Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ארוחה גלילית במסעדת ורד הגליל

ארוחה גלילית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''מולי הונחה מנה יפהפייה של דג פורל שלם, צלוי בתנור בעשבי תיבול ריחניים וחמאה. בשר הדג היה ממולא מבפנים בשיני שום אפויות ופלחי לימון שחומים...''. במסגרת חופשה צפונית, התענגו רותם רוזן ובעלה על ארוחה במסעדת ורד הגליל

פתאום הבנתי שכבר חודשים ארוכים לא נסענו לצפון. זה הכה בי פתאום באחד הימים הטרופים, בתוך פקק שלא נגמר באיילון. זהו. פסקתי. את סוף השבוע הקרוב נעביר בצימר מפנק בגליל, לצד כמה מסעדות טובות בעסקת חבילה אחת. וכך, ביום שישי מוקדם בבוקר כבר היינו בדרך. הנופים היו מהפנטים כתמיד. שטיחי ירוק עז מכל עבר וריח של עצים, אוויר אופטימי וטבע שלא נגמר שאבו אותנו לתוך שלווה חמימה ותחושה של חופש.כמה שעות לתוך הביקור כבר היינו מנותקים מאוד ממה שנשאר בתל-אביב, ובעיקר - מורעבים.

לפני שנכנסנו למסעדת ורד הגליל טיילנו קצת בחווה המקומית, בין מתחם בתי הנופש הקסומים מעץ ובזלת, חוות הסוסים והשבילים הסבוכים מול הנוף. התמקמנו בפינה הכי רומנטית, מול קיר שקוף הצופה החוצה, וחקרנו את המלצרית אודות המנות המומלצות. אני הזמנתי ליבת חציל, כי מבחינתי ארוחה מושלמת חייבת לכלול חציל באיזושהי וריאציה, ובן זוגי הלך על ברוסקטת הגינה. תוך דקות נחתו על שולחננו שתי מנות נדיבות ומגרות: חציל הבלאדי הגיע שלם וקלוי במידה, אפוף בטעמי שום, שמן זית ולימון, צורב קלות את הלשון, בזיגוג יוגורט מתובל לצד טוסטונים. ברוסקטת הגינה כללה מבחר ירקות קלויים: פלפלים, פטריות שמפיניון ופורטבלו, עלי תרד וקוביות פטה בשרניות. רוטב הבלסמי המצוין שנמזג מעל העמיק את הטעם והעשיר את החגיגה הצבעונית. שמחנו על הבחירות המוצלחות והתקשינו שלא לחסל אותן תוך שניות. בין לבין הנגיסות בעלי אמר משהו על זה ש''איזה כיף שנסענו, ואיך אני תמיד יודעת מה נכון לעשות'', כך ששביעות הרצון שלי בכלל הייתה מושלמת.

המשכנו לעיקריות. אני, שנחתה עליי מוזה של החלטות גורליות, הצהרתי שהפעם אני לא מזמינה סטייק. נכון, סטייק הוא סטייק ואי-אפשר לחיות בלעדיו, אבל הפעם הייתי לגמרי בעניין של לגלות עולמות חדשים. בן זוגי צחק, תוך כדי שהוא מעלעל בתפריט, וזרק לעברי: ''אוקיי, נראה אותך''. ידעתי שהוא זומם משהו. וגם צדקתי. כדי לערער את הנחישות שלי הוא הזמין מתפריט הספיישל את גולת הכותרת: צלעות טלה. צלעות הטלה שלו נראו עסיסיות ורכות. נתחי בשר טלה מעודן ששרו במרינדה, שמנמנים ומעוטרים בקצוות בשומן ארומתי שנמס בפה. להשלמת החוויה, כללה המנה גם רוטב צ'ימיצ'ורי, צ'יפסים חמים וסלט ירוק עשיר ברוטב ויניגרט. המנה שלו באמת נראתה מנקרת עיניים, וכמעט נשברתי. בדרך כלל אני גונבת לו ביסים כאוות נפשי, אבל הפעם הוא אפילו לא נתן לי לטעום!
הבנתי שלא נותרה לי ברירה, אלא לנצח באותם הכלים. עיון קל בתפריט נתן את המענה הראוי. בהנאה רבה הזמנתי את מנת הפורל. הציפייה השתלמה. מולי הונחה מנה יפהפייה של דג פורל שלם, צלוי בתנור בעשבי תיבול ריחניים וחמאה. בשר הדג היה ממולא מבפנים בשיני שום אפויות ופלחי לימון שחומים. מסביב הוא קושט בגבעולי בצל ירוק קריספיים, ולצידו הוגש רוטב לימוני עשיר על בסיס שמנת. פלחי תפוחי אדמה אפויים ומתובלים, חמים ובשרניים, רכים מבפנים ופריכים מבחוץ היוו את התוספת האולטימטיבית לדג. להקצנת הפינוק הוגש לי גם סלט ירוק. החיוך שלי אמר הכל. המנה שלו כבר מזמן נעלמה. אני, באיטיות רבה, מזגתי את הרוטב הלימוני על בשר הדג הנימוח והתענגתי על כל טעימה. במקום ההוא, בנקודת הזמן הספציפית, זה היה אושר צרוף. לא היה סטייק שישווה לזה. ולא, כמובן שלא נתתי לו לטעום... זה היה הרגע שלי!

את הקינוח הוא בחר. פאי תפוחים חם על מצע בצק פריך, עם גלידת שמנת וניל בסירופ שוקולד בלגי. התפוחים היו מקורמלים ועטופים בניחוח קינמוני משכר, והשתלבו נפלא עם מתקתקות הווניל. זו הייתה יריית הפתיחה לחופשה רומנטית מלאת תפנוקים, רחוק מהכבישים הסואנים, הכי קרוב לאיך שהחיים נועדו להיראות, הרבה יותר מפעם בשנה.

ורד הגליל
צומת כורזים, ורד הגליל.
04-6930352