תענוגות הקיץ של מסעדות החוף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הקיץ הוא עונת הפריחה של מסעדות החוף, אלה שבשאר ימות השנה נמות את שנת היופי שלהן. נסיעה קצרה לאורך החוף מגלה כי מידי שנה נפתחים עשרות מקומות חדשים בהם ניתן לשבת צמוד למים וליהנות מהבריזה הים תיכונית, והתפריט שלהם מציע מנות קייציות וקלילות שכיף לנשנש באווירת החוף.

במסעדות נמל תל אביב, השוכנות בסמוך זו לזו, ניתן לשבת בפנים המסעדה ולהשקיף על הקורה בחוץ דרך חלונות הזכוכית. הישיבה בחוץ מאפשרת ליהנות מהשמש הקייצית מתחת לשמשייה, ובאזורי ישיבה מסוימים אפילו לתפוס שמש באופן ישיר, רק תבחרו. כך או כך, הטרסה הנעימה המשותפת לכל המסעדות מאפשרת מבט קרוב אל הים והמזח.

בקניון ארנה אפשר לצפות על היאכטות דרך חלונות זכוכית, ומי שבוחר לאכול בחוץ, בטרסה של המסעדה, יוכל לעקוב אחר מסלול השמש מתחת כיפת השמים: להינות מפיסה של צל בשעות הבוקר והצהריים המוקדמות ולהשתזף קלות מקרני השמש בשעות אחר הצהריים. בבר הלילי שנפתח לא מזמן בטרסה השנייה חוגגים לאור הירח.

סי פורט- יאסו למזאטים

סי פורט נמצאת ממש על קו המים. כשישבנו על שולחן העץ תחת השמשייה הרחבה ביום צהרים אביבי במיוחד, כמעט ויכולנו לשמוע את הדגים שרים במים. אולי היו אלה בעצם קולות הדגים מהמטבח.

האיקרא שהוגשה בנוסח הטראמה היוונית עם בצל קצוץ דק דק ושמן זית היתה קציפתית ונהדרת. במאזט הבטטות היה טוויסט נחמד ששמחתי לקחת איתי הביתה: בנוסף לשמן הזית ולחומץ השגרתיים נבזקו בנדיבות על הבטטות זרעי קצח שהשתלבו בטעם החמצמץ-מתקתק באופן מושלם. הצזיקי גם הוא היה טעים, אם כי למיטב אבחנתי היוגורט שבו מותן ע''י שמנת מתוקה. בת זוגי אהבה את הטריק, אני לעומת זאת מעדיף את היוגורט שלי ללא התערבות גנטית, משובחת ככל שתהיה. מנה ראשונה נוספת הייתה שיפודי בורי פריכים ברוטב פלפלים, מנה פשוטה וטובה גם היא. יחד עם המזטים הגיעה כיכר לחם בוכרי שטוח וחם בלווית צלוחית שמן זית וחומץ בלסאמי.

יורדי הסירה 1,מתחם הנמל, תל אביב
טלפון: 03-5460927


מדלן- מזטים מזמרים שנסון

בכניסה למדלן בערב, רוח ים קרירה נושבת. סירת דייגים קטנה מתנדנדת על האדוות הזעירות במי נמל תל אביב הישן. כשיושבים בחוץ אפשר להריח את ריח הים ולהרגיש איך הזמן מאט את הילוכו המהיר וזורם בקצב האיטי והנעים של הילדות. שני דרינקים על השולחן ושני מזטים: פורטובלו פרמיז'אנו - פטרית פורטובלו מתובלת בעשבי תיבול, ויניגרט הדרים ומוקרמת בגבינת פרמג'ן, וגם פילה חציל בלבנה וקונקסה עגבניות. לידם לחם הבית הזרוע במלח גס ובגבעולי טימין. לא צריך יותר כלום רק לשוחח ומותר גם לשתוק ולהרהר ביחד. אפשר גם לקום ולהתהלך על הטיילת ולהביט בגלי הים. נעים להקשיב לצעדים שלנו על רצפת העץ. ערב כל-כך תל אביבי.

יורדי הסירה 1, מבנה 2, תל אביב
טלפון: 03-5449551


פאולינו בנמל- אנטיפסטי ופוקאצ'ה מארץ המגף

פאולינו בנמל מעוצבת כאוניה. הרוח- והנוף הם של נמל תל אביב אבל התפריט מגיע עד איטליה. במדור המזטים אפשר לבחור באנטיפסטי מיסטי (מנת אנטיפסטי מעורבת) הכוללת חצילים, פלפלים קלויים, פטריות, קישואים, גזר וסלק והכל במשרה ובתערובת תבלינים ייחודית. במרכז הצלחת- עגבניה קרה מצופה במוצרלה שמצננת את הגוף בימים החמים. לצד האנטיפסטי לא לשכוח את פוקאצ'ת הבית הדקיקה המגיעה עם מעט שום.

עם האנטיפסטי מומלץ לא לשתוק אלא, כמנהג האיטלקים, לשוחח- והרבה. ואם כבר נכנסנו לאווירה האיטלקית אז כוס יין אדום או לבן ליד תשתלב נפלא עם אווירת הים הקסומה.


פאולינו בנמל

יורדי הסירה 2, נמל תל אביב, תל אביב
טלפון: 03-5449449

ימה בארנה- מזאטים עם חותמת השף

ימה, הנמצאת בקניון ארנה (ולה גם סניף נוסף בנמל ת''א) מעניקה לסועדים לא מעט רגעים של אושר. השילוב בין האוכל המשובח לנוף המדהים של המרינה בהרצליה המשתקף דרך חלונות הזכוכית הענקים, יוצר חוויה המסעירה את החושים.

לקראת הקיץ פתחו בימה את הטרסה הדרומית והפכו אותה ללאונג' שפתוח החל מהשעה 19:00 הנקרא ''בר בימה'' שמציע מנות מזטים משובחות, כגון שניצל פטריות יער עם מטבל רוקפור, שרימפס פלאפל עם סלסה של עגבניות וזיתים שחורים, רוסטביף מעושן ועוד, כולם פרי מתכוניו היצירתיים והייחודיים של השף איתי שלו. לצידם מומלץ לבחור את אחד המשקאות המוצעים בתפריט הקוקטיילים העשיר, שנבנה במיוחד לקראת הקיץ, ומתאים לאווירת החוף. אין ספק כי השילוב בין הקוקטיילים הקיצים לאוכל הנפלא, הנוף למרינה והבריזה הופכים את הבילוי לתענוג של ממש.
בשעות היום ניתן ליהנות מארוחה משביעה בטרסה השנייה של המסעדה. אל תפספסו את היאכטות המרהיבות העוגנות במזח. המראה מרהיב עוד יותר בשעת השקיעה.

ימה במרינה

קניון ארנה קומה 1

09-9552975