Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> הקרן צועדת על קיבתה למסעדת יטבתה בעיר

הקרן צועדת על קיבתה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אני נהניתי ממנת הנודלס, שהורכבה מאטריות ביצים, ירקות, בוטנים ואגוזים קלויים, שהוקפצו ברוטב סויה חריף-מתוק, לכדי שילוב מצוין וערב לחיך...''. ארוחת צהריים במסעדת יטבתה בעיר גרמה לקרן ויזנר לסלוח לבן זוגה על כל שיגיונותיו

אני אישה! ואיני מתכוונת להתנצל על כך. אני אוהבת קניונים, להסתובב שעות על גבי שעות, לעשות שופינג ולחתום בארוחה טובה. אולם לאחרונה עשיתי טעות פטאלית, ובחרתי לחרוג ממנהגי ולצרף למסע את בן זוגי. הדבר התברר כטעות טרגית, היות ורוב מטרותיי במסע השופינג לא צלחו, שלא לומר פוספסו בגדול. ניסיונות הפיצוי והכפרה של האדון לא עלו יפה, ונזקק נס של ממש לתקן את המעוות. ואז בא האות הגואל, היישר מבטני המקרקרת, עת נגררתי אחריו אל מסעדת יטבתה בעיר.

רשת המסעדות של יטבתה בעיר קיימת כבר למעלה מעשרים שנה, ומציעה תפריט המבוסס על מוצרי חלב איכותיים של מחלבת יטבתה, בשילוב מוצרי שדה טריים. כשנכנסנו לסניף העצום (והכשר) של קניון עזריאלי, המסעדה הייתה מלאה מפה לפה (הידד לחופשה!), מאוכלסת לרוב במשפחות, חיילים ואנשים רעבים. התמקמנו לנו בחלק האחורי של המסעדה, שקט יותר ומרוחק במקצת מההמולה. לאחר עיון מעמיק בתפריט החלבי והכשר, החלטנו לפתוח בשני שייקים טבעיים ומרעננים של פירות (משקה הדגל של המסעדה) שהורכבו ממלון, בננה ותמר על בסיס חלב.

למנות הפתיחה הזמנו מרק בצל לו, ואנטיפסטי לי. מרק הבצל היה עדין בטעמו, והוגש בליווי קרוטונים ופתיתי גבינה להקרמה. מנת האנטיפסטי הייתה פשוטה וטעימה, וכללה שני סוגי פלפלים, בטטות, פטריות, קישוא וחציל, כשבמרכז צלחת ההגשה נחה נגיעת גבינת לבנה.

המנות העיקריות היוו אתגר מורכב מעט יותר. תפריט המסעדה עשיר ומגוון, ומלאכת ההחלטה קשה. פילה הסלמון הוגשה באופן נדיב ואסתטי ביותר, נתחי הסלמון היו פרושים כמניפה ונעמו לחיכו של בן זוגי. המנה לוותה באורז לבן ובטטות אפויות בתנור, ומומלצת למי שמעוניין לשמור על רמת קלוריות סבירה. אני נהניתי ממנת הנודלס, שהורכבה מאטריות ביצים, ירקות, בוטנים ואגוזים קלויים, שהוקפצו ברוטב סויה חריף-מתוק, לכדי שילוב מצוין וערב לחיך. למרות שהמנות הוגשו שתיהן עם לחם, חמאה וסלט ירקות גדול, החלטנו להתפרע עוד קצת, והזמנו מנה חביבה ועתירת קלוריות של תפוח אדמה מוקרם בפטריות, שמנת וגבינת מוצרלה.

הזמן עבר, הרעש בחלל המסעדה החל להיעלם, ופינה מקומו לקצת שקט וחשבון נפש (יותר נכון חשבון קלוריות של בן זוגי). עם זאת, לא יכולנו כמובן לוותר על הקינוחים. המלצות חמות למנות אחרונות קיבלנו משירי, המלצרית שלנו, שקלעה לטעמנו והגישה לנו עוגת גבינה פירורים בליווי קצפת וכדור גלידה, וקרפ גבינת שמנת וצימוקים שהוגש בליווי סלט פירות, קצפת ושלושה כדורי גלידה. הקינוחים היו נאים לעין בהגשתם, נדיבים בגודלם, ומעולים בטעמם.

מדושנים מעונג ואוכל, התגלגלנו במורד המסעדה לעבר היציאה. בן זוגי עצר, פנה אלי ושאל בחיוך מעושה - מבסוטה? החרשתי, אך בפנים ידעתי, שהוא הצליח לכפר על העוול הקודם, ולהגיע אלי, ובטוב, דרך האוכל. אחרי הכל, לא רק הצבא צועד על קיבתו.

יטבתה בעיר
מנחם בגין 132, מגדלי עזריאלי, קומה 1, תל אביב.
1-599-594459

B2