Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת היקב בנתניה: הצעיר והים

הצעיר והים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''למנה עיקרית הזמנתי קנלוני, דפי פסטה מגולגלים לצינורות, ממולאים בתרד ובמבחר גבינות. המנה האיטלקית ממכרת ממש, בעיקר בזכות הגבינות והתרד שנמסו באפיה...''. דניאל לוין שילב את אהבתו לים ולאוכל איכותי במסעדת היקב שבטיילת נתניה

המקום שאני הכי אוהב הוא הים. יש שם מן אווירה מיוחדת של חופש ובריחה - אם זה ביום או בלילה, טיול על קו החוף או שחייה עד אחרי הגלים, בשבילי הים הוא אחד מתענוגות החיים. פעם הייתי מבלה בחוף הים בכל סוף שבוע כי גם המשפחה והחברים – כולם אוהבים את נקודת המפגש הקסומה הזאת בין המים לחול. אבל היום, כשלימודים רודפים עבודה שרודפת עבודה שנייה וצריך גם להספיק לאכול ולישון מידי פעם, ריח המלח והצליל המרגיע של הגלים הם בעיקר בגדר זיכרונות. בגלל זה היה לי עונג מיוחד לטייל השבוע בטיילת בנתניה עם החברה שלי שיר. נכון, היינו מעל לחוף עצמו, אבל היה אפשר להרגיש את ריח הים ואת הבריזה הנהדרת. אחרי כמה מאות מטרים התעורר אצל שנינו רעב ונזכרנו שלא אכלנו מאז הבוקר. לאחר בדיקה של האזור נכנסנו למסעדת היקב.

המסעדה ממוקמת ממש מעל הטיילת, ונהנית מהרוח המצוינת שנושבת מכיוון הים, כך שלשבת בפנים, במזגן, בכלל לא בא בחשבון. מארחת נעימה עם חיוך גדול הובילה אותנו לשולחן, חילקה לנו תפריטי אוכל ויין וסיפרה לנו שהמסעדה פעילה כבר שש שנים, היא כשרה למהדרין, ושרוב המנות החמות נאפות במקום בתנור לבנים איטלקי קלאסי. ברפרוף על התפריטים התפלאנו לגלות שלמרות הכשרות הבלתי מתפשרת, המטבח מציע מגוון מנות: ארוחות בוקר, נשנושים (צ'יפס או גבינת לבנה לניגוב), פסטות ולזניות, סלטים, דגים טריים. ככה שכל אחד יכול למצוא מנה שתתאים לו.

לפתיחה הזמנו פרוסות החציל מגולגלות סביב גבינת פטה ופלפלים קלויים, כשכל המנה טובלת ברוטב שמנת-פסטו. למרות הרוטב הסמיך המנה הייתה קלילה ומאוד כייפית, והגיעה בטמפרטורה אופטימלית לערב קיץ: מחוממת קלות, ובגודל שיכול להספיק למי שלא רעב מאוד. זו פשוט מנה מנצחת - לא יותר מידי מתוחכמת, אבל בכל זאת מחדשת, וגם הביצוע וגם העיצוב (גלילים של חצילים חצי שקועים ברוטב) לא היו מביישים את מיטב מסעדות ארצנו.
לצידה, הזמנו לחם שום, שהגיע עם גבינת שמנת ביתית, אפוף בריח משכר של לחם טרי, וספוג בטעם חזק של שום אפוי. אחרי כמה ביסים שיר עשתה את הדבר המתבקש, וטבלה פרוסות מלחם השום ברוטב של החצילים.

למנה עיקרית הזמנתי קנלוני, דפי פסטה מגולגלים לצינורות, ממולאים בתרד ובמבחר גבינות. המנה האיטלקית ממכרת ממש, בעיקר בזכות הגבינות והתרד שנמסו באפיה והתמזגו לממרח מלא טעם. לצד הקנלוני קיבלתי סלט ירקות נדיב שעליו פוזרה גבינת פרמז'ן מגורדת. אני חייב להודות שמעולם לא טעמתי את השילוב של גבינת פרמז'ן עם סלט, והיה משהו מאוד מאוזן בין המליחות של הגבינה לרעננות של הסלט הטרי. אהבתי בעיקר את החיבור עם העגבניות שרי החמצמצות.
לצידי, בחרה שיר באחת ממנות הספיישל של היום – נתח במשקל 500 גרם של פילה דג בס, שנאפה והוגש על מצע עבה של בצל, שנתן המון טעם וריח למנה, ומעל לכל פוזרה תערובת עשבי תיבול. עם הדג הגיע סלט ירוק שהיה מאוד טרי (עזר מאוד חשוב כדי לרענן את הפה בין ביס לביס), ואנטיפסטי מעולה כתוספת.

לקינוח בחרה בגאיה – פרוסה נדיבה מעוגה מדהימה, המורכבת מבסיס אפוי משוקולד לבן, שמעליו מוס שוקולד בלגי ומוס שוקולד לבן, כשמעל לכל ציפוי של גנאש לבן. המנה ממש מתוקה, גם ביחס לקינוחים שוקולדיים אחרים, ומומלצת מאוד לכל חובבי השוקולד. אני הייתי חייב ללוות את הקינוח בכוס מים, אבל שיר התענגה עליה לאט לאט, כי באמת מדובר בקינוח שוקולדי מנצח.

לשבת מעל הים ולאכול ארוחה כשרה למהדרין בסטנדרט אירופאי מחמיר - זה אולי נשמע גדול על סצנת המסעדות בארץ, אבל מטבח כשר ויצירתי, שירות נעים והמיקום פנטסטי של מסעדת היקב פשוט עושים את העבודה.

היקב
גד מכנס 6, נתניה.
09-8622220