מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

טיפול בהלם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אורן מגיש לי פרלין נוסף במקום ופתאום חריף לי. חריף אש! אורן צוחק ומכיר לי את פרלין הצ'ילי החריף שלו...''. שיר כידן, מכורה לשוקולד, ניסתה לרסן את הדחפים שלה בשוקה, חנות שוקולד איכותית בהוד השרון. זה לא ממש עבד...

כן, אני מכורה לשוקולד. מודה. זו התמכרות שלא כולם מכירים בקיומה. אין לנו קבוצות תומכים אנונימיים וכמעט כל אדם שאוהב שוקולד מכריז על עצמו כמכור לשוקולד מבלי לדעת מה זה באמת אומר. כשאנשים כאלה מתוודעים אלי, הם מתחילים להבין את ההבדל שבין אהבה לשוקולד והתמכרות לשוקולד. השוקולד תמיד שם ברוחו, מזמזם את הזמנתו, וגם ניסיונות נואשים להתעלמות הם סוג של יחס שנדון מראש לכישלון. זו הסיבה שחנויות פרלינים הן מבחינתי מחוץ לתחום. הרי מה הטעם לקנות פרלין בחמישה שקלים, איכותי ככל שיהיה, כשבאותו מחיר אוכל לקנות חפיסת שוקולד שלמה? כי מכורים אמיתיים יודעים - זה לא באמת עניין של איכות, זה בעיקר עניין של כמות.

כשהתקשרתי לחברה והצעתי לה להצטרף אלי לשוקה, חנות שוקולד כשרה בהוד השרון, היא לא התלבטה. בכולנו יש את היצר המציצני הזה, שרוצה לראות את האחר מתמודד עם הדחפים שלו. יעידו על כך תוכניות הריאליטי שתקפו את העולם בעשור האחרון. אבל חברה טובה שכמותה, ידעה שבהתמודדות הזו כדאי שלא אשאר לבד.

שוקה מעוצבת כולה בהתאם לייעודה. אחד הקירות, למשל, מפוסל כטבלת שוקולד, מה שהעלה כמה בדיחות עמי ותמי על חשבוני. במרחב החנות מפוזרים שולחנות עמידה, שעליהם מוצגות לראווה אריזות שי לראש השנה המתקרב. אריזות השי השונות מכילות סוגים שונים של פרלינים, קפה ותה, קונפיטורות וליקרים. יש ביניהן כאלה שהן בעצם פטנטים לחליטת תה, שבתוכם מתחבאים פרלינים. אחרים מכילים כלי פונדו שוקולד מהודרים, צנצנות דבש לאירוח ועוד. הכל, כמובן, מלא פרלינים.

האטרקציה מבחינתי נחה על המדפים. חפיסות שוקולד מסוגים שונים ובמגוון אחוזי קקאו. שוקולד למקצוענים של 85 אחוזי קקאו, ושוקולד לבן שאורן הסביר לנו שעשוי מחמאת קקאו ולכן אינו נחשב לשוקולד אמיתי. בכדי פרחים נחו שוקולדים על מקל בצורות פרחים ולבבות לאוהבים, ובצלוחיות שוקולדים מפוסלים בצורות דגים, כדורים ועוד לילדים. אפילו שוקולד אורגני מצאנו שם. ידעתם שיש כזה דבר? אורן צחק ואמר שכמו את העגבניות האורגניות, גם את פולי הקקאו המשמשים לשוקולד אורגני, פשוט מרססים בלילה.

זה לא שאורן, בעל החנות, לא מייצר חלק מהפרלינים. הוא פשוט מעדיף לייבא אותם מצרפת ומרמת הגולן. בתוך הפרלינים של אורן תוכלו למצוא כמעט כל מה שיעלה על דעתכם. כמעט בכל פרלין יש הפתעה. בין סוגים שונים של ליקרים לסוגים שונים של אגוזים, כל פרלין הוא עולם ומלואו. אורן הציע לנו לטעום כאלה עם אחוזי קקאו גבוהים, וכאלה שרוב תכולתם חמאת בוטנים; פרלין שיין גרנד מרינייה נשפך ממנו, ופרלין ששני סוגי נוגט נחבאים בו ונימוחים בפה; פרלינים שהשוקולד שבתוכם רך ונשפך בפה, ואחרים קשים יותר מבפנים מאשר מבחוץ. כל אחד מעדיף משהו אחר, ולכל אדם כדאי להתאים את הפרלין שתביא לו במתנה.

כשהשעה מאוחרת ומצב הרוח מרומם מרוב שוקולד שאכלתי, אורן שולף את התותחים הכבדים. הוא מראה לי מטבעות שוקולד שאינם מיועדים לאכילה אלא לשתייה. מכניסים אותם לחלב חם והם נמסים בו מייד. כך, ניתן להכניס כמה מטבעות שוקולד שרוצים ובאיזה טעם שבוחרים, וליצור לך את סוג המשקה האהוב עליך, גם אם זה משקה שוקולד לבן עם קצת שוקולד מריר, למשל. לשתות לא רציתי, אז אורן מגיש לי פרלין נוסף במקום ופתאום חריף לי. חריף אש! אורן צוחק ומכיר לי את פרלין הצ'ילי החריף שלו. כשאני תוהה מי יבקש דבר שכזה, הוא מספר לי שבקרב לקוחותיו המבוגרים יותר, הפרלין הזה דווקא די מבוקש.

כשהשעות חולפות והשיחה מתארכת מתברר שבתור עם יהודי חם, אנחנו דואגים בעיקר לעצמנו. הוא מספר לי כי רוב לקוחותיו קונים את השוקולד בעיקר לעצמם. ובינינו, בצדק. הרי גם אם הייתי קונה את הפרלינים האלה לאהוב ליבי, סביר להניח שהייתי מחסלת אותם עוד לפני שהייתי מספיקה לצאת מהחנות...

שוקה
דרך מגדיאל 10, הוד השרון.
09-7421695