Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> קפה אברמסון: שורשיות בצלחת

שורשיות בצלחת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''רביולי בטטה ברוטב שמנת ופטריות. מתאפיין בטעם חזק של פטריות, המאציל מזכותו על השמנת ועוטף ברכות את פתיתי הרביולי, תוך משחק עם מתיקות הבטטה שבפנים...''. יובל אופק התחבר בקפה אברמסון למסורת המקומית של יבנאל, דרך הצלחת

קפה אברמסון, מקום חדש במושבה ותיקה.

בין כפר תבור לביתניה עלית, על הדרך הצדדית לכנרת, שדות מצהיבים של סוף הקיץ משתפלים על גבעותיה המתונות של בקעת יבנאל. מד החום של האוטו מסמן 41 מעלות, ושדרת הדקלים בחזית הבית מסמנת לנו שהגענו. מחזית המקום הרעננה, קשה ללמוד על תפקידו הקודם כסככה פתוחה של בית הבד של משפחת אברמסון. עד לפני קצת יותר מעשור עדיין סבבו פה בכבדות אבני הריחיים, משחררות לאוויר ניחוחות של שמן זית צעיר וחריף. אנחנו נכנסים פנימה ושואפים את ריח העץ הרענן, מעיד על טריות המקום.

מתיישבים בשולחן פנימי וגומעים את המיץ הקר מבקבוקי הזכוכית. עכשיו קריר גם מבפנים. אפשר להסתכל מסביב. הסככה הישנה הפכה לבית קפה כשר ומעודכן, בטכניקה של בנייה אקולוגית. יותר מ-200 צמיגים נכנסו בקירות המבנה ובפינות הישיבה שליד הקיר, אך ציפוי הבוץ לא מותיר להם זכר, ורק משאיר מראה מחוספס ונעים. אולי דרכו של המקום להתחבר למסורת המקומית - אדמה, חקלאות, התיישבות.

סלט ירקות רענן עם גבינת חלומי מטוגנת מגיע לשולחן יחד עם לחם שחור, חם ופריך. ''קניתם אותי'' מכריזה בת זוגי, מפגינה את חיבתה המופגנת לגבינה החמה. גם העובדה שהרטבים - מיונז מתובל ורוטב יוגורט במקרה שלנו, מגיעים בנפרד מהסלט, זוכים אצלה לנקודות זכות. אני מחבר את היוגורט לסלט, מנגב בלחם ומברך על התוצאה.

אבל הדבר האמיתי יגיע מייד. ''התיישבתם בשולחן קטן מדי'' נוזפת בנו ליהיא, כשהיא מתקשה למצוא מקום לרביולי בטטה ברוטב שמנת ופטריות. מה נגיד, כבר כמעט שכחנו מה הטעם של פטריות באמת. ומזל שהגענו כדי להיזכר. טעם חזק של פטריות, מאציל מזכותו על השמנת ועוטף ברכות את פתיתי הרביולי, תוך משחק עם מתיקות הבטטה שבפנים. לא בכדי, זו המנה האהובה על ליהיא. בת 28, נשואה לבן המקום, נכד למייסדים, ואמא לאריאל ויובל שמדי פעם מגיחים להגיד שלום. אחרי הרבה עבודה והרבה חלומות הקימה את המקום, ופתחה אותו לפני כחודשיים. ליהיא היא בעצם קונדיטורית, ומעידה שלא ידעה למה היא נכנסה כשהתחילה, אבל בינתיים מרוצה מהתוצאה. ''עזבתי את קצרין שגדלה להיות עיר, ולא בית כמו שאהבתי. אני מקווה להוסיף קצת חיים ליבנאל מחד, אבל לשמור על האופי השקט והביתי מאידך. תל אביב כבר יש, לא צריך עוד אחת''.

התשובה המובנת מאליה לקינוח תהיה כמעט תמיד פונדנט שוקולד. הוא היה בהחלט מתוק וטעים (אם כי טיפה רך לטעמנו). אבל את ההצגה האמיתי נתן הקרם ברולה. פשוט ומדויק. קר, רך, מתוק במידה, והסוכר הקרמלי מלמעלה מתפצפץ ברגע הנכון ובעובי הנכון. קרם ששווה לחזור אליו.

ואנחנו נחזור. ליהיא מבטיחה שלמרות שהמקום פתוח רק תקופה קצרה, כבר מסיקים מסקנות, ובתכנית לקרב את האוכל למקום, דרך אוכל שורשי יותר. יתכן שהבייגל ניו-יורק ימצא את מקומו החוצה, ומובטחים הרבה זיתים, תמרים וחלב צאן מהמשק הסמוך. מבטיחים לחזור לעדכן.

קפה אברמסון
בית גן 4, יבנאל.
077-5603360