מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת פטרוזיליה: חוכמת הרחוב

חוכמת הרחוב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''ההמבורגר הוא פשוט ליגה אחרת: עבה מאוד, עסיסי, עם תיבול מינימאלי שנותן כבוד לטעם האמיתי של הבשר. שיפודי האנטרקוט, לפחות לפי הכמה חתיכות שהוא הואיל לנדב לי, מעולים גם הם...''. שפרה צח פינקה את בכורה בארוחה במסעדת פטרוזיליה

מזג האוויר החם וההביל הוריד את מפלס האנרגיה הקולינארית שלי אל מתחת לקו האדום. כך קרה שבאמצע השבוע נותרנו – אני ובכור צאצאי – עם שרידי הקוסקוס של שבת בתור ארוחת צהריים לא-מספקת-בעליל. בתור פיצוי הצעתי לו שנצא בערב, כשהטמפרטורות יהיו נסבלות יותר, אל מתחם האוכל החביב עליו ב''שדרוטשילד''.

השדרה מקדמת את פנינו עם מסעדות הומות אדם, זו ליד זו. ''החוכמה ברחוב כזה עם כל כך הרבה מסעדות היא ליצור לעצמך בידול'' מסביר לי הבחור הצעיר שלצידי, שכבר למד פרק או שניים בהלכות שיווק, ונותן בהן סימנים: האחת קורצת לקהל הצעיר בזכות אוכל פשוט במחירים זולים, השנייה מפורסמת בעוגות שלה, בזו האוכל מוכן במטבח הפתוח לעיני הסועדים וההיא מתהדרת במבחר משקאות אטרקטיבי. ופתאום אחת שהוא לא מכיר, ואני דווקא כן – פטרוזיליה. כאן לא מהגגים על ''בידול'' אלא יוצרים אותו בפועל: בין שלל מסעדות המטבח החדש, ניצבת פטרוזיליה עם מטבח כשר, אוכל ישראלי-עממי, מחירים שפויים וישיבה ליד שולחנות עץ פשוטים. המסעדה פתוחה עד 19:00 לקהל הרחב, והחל משעה זו, באמצע השבוע, נערכים במקום אירועים עד 120 איש.כמות הסועדים במקום, מרביתם בהרכב משפחתי מלא, מעידה על הביקוש, וצלילי השפה הצרפתית והאנגלית הנישאים מפה ומשם מצביעים על כך שגם התיירים כבר גילו אותה.


לפתיחה אנחנו מקבלים ערכת סלטים תוצרת בית, שהירק השולט בהם הוא לא פטרוזיליה אלא דווקא כוסברה: חצילים בשלוש צורות הכנה, טחינה טובה וסלט פלפלים קלויים. לאלו מצטרף חציל חם בטחינה – המנה שהפכה לטרנד הקולינארי של הקיץ האחרון. אבל אנחנו לא מוותרים על טעימה מהחומוס, שכאן הוא מהסוג הסמיך והחמצמץ האהוב עלינו.

ועכשיו לבשרים על הגריל, עיקר גאוותו של המקום. שתי מנות הבקר המיוחדות עליהן ממליצה המלצרית – המבורגר אנטרקוט או שיפודי אנטרקוט, גורמות לדור הצעיר להתלבטות, שנפתרת בכך שאנחנו מחליטים לקחת את שתיהן ולוותר על מנות העוף. כשהן מגיעות לשולחן הוא מחליט על דעת עצמו לאמץ השיפודים ולהשאיר לי את ההמבורגר. בינינו, עשיתי עסק בכלל לא רע: ההמבורגר הוא פשוט ליגה אחרת: עבה מאוד, עסיסי, עם תיבול מינימאלי שנותן כבוד לטעם האמיתי של הבשר. שיפודי האנטרקוט, לפחות לפי הכמה חתיכות שהוא הואיל לנדב לי, מעולים גם הם: פיסות בשר משובח, צרובות בחוץ ואדמדמות מבפנים, שנותנות שדרוג משמעותי לשיפודים המוכרים. האמת היא שעם בשרים כאלה כמעט לא צריך כלום, והתוספות הפשוטות של צ'יפס פריכים מזה ובטטות אפויות מזה מספיקות בהחלט.

לפני שאנחנו מספיקים להחליט עם בא לנו קינוח או לא, המלצרית כבר מפנקת אותנו במלבי ביתי עם ניחוח עדין של מי ורדים. סיום הולם לארוחה ראויה.

פטרוזיליה
שדרות רוטשילד 47, תל אביב.
03-5162468