ה''גראם מסאלה'' - תערובת חמה, בה מצוי סוד קסמו של המטבח ההודי לאזוריו השונים.

טל ויציב כספי, שפית ומוסיקאי התאהבו בתרבות ההודית וגם האחד בשני ותרגמו את אהבתם המשותפת לעיסוק משותף. לפני כשנה הקימו את חברת ''אננדה'' (''אושר'' בהודית) המנחילה לקבוצות ויחידים את חווית התרבות ההודית באמצעות המוסיקה והאוכל. הכול התחיל במסעותיה של טל בהודו. כשחיה אצל משפחה ברישיקש שבצפון, למדה לבשל מאם הבית: ''המאמה נתנה לי להריח את התבלינים שלה וכך התחילה המשיכה שלי לבישול ההודי''. בהזדמנות אחרת, התגוררה באשרמים ובישלה למשפחות. כשחזרה ארצה למדה ב ''תדמור'' והתמחתה במסעדות ידועות ובמטבחים אתנים. לאחד הטיולים בתת היבשת, הצטרף אליה ידידה הטוב, יציב, והודו הקסומה הפכה אותם לזוג אוהב. לפני שנה נשאו והקימו את חברת ''אננדה'' דרכה הם מנחילים לישראלים את מה שהם הכי אוהבים תוך כדי התנסות מעשית באווירה ואוטנטית.

ריח קטורת מעודן מקדם את פנינו בכניסה לבית ועימו מתגלה תפאורה צבעונית. טל מכבדת אותנו במשקה צ'אי חמים ומתקתק ולהשלמת החוויה מדביקה בינדי על מצחן של הנשים שבחבורה. הערב מתקיימת כאן, סדנא משולבת של מוסיקה ואוכל. יציב כספי, אמן כלי הקשה רב מוניטין בארץ ובעולם, מכניס אותנו לקצב של עולם התופים הקסום של הודו ומזמין אותנו למשש ולהתנסות. כך מתחיל ערב קסום שנמשך לתוך הלילה אפוף ניחוחות קטורת ותבלינים, מוסיקה חיה, התנסות בבישול הודי והרבה טעימות.

שעת התיפוף המלווה בהעשרה תרבותית והסברים מאלפים מלווים בהדגמות אכן מכניסה אותנו לאווירה ומעוררת את התיאבון. טל מטפלת בנו כמו המאמה שלה הזכורה לטוב מהודו ודואגת שננשנש פיסות פאקורה (ירקות מטוגנים בבליה) טבולה בצ'אטני כוסברה. אנחנו מוזמנים למטבח ועובדים בקבוצות על הכנת המנות השונות – תבשילים, מאפים, משקאות וקינוחים, רובם מהמטבח של צפון הודו. כל משתתף זורם לפי נטיית לבו וכישרונו. אוהבי הקדרות מבשלים אורז מבושם, נזידי עדשים ותבשיל חומוס ותפוחי אדמה ואוהבי האפייה לשים בצק לצ'פאטי – לחם הודי המזכיר מצה שמורה בצורתו ובעיקר במהירות הכנתו. קודם כל כותשים כמות נדיבה של ''גראם מסאלה'' טרייה המשמשת לתיבול התבשילים.

תוך כדי הדרכה, טל מעניקה טיפים ושוברת מיתוסים על מהות הקארי והתמרהינדי.
ברגע האחרון, מניחים במלקחיים את כדורי בצק הצ'אפאטי על מחבת ברזל לוהטת: ''בכפרים בהודו אין משטחי שיש כמו אצלנו ובמקום המלקחיים הנוחים, והופכים את הבצק הלוהט בידיים'' מספרת טל. בעבודת צוות בעיקר של הגברים שבחבורה, סלסילת הלחם
מתמלאת בניחוח משכר. קדחת העשייה במטבח מגרה את התיאבון והמנות הצבעוניות מובאות לשולחן בכלים מסורתיים. כל סועד ממלא את הטאלי שלו (מגש מתכת המחולק למדורים) לאורז, הפחמימה של ההודים, מקום מרכזי בצלחת ולצידו, יתר התבשילים שהכנו בזיעת אפנו.

בעוד אנו זוללים ללא לאות, נערכת טלי להגשת הקינוחים שקיררנו במקרר מבעוד מועד.
עוד סיבוב של צ'אי- הפעם אנחנו מכינים. מרתיחים פעמיים את עלי התה והחלב, מוסיפים את התבלינים המוכרים לנו מהתבשילים שמתמזגים עם הנוזל ויוצרים טעמים עזים. את הסוכר מוסיפים רק ברתיחה השלישית ומיד מוזגים.
בתום חוויות הערב, כולנו כבר חבורה מגובשת שממאנת לעזוב את הבית ומתנחמת בדפי המתכונים המוכתמים שלנו המלווים בהדי התופים של יציב.

למתכונים של אננדה

אננדה, ת''א
03-6811074
050-9581380