Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת בורגרס בר: לפרוש כנפיים ולעוף

לפרוש כנפיים ולעוף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אותנו מעסיקות כנפיים אחרות לגמרי – קערה ענקית ומהבילה ובה חצי קילו של כנפי עוף, שהושרו ברוטב צ'ילי חריף-מתוק וטוגנו בווק עד שעטו זיגוג שחמחם ומבריק...''. שפרה צח ובתה על הארוחות הכשרות והמהירות של בורגרס בר בפתח תקווה

בימים אלו, כשפתח תקווה חוגגת 130 שנה להיווסדה, חוזרת לכותרות הבלדה המפורסמת על יואל משה סלומון, לפיה פתאום צמחו לו כנפיים. אך למען האמת, כשאני יושבת עם שחר בתי במסעדת בורגרס בר שבמרכז העיר, אותנו מעסיקות כנפיים אחרות לגמרי – קערה ענקית ומהבילה ובה חצי קילו של כנפי עוף, שהושרו ברוטב צ'ילי חריף-מתוק וטוגנו בווק עד שעטו זיגוג שחמחם ומבריק. כעת הן מדיפות ריח כל-כך מעורר תיאבון, שאנחנו בקושי מצליחות לחכות שהן יתקררו קצת כדי שנוכל להתחיל לאכול. בשביל שחר, שלא אוכלת שום מנה בשרית חוץ משניצל, זהו גילוי של ממש – לא רק הטעם, אלא גם זה שמותר – ואפילו רצוי, לאכול בידיים! בזהירות היא אוחזת בקצה של כנף אחת, נוגסת... ואז מכריזה בשמחה: טעים!

אל המקום מתחילים להתקבץ סועדי הערב. ההתרשמות שלנו היא שזו בורגריה שמתאימה לכו-לם. מצד אחד, זו המסעדה היחידה במרכז פתח-תקווה שהיא כשרה גלאט, כולל הקפדה על חסה מהדרין, ירקות של שמיטה-לחומרא ובשר בהכשר הבד''צ של הרב מוצפי. מצד שני, האווירה ביתית ומזמינה, עם מוזיקת עולם נעימה ברקע, ותמחור שפוי מאוד, מה שמושך למקום בני נוער, חיילים ומשפחות שלמות, וזאת בנוסף לשרות המשלוחים שמתקתק עשרות מנות ביום. הסוד של האוכל הוא בטריות: כל המנות מוכנות ברגע ההזמנה על גריל פתוח לעיני הסועדים – בורגרים, חזה עוף, שניצלים, נקניקיות, רצועות עוף וסטייק. אליהן נלווים סלטים טריים בהכנה ידנית ושניים-עשר (!) סוגים שונים של רוטב, מרביתם רטבים ביתיים שמוכנים מדי יום. מזמינים את הבשר הרצוי, את צורת הארוחה המועדפת – בלחמנייה, בג'בטה או מגולגל בטורטיה, את התוספות והרטבים לפי הטעם האישי , ונהנים מארוחה שלמה, טעימה ומשביעה.

הכנפיים שזה עתה גמרנו לזלול הן רק הסיפתח לארוחות שלנו: שחר גמרה את מכסת החדשנות שלה להיום, ולעיקרית היא חוזרת אל השניצל המוכר והטוב, ושיהיה בלחמנייה, בלי סלט, עם הרבה חמוצים וקטשופ, וכמובן - עם צ'יפס על יד. מגיעה לחמניית ענק שבתוכה מונחים שני נתחים גדולים של שניצל, ששוטח עד דקיקות וטוגן בציפוי פריך עם גרגרי שומשום. כשהיא נוגסת ומציינת שהוא יותר טוב מאשר בבית, אני לא יודעת אם אני צריכה להיעלב מההשוואה הלא מחמיאה, או לשמוח על ההנאה שבה היא מחסלת את המנה שלה. בסופו של דבר, אני נהנית מההנאה שלה ששפוכה לה על כל הפרצוף.
לעצמי אני בוחרת בבורגר הבית, ששילוב של בשר עגל וכבש מעניק לו טעם מיוחד, עם רוטב צ'ימיצ'ורי וטחינה, ולידו קערה גדולה של סלט ירקות רענן ברוטב ויניגרט הבית. מפעם לפעם אני גונבת לה קצת מקערת הצ'יפסים ומלמדת אותה פטנט – לטבול כל אחד מהם בצלוחיות הרוטב השונות המונחות לפניה, כדי לתת להם טעם חדש. הממ... עוד גילוי.

אחרי כל הפיקנטי בא לה מתוק. רצוי שוקולד, עם אפשר. סופלה חם? בדיוק. והוא מגיע, פריך מבחוץ ומותך מבפנים, עטור רוטב שוקולד ששחר מלקקת מהצלחת עד תום. בתיאבון שיהיה לך!

בורגרס בר
רוטשילד 89, פינת הרצל 1, פתח תקווה.
03-9390393