Skip Navigation Linksראשי > מסעדות בעולם > מסעדות בברצלונה> מסעדות בברצלונה מאת ליאורה חוברה

אוכלים בברצלונה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''דרך נפלאה לסעוד בזול, היא לערוך קניות בשוק המזון הצבעוני - לה בוקריה, תמצאו שם את כל סוגי המזון שיעלו בדעתכם...'' ליאורה חוברה ביקרה בברצלונה וחזרה עם אינספור המלצות וטיפים מעשיים, איך להוציא את המיטב מברצלונה

''אני רוצה טיול בת מצוה לספרד, וכמובן אל תשכחו את ברצלונה''. בהכרזה יוצאת דופן יצאה בתי גל שאוטוטו חוגגת בת מצוה. הבקשה קצת הפתיעה אותי אבל דווקא שמחתי לשמוע שגאודי אפילו יותר מעניין אותה מפארק פורטאוונטורה (פארק שעשועים הסמוך לברצלונה).
ברצלונה מדהימה! אין דרך אחרת לתאר עיר בלי הפסקה שכזאת, מלאה באומנות, גאודי, מוסיקה, אוכל, קניות ובילויים.

אפשר לספר הרבה על ברצלונה, אבל אנחנו פה בשביל לדבר על האוכל אז בואו נדבר על אוכל. בכל ספר ומדריך המכבד את עצמו ימליצו לכם על מסעדות הטאפאס הספרדיות, ואני דווקא רוצה לשחק את תפקיד הילד שצועק ''המלך עירום...'' לספר לכם שיש להן הרבה חסרונות למסעדות האלה. קודם כל אוכלים בחלק גדול מהן בעמידה (הספרדים כנראה לא שמעו שלפי המורשת הוורשאית שלנו אם אוכלים בעמידה האוכל יורד לרגליים). חוץ מזה האוויר והאוירה שם בדרך כלל מעושנים לעייפה כך שגם אם אתם לא מעשנים תמצאו את הבגדים והשיער נודפים ריח כבד שידרוש כביסה יסודית (גם על חוק מניעת עישון במסעדות לא שמעו שם).

יש לספרדים עוד מנהג נלוז והוא לזרוק את המפיות והקיסמים על הרצפה בסוף הארוחה כך שמי שרוצה לאכול במקום נקי לא ממש יהנה ממסעדות כאלה. ולקינוח, זול זה לא ! הארוחה בנויה ממנות קטנות, לא כל כך משביעות וכדי להיות שבע צריך להשאיר שם סכום מכובד למדי.
אז מה בכל זאת עושים? טיפ שנתן לי ישראלי מקומי הוכיח את עצמו בגדול ואפשר ליישם אותו בברצלונה ובספרד בכלל. קוראים לו מֶנוּ דה דִיאָה או בעברית – תפריט היום או בקיצור עסקית. כל מסעדה בספרד מגישה בין השעות 12:00 ל – 16:00 תפריט המשתנה בכל יום, הכולל מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה ולעיתים גם מים או יין.

את כל זה תקבלו במקומות היותר זולים (ולא בהכרח פחות טובים) ב – 10 יורו וביקרים יותר ב 13– 15 יורו לאדם. את התפריט מציגים בחזית המסעדה כך שתוכלו לבדוק ולהתלבט בין מסעדות שונות לפני שמחליטים איפה להתנחל. הארוחה משביעה, המנות גדולות ולעיתים במנה אחת יכולים להתחלק 2 ילדים.
התבשילים מקומיים אוטנטיים, בברצלונה עם ניחוח קטאלני ובמחזות אחרים בהתאם לאזור.

