מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > Roy בממלכת השוקולד> עושים שוק: שוק האיכרים בתל אביב

עושים שוק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בשוק האיכרים של נמל תל אביב ניתן למצוא את עירית, אמנית ליפתנים ומיצים טבעיים; אילן משדה אילן, שמוכר תערובת תה ייחודית; ואת הדוכן של לולי, המציע מגוון של ממתקים בריאים, מחומרים טבעיים בלבד. השוקולטייה רואי גרשון עושה שוק

אחד הדברים האהובים עלי ביותר בטיולים באירופה, הוא ביקור בשווקים מקומיים קטנים וססגוניים. הדוכנים שם תמיד מקסימים ומפתים: מלפפונים ארוכים, ירוקים, מסודרים לאורך בצורה מושלמת; תפוזים יפהפיים, כאלה שמגיעים מהארץ כשבארץ משאירים סוג ב'; עגבניות אדומות, בוהקות, כאילו עברו פוליש זה עתה. בכלל, כל הסחורה נראית כאילו נקטפה בבוקר ע''י המוכר בגינתו הפרטית שמאחורי ביתו. לפעמים יש דוכן של גבר מבוגר וחביב שמוכר יין מהיקב הקטן שלו, וגברת חביבה שמוכרת Fromage de chevre – גבינות צאן מהמרעה הפרטי שלה.

השווקים בארץ, לעומת זאת, איך אומרים? מביאים ניחוחות קצת אחרים... שוק הכרמל הוא לא בדיוק שוק בעיירה קטנה בטוסקנה, ושוק מחנה יהודה הוא לא ממש שוק בנוף של פרובנס. אבל ישנו שוק אחד קטן שניחוחותיו מזכירים משהו מהשווקים האלה בחו''ל. משהו באווירה, אולי משהו באנשים. האמת, גם משהו בסחורה הנמכרת.

שוק האיכרים פועל בנמל ת''א הישן בימי שישי. כמו אי קטן בלב האוקיינוס, עומד השוק בין חנות ''אייס'' ל''קום איל פו''; בין דיאדה לארומה; בין מגרשי חנייה עמוסים, לים הכחול. שוק האיכרים מבוסס ברובו על חקלאים (וגם דבוראים, בעלי יקבי בוטיק, מחלבות בוטיק ועוד), אשר באים ממשקים ברחבי הארץ ומוכרים את תוצרתם ישירות ללקוחות מהמרכז, בלי מתווכים כאלה ואחרים. החקלאי מרוויח ממכירה במחיר הוגן (וגם טיול לת''א) - והלקוח מרוויח סחורה ברמה גבוהה, ישירות מהחקלאי. לדעתי, הרווח הגדול ביותר של כולם הוא הקשר הישיר ולעתים האישי שנוצר בין אדם שחי את האדמה ומהאדמה לבין רעהו, איש האספלט והפלואורסנטים, שזוכה להכיר את האיש שמאחורי המלפפון.

עושים את השוק

חוץ מפירות וירקות, חלקם אורגנים וחלקם רגילים, ניתן למצוא בשוק את:
• עירית ממושב היוגב, שעשתה הסבה מאומנית ויטראז'ים שעבודותיה מתנוססות בבתי כנסת וכנסיות בארץ ובעולם, לאמנית ליפתנים ומיצים טבעיים. בין לפתניה ניתן למצוא לפתן שזיפים, לפתן גויאבות ולפתן חבושים.
• אילן משדה אילן, שמוכר תערובת תה ייחודית, עם שם לא פחות ייחודי, ''לימוזינה''. התערובת מורכבת מלואיזה, עשב לימון, נענע וזוטה לבנה.
• יקב בר מהגליל המערבי, יקב בוטיק אשר באמתחתו ליקרים מתוצרת עצמית ויין מבציר 2005, הנמכר זו השנה הראשונה.
• מחלבת הנוקד מגילון שבגליל המערבי, שחוץ מגבינות צאן מוכרים גם סבון מחלב עזים, חמאת שיאה, שמן קוקוס ושמן זית.
• מחלבת צאן-אל ממושב ציפורי, שמוכרים חלב עזים ויוגורט מחלב עיזים וכבשים, טבעי או בטעמי פירות.
• יוסי הג'ינג'י – שחקן שמוכר תאנים וריבות מתוצרת עצמית, ממושבת מצפה שליד הכנרת.

מתוק לי

מכיוון שנושא המתוקים קרוב לליבי, ועל רקע התוצרת החקלאית, בלט לעיני דוכן הממתקים של לולי. לולי הן שתי נשים צעירות שמאסו בממתקים הרגילים, והחליטו שלילדים שלהן מגיע טוב יותר. הן חיפשו בעולם ממתקים בריאים ומחומרים טבעיים בלבד ולא מזמן, לאחר שמצאו, החלו לייבא לארץ.

בדוכן שלהן ניתן למצוא סוכריות אורגניות; סוכריות בעבודת יד; סוכריות גומי וג'לי, מרכיבים טבעיים וצבעי מאכל טבעיים; סוכריות מציצה בטעם שוקולד עם קקאו אורגאני, תמצית שמן מנטה וסוכר קנים. סוכריות הדבש שלהן עשויות מדבש, וסוכריות על מקל בטעם תות עשויות בעבודת יד מתותים אמיתיים וללא חומרים משמרים.

אחרי שמסיימים את הקניות בשוק, אפשר לבצוע מכיכר הלחם שקנינו, לצרף כמה ירקות אורגניים שלא צריך לשטוף, פרוסת גבינת עיזים ומעט יין - ולפתוח את סוף השבוע מול הים הכחול.

רואי גרשון הוא שוקולטייה ומקים רשת חנויות הבוטיק Roy שוקולד.

Roy שוקולד
יד חרוצים 15, תל אביב.
03-6874411