Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת מלך החומוס האסלי

מי הכי שבעה בממלכה?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אז, הפתיע אותנו המלך במסבחה, העשויה מחומוס וטחינה ומוגשת חמה, מתובלת בתבלינים המיוחדים של המקום, וכוללת לימון, שום ומרכיבים סודיים נוספים..''. ריקי אלעזר בחנה בממלכה של מלך החומוס האסלי בראשל''צ את גבולות הקיבולת של עצמה

יובל מעדיף חומוס טוב על פני מסעדת גורמה, ולכן היה מבסוט כשהזמנתי אותו למלך החומוס האסלי בראשון לציון. פתחנו את שישי בצהרים רעבים, ומוכנים לנגב. קבלת הפנים במלך החומוס האסלי הייתה חמה, חייכנית ואסלית-אמיתית.

במלך החומוס האסלי מתגאים בכך שאת כל המזון המוגש במסעדה הם מכינים במו ידיהם, בכל יום, מחומרים טריים. ההתמחות שלהם היא המאכל הבסיסי של כל ישראלי גאה - החומוס. כשקיבלנו את החומוס לשולחן, הוא היה נראה כאילו שהביאו אותו הישר מפרסומת: צלחת גדולה עם חומוס מתובל בעדינות בפפריקה, עליו נחו גרגירי חומוס וצנוברים. הוא נראה נפלא. נטלנו לידינו את הפיתות החמות והתחלנו לנגב בתאווה.

לצד החומוס, הגיע מבחר הסלטים המגוון ביותר שעיני זכו לראות: סלט מטבוחה, סלט בורגול, סלט טחינה, סלט גזר עם פלפלים, סלט סלק, וסלט חם של בצל עם פטריות, שאהבתי יותר מכולם בזכות התיבול המיוחד שלו. במסעדה יש גם סלטי חצילים מכל הסוגים: חצילים עם פלפלים, חצילים בטחינה, חצילים בלבנה, חצילים פיקנטיים ועוד... השולחן היה עמוס מכל טוב ואנו נהנינו מהמבחר. המלך סיפר שכל בוקר הם מכינים את הסלטים מירקות טריים. ואכן, הירקות רעננים, הסלטים טריים והשולחן היה צבעוני וגדוש בכל טוב.

אחר כך קיבלנו מנה חמה של תפוח אדמה חצוי ממולא בבשר טחון; מנת אורז עם גרגירי חומוס וירקות; ואורז מג'דרה עם בצלים מטוגנים שחומים. אני ויובל כבר הרגשנו מלאים למדי, ושהגענו לקצה גבול יכולתנו, ולא ידענו שהיינו רק בחצי הדרך.

אז, הפתיע אותנו המלך במסבחה, העשויה מחומוס וטחינה ומוגשת חמה, מתובלת בתבלינים המיוחדים של המקום, וכוללת לימון שום ומרכיבים סודיים נוספים. בנוסף, הגיש לנו המלך פלאפל, שגם אותו מכינים במקום, שטעמו משובח והמרקם שלו רך וקליל, שינוי מרענן ביותר לעומת הפלאפלים הכבדים שאנו מכירים בדרך כלל. חייבים להודות שהעובדה שמכינים את כל המאכלים האלו יום יום מחומרים טריים משפיעה בהחלט על הטעמים. לא יכולנו להפסיק לאכול.

כשחשבנו שאנחנו כבר מפוצצים, וחיכינו למנוחה קטנה, חזר לו המלך ובידיו קובות מבצק דק וקריספי ממולאות בבשר וצנוברים, וקציצות פיקנטיות שבצידם בצל, עגבנייה ופלפל חריף מושחמים. המבינים בקובות יודעים שאיכות הקובה נמדדת בדקותו של הבצק וביכולתו להיות דק ועם זאת, קריספי מבחוץ ורך מבפנים. הקובות של המלך אכן ראויות להיכנס להיכל התהילה.

בסוף הארוחה, ולאחר שכבר היה ברור ליובל ולי שלא נוכל להכניס יותר כלום לפינו, גם לא גרגיר חומוס אחד נוסף, הופתענו בפעם האחרונה, עם קפה שחור קטן ובבקלאוות מתוקות שהשאירו לנו טעם של עוד, ועשו לנו אחלה סיפתח לשבת. מסתבר שהממלכה של מלך החומוס האסלי, מאתגרת אותך לבחון את הגבולות של עצמך.

מלך החומוס האסלי
בלבן אליעזר 1, ראשון לציון.
039561046