מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת סופיה: דגים. בירושלים

דגים. בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''נתח הסלמון היה עשוי מחומר גלם משובח, נעשה בדיוק במידה שהשאירה אותו עסיסי ובשרני, ונח על מחית של תפוחי אדמה קלויים...''. יובל בלנקובסקי התענג על ארוחת צהריים במסעדת סופיה שבמלון ענבל, המציעה דילים מיוחדים גם בחמשושליים

ההבטחה של מסעדת סופיה היא ''מסעדת דגים חלבית בהשראת המטבח הניו יורקי''. המסעדה הכשרה ממוקמת בתוך מלון ענבל היוקרתי, קרויה על שם בתו של בעל המלון, והיא למעשה אגף התוך הלובי הנעים של המלון.

את התפריט של מסעדת סופיה מחליפים פעם בחצי שנה, כיאה למסעדה המתיימרת להיות בקצב ניו יורקי, ולא מזמן גם השיקו תפריט עסקית צהרים אטרקטיבי במיוחד. המקוריות של השף איציק מזרחי, המתבטאת ביצירות כמו חציל ממולא בפסטה וגבינת מוצרלה, נוכחת גם בתפריט של הארוחה העסקית, ועל כן אפשר לומר די בביטחון כי זו אחת העסקיות הלא ידועות והשוות של ירושלים. הארוחה העסקית של מסעדת סופיה כוללת מנת פתיחה, מרק כרישה מוקרם עם פטריות מוקפצות; או סלמון טרי ואבוקדו קצוצים דק, במשרה של שמן זית ומיץ לימון, מוגשים עם עלי אנדיב ונבטי זרעי חמנייה. מנה עיקרית, של ניוקי ברוטב בטטה צלויה, שמנת וגבינת פרמזן מגוררת; חציל בלאדי צעיר במלית פסטה וגבינת מוצרלה ברוטב עגבניות; או מנת דג של באס הסלע, אפוי בתנור בשמן זית ועשבי תיבול, מוגש עם רושטי תפוחי אדמה וירקות מוקפצים (בתוספת 10 ₪). ושתייה חמה לקינוח, קפה או תה. הכל במחיר המאוד אטרקטיבי של 69 ₪.

אנחנו הגענו בצהריים, אבל התחשק לנו להזמין מהתפריט הרגיל. מכיוון שהיה זה יום ירושלמי קריר, פתחנו במרק בצל, ובנוסף הזמנו את פוקצ'ת הבית, שהגיעה טרייה וריחנית, מכוסה בעלי ריחן ואנטיפסטי, ועליה בזוקים בנדיבות מלח ים ושמן זית משובח, בגוון ירוק בוהק.
בינתיים, הצצנו גם בתפריט חמשושליים. במהלך הפסטיבל מציעים כאן תפריט מיוחד ב-92 ₪ לסועד, הכולל מנה ראשונה (סלט עלים ירוקים עם גבינת פרמזן מגורדת ופיטריות שמפיניון, מוגש עם רוטב בלסמי ויניגרט; רביולי עגבניות במילוי מוצרלה וסלט עלי בייבי; או מרק בטטה קטיפתי המוגש עם קרוטוני הבית) ומנה עיקרית (רביולי מוצרלה ברוטב שמנת ועלי ריחן; פילה דג לברק אפוי בתנור במעטפת פלחי תפוח אדמה ברוטב בצאלי אשלוט; או אותו חציל בלאדי, במלית פסטה וגבינת מוצרלה, ברוטב עגבניות).

למנות עיקריות הזמנו מנות דגים, כך שניתן לומר בוודאות - מנות הדגים בסופיה הן הצד החזק של המסעדה. שתי המנות הגיעו מעוצבות בדייקנות, להזין את העיניים לפני הפה. במנה הראשונה, מוסר ים אפוי בתנור בשמן זית ועשבי תיבול, נתחי הדג עוצבו כמעין מגדל, שמתחתיו קונפי עגבניות ונבטי צנונית, שהשתלבו באופן נפלא עם שמן הזית ועשבי התיבול שניגרו מהמוסר. גם הבטטה הצלויה לא אכזבה, והייתה תוספת נהדרת למנה הזו.
המנה השנייה, סלמון בגריל, הגיעה על צלחת שעליה צוירו שני חצאי עיגולים גדולים, הראשון, בצבע ירקרק, היה רוטב המבוסס על שמן זית, והשני היה רוטב בצבע אדום-בורדו, המבוסס על יין מצומצם. הבחירה ברוטב המבוסס על יין אדום למנת דג היא בחירה מקורית ואמיצה, ובסופיה מוכיחים שהיא גם בחירה טעימה. בכלל, מנת דג הסלמון בגריל הייתה המנה המוצלחת ביותר שאכלנו במסעדה. נתח הסלמון היה עשוי מחומר גלם משובח, נעשה בדיוק במידה שהשאירה אותו עסיסי ובשרני, ונח על מחית של תפוחי אדמה קלויים עם ניחוח אמיתי של מדורה. מסביב לנתח הסלמון עיטרו את הצלחות מבחר ירקות קלויים ומאודים. מכאן ואילך המנה הזאת היא פשוט משחק נפלא של טעמים: כל רכיב לעצמו הוא נהדר, וערבוב של שני הרטבים עם אחד מהרכיבים האחרים מבטיח משחק של עונג בפה.

העונג ממנות הדג היה גדול עד כדי כך, שהחלטנו לוותר על הקינוחים, ולהסתפק באספרסו ובקפה הפוך קטן, מצוינים שניהם. כדאי ללכת לסופיה אם מתחשק לכם לאכול מנת דג משובחת, ואם מתחשק לכם לאכול בצהריים- אז בכלל סופיה היא בחירה לא רק טעימה אלא גם חסכונית ואטרטיבית.

סופיה
ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים.
02-6756689