מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > עוגה> אייל מאפים טובים: מתוקים למתוקתי

מתוקים למתוקתי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''מאפה הקינמון היה נימוח, מדויק באופן הכנתו, בעל טעם עשיר של קינמון אך ללא טעמי הלוואי הנלווים לעתים למאפה נפלא זה...''. נדב אבידן הפתיע את זוגתו בתופינים ומיני תרגמה, מהקונדיטוריה הכשרה אייל מאפים טובים שבנס ציונה

בערבי החורף האחרונים שהמציאות מזמנת לנו, מבכרים אני ועינת בילוי ביתי, מול סרט ומשקה חם. כזה הוא החורף, ואם יורשה לי - הלוואי והיה חורף כל השנה. מכיוון שעינת אחראית יותר על בחירת הסרטים, רצה הגורל ואני הפכתי אחראי על כל השאר. רצה הגורל והבטחתי לגברת שבסוף השבוע, כשהבית כולו שלנו, אעשה מעשה ואדאג להפתיע אותה באמת, בכל הנוגע לתקרובת שתונח מולה. לכן, שמתי פעמי אל אייל מאפים טובים, קונדיטוריה קטנה ואלוהית בנס ציונה.

בהגיעי אל הקניותר בנס ציונה, שאלתי את השומר איך אני מוצא את הקונדיטוריה של אייל. ''שמאלה, קצת יש ר- אתה יודע מה, עזוב, לך לכיוון ההוא, הריח כבר ינחה אותך''. וכמה שהוא צדק. כבר אחרי הפנייה הרגשתי ריח ממכר אופף אותי. אותו ריח קסום, ששמור רק למאפיות וקונדיטוריות, ויכול להפנט את כל הסובבים במשב רוח קליל.

בכניסה לקונדיטוריה, המתפקדת גם כבית קפה, פגשתי את אייל, צוחק עם לקוחות ועם העובדים. בתחילה הייתי בטוח שהוא לקוח ותיק, ורק כשראה אותי מסתובב אבוד בין כל המבחר המוצע, פנה אליי והציע את עזרתו. בהחלטה של רגע, החלטתי לתפוס שולחן ולטעום ממיני המאפים והעוגות המוצעים, כדי שאדע בוודאות מה אני לוקח. אספתי אל צלחת אחת מאפה קינמון, גבינית, רוגלך שוקולד וקרואסון שקדים. ומה אצתם יודעים - מסתבר שכשמקפידים על חומרי הגלם, ומוודאים שכל מה שמונח על המדף טרי וחם, הרי שהמאפה הכי פשוט הופך למעדן אמיתי.

מאפה הקינמון היה נימוח, מדויק באופן הכנתו, בעל טעם עשיר של קינמון אך ללא טעמי הלוואי הנלווים לעתים למאפה נפלא זה. הגבינית נמסה בפי אפילו לפני שהספקתי לעמוד על טעמה, אבל שובל הטעם שנותר אחריה השאיר אותי ברגע של אושר צרוף. רוגלך השוקולד גם הוא היה נפלא, ולזכותו יאמר שלמרות שזה בערך המאפה הכי נפוץ שאפשר, עדיין הצליח אייל לתת לו טעם ייחודי. קרואסון השקדים גם הוא היה מצוין, ולמרות ששקדים הם לא בהכרח בין המועדפים עליי, ידעתי שהוא יהיה חביב על עינת, ואכן, משטעמה אותו בבית הבנתי עד כמה צדקתי.

כדי לשמר את אלמנט ההפתעה, ולצאת גבר משקיען, נעניתי להצעתו של אייל ובחרתי גם כמה עוגות לקחת איתי. לאחר התייעצות עם עדי, אחת העובדות במקום, וסבב טעימות נוסף, נבחרו הארבע האלו בתור האידיאליות ליקירתי: ראשונה, עוגת גבינה פירורים אפויה, עם שכבת שמנת מתוקה ועליה פירורי עוגה, שהשאירה את כל מתחריה באבק ללא עוררין. אחריה, טראפל שוקולד בלגי, המיוצר מ-70% קקאו ללא קמח. עוגה מעולה, שלמרות היותה עשויה מריכוז גבוה של שוקולד ותו לא, יצרה מרקם טעמים עשיר, מגוון ומעניין, שהקשה מאוד על עזיבתה במנוחה. עוד לקחתי עוגה שוודית, עשויה קרם פטיסייר ומעליו שושני שמרים עם שוקולד. אין לי מושג מה הקשר בינה לבין שוודיה, אבל אני ועינת החלטנו שאם זה מה שמגישים שם - אנחנו מתחילים לארוז כבר עכשיו. לבסוף, קינחנו בעוגת שוקולד קוקוס, שהוכיחה שוב, שלפעמים כל מה שצריך זו עוגה פשוטה המוכנת באהבה, כדי ליצור חוויה מנצחת.

לפני שעזבתי את המקום, הזמין אותי אייל לבקר בסניפיו האחרים, וכך התוודעתי אל עוצמת אהבתו של האיש לתחום האפייה והבישול: שלושה סניפים של הקונדיטוריה; מקום אחד בשם ''אייל ודניאל'', המתפקד כמעדנייה המגישה גם אוכל משובח; ובל נשכח את ''פפרדלה'', מסעדה איטלקית בפארק המדע ברחובות. אין ספק, הבחור הוא הוכחה חיה לאמרה הידועה, שכאשר בוחרים מקצוע מתוך אהבה אליו, הרי שרק הצלחה מחכה בהמשך - והלוואי שאכן כך יהיה עבורו, בהחלט מגיע לו. בייחוד מגיע לו, אחרי המחמאות שקיבלתי בבית...

אייל מאפים טובים
האירוסים 53, קניותר, נס ציונה.
08-9402882