למנות הראשונות תמצאו בדרך כלל סלטים או שילוב של מלון עם בשר (מעניין ומומלץ לטעום) או מרק או תבשילי קטניות. על תבשילים אלה אני ממליצה במיוחד. הספרדים משלבים קטניות עם בשר וירקות ומכינים אותן במרקם רך ונימוח בפה - פשוט מצוין. במנות העיקריות בולטת כמובן הפאייה – תבשיל ספרדי אופייני המכיל אורז ובשרים שונים או חלופה צמחונית (למי שמקפיד על כשרות כדאי לבדוק היטב מה בדיוק מגישים ולחובבי פירות הים – ספרד היא חלום רטוב).
אם נמאס מפאייה אפשר לבחור תבשילי בשר או פסטה. במנות האחרונות מככב באיזור קטלוניה (ברצלונה וסביבתה) קרם קטאלאן. ורסיה ספרדית רכה לקרם ברולה – עשיר ומומלץ. האופציות האחרות הן בדרך כלל גלידה או פירות.

מסעדה מאוד מומלצת המגישה מנו דה דיאה נפלא – מנות גורמה במחיר מגוחך, שוכנת בפלאזה ריאל – קרובה מאוד למרכז ההתרחשות ברמבלה אבל נעימה ושקטה בגלל המיקום הצדדי.
Taxidermista – Placa Reial 8 . Tel – 93412 45 36
וזאת למרות שדווקא שכנתה לאותה כיכר– היא המיוחצנת, המופיעה בכל הספרים ובפתחה משתרך תור בכל ערב.

עוד דרך נפלאה לסעוד בזול ובטעם מקומי לפחות חלק מארוחות היום היא לערוך קניות בשוק המזון הצבעוני - לה בוקריה. השוק נמצא באוסף סמטאות היוצא מהשדרה הראשית של ברצלונה (הלא היא הרמבלה). השוק פעיל בכל ימות השבוע משעות הבוקר ועד אחר הצהריים. תמצאו שם שייקיים נהדרים מפירות או פירות קלופים וחתוכים בקופסאות, אוכל מוכן שאפשר לאכול במקום במסעדות השוק או לקחת איתכם לדרך ואפילו דוכן אוכל אורגני מוכן. יש שם דוכנים לכל מזון שיעלה בדעתכם, ירקות, פירות, בשרים, פירות ים ואפילו דוכנים המתמחים בפטריות או בביצים.

למי שבוחר להתאכסן בדירה (מאוד מומלץ בעיקר למשפחות ) כדאי לקנות כאן מוצרי בסיס טריים ומצוינים ולהכין ארוחות נפלאות במטבח הדירה.
ולקינוח כמה מילים על קפה בספרד – אנחנו הישראלים הפכנו מבינים (שלא לאמר פלצנים) גדולים בקפה. עד כדי כך שקשה במקומות רבים בעולם למצוא את המבחר והקפה ברמה שלה אנו רגילים מהפרובינציה הפרטית שלנו.

אז למי שרוצה לדעת איך להזמין את הקפה שלו בספרד, להלן מדריך קצר:
הספרדים לא ממש מתוחכמים בנושא הקפה. הקפה שתמצאו ברוב בתי הקפה מר, חזק ובעל טעם שרוף יותר מזה שאנו רגילים לו. תוכלו להזמין שם אספרסו כמו בכל מקום אחר. אפשרות אחרת היא הקורטָאדו, המוגש בכוס מעט יותר גדולה מכוס אספרסו ומכילה שוט אספרסו ומעט חלב. ואם תחפשו משהו שיזכיר לכם הפוך כדאי לכם לבקש קפה קון לֶצֶ'ה – אספרסו ועליו מנת חלב וטיפ טיפה קצף. אם תזמינו קפוצ'ינו תקבלו בכל מקום משהו אחר – בחלק תזכו למה שנקרא אצלנו קפוצ'ינו ובמקומות אחרים אספרסו ומעליו קצפת. שימו לב שהקפוצ'ינו יקר (לעיתים פי 3 ) מסוגי הקפה האחרים.

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc., ומטפלת בתזונה סינית ובצמחי מרפא.