Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת פונדק הצלבנים: כשאני איתך אני כמו דג

כשאני איתך אני כמו דג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בין פירות הים מצאתי קלמרי מטוגן בציפוי פריך; שרימפס במעטפת קרנצ'ית מפתיעה של בוטנים; ובייבי שרימפס טבולים באמבטיה של רוטב חמאה ועשבי תיבול...''. דניאלה בן משה דגה את בעלה משלל עיסוקיו, לטובת הדגים של מסעדת פונדק הצלבנים

בימים אלו, בהם אנחנו עסוקים כל כך בלשקוע בשגרה של עבודה, לימודים, בית - ערב של בילוי זוגי, עם מעט זמן איכות יחד, הוא מצרך יקר. עם הזמן הבנתי, שעל מנת לתלוש את בעלי מעיסוקי היומיום הבלתי פוסקים, לטובת זמן איכות, עלי להציע הצעה שלא יוכל לסרב לה: ארוחה רומנטית מגוונת וטעימה, על שפת הים לאור שקיעה ולרחש הגלים, בין עתיקות קיסריה.

את הבילוי שלנו בפונדק הצלבנים התחלנו בטיול בין העתיקות, נהנים מהקסם והאווירה שהמקום משרה. כשהגענו לפונדק הצלבנים, כבר הספיק להתפתח אצלנו תיאבון בריא למאכלי ים טעימים. התיישבנו בשולחן על הטיילת, הצופה לים, ונהנינו מהשלווה והרוגע של המקום. רחש הגלים שליווה אותנו בארוחה והבריזה הנעימה מהים, הנעימו את זמננו.

את פנינו קיבלו בעלי המקום וצוות המלצרים, הנותן שרות חם ודואג כי כל אורח ירגיש במסעדה כמו בבית. מהר מאד התמלא השולחן שלנו בסלטי הבית למנה ראשונה. הכל עשוי טרי במקום, עם תיבול אישי של השף. טעמנו שפע של סלטים טעימים ומגוונים: חציל קלוי שיצא עכשיו מהאש; סלט צ'יזיקי מרענן וחמצמץ; סלמון כבוש מעודן בטעמו; סלט קצוץ טרי, פלפל קלוי בשרני, ושאר מטעמים שהיו על שולחננו בשפע. פינו התמלא בקשת של טעמים, שהשתלבו זה בזה בהרמוניה ויצרו חוויה של טעם.

לפני שאנחנו מתמלאים לגמרי מהסלטים הטעימים, החלטנו להשאיר מקום למנות העיקריות, שלא איחרו לבוא. במהרה נחתו על שולחננו שתי צלחות גדולות ומלאות כל טוב. בסקטור הדגים – בעלי בחר דג ים טרי, פילה פרידה עסיסי ונימוח, צלוי בתנור עם רוטב שום, ומעוטר בלימון טרי, המשלים את הטעם. בעלת המקום מספרת לנו, כי הם מקפידים על אספקה יומיומית של דגים, ורוב הדגים המוגשים במסעדה הם דגים טריים, שהצוללנים שלהם דגים בלילה, או שהם קונים מהימאים. את הפרידה שלנו זכינו לראות בתצלום שאחד המלצרים צילם כשהם קיבלו אותו טרי מהים, יום קודם לכן.
למנה העיקרית שלי, התענגתי על מנה גדושה של פירות ים, המוגשים על מצע עלים ירוקים ברוטב חמצמץ, המאזנים בצורה טובה את הטעים של המנה. בין פירות הים מצאתי קלמרי מטוגן בציפוי פריך, בעל טעם מעודן ועשוי בדיוק לפי מידה; שרימפס במעטפת קרנצ'ית מפתיעה של בוטנים; ובייבי שרימפס טבולים באמבטיה של רוטב חמאה ועשבי תיבול. כל הטוב של הים היה מונח אצלי בצלחת, עשוי בקפידה ובתשומת לב, בדיוק כמו שהשף והבעלים, משה, אוהב להכין את המנות לאורחים שלו במסעדה.

את הארוחה קינחנו בפאי תפוחים חם עם בצק נימוח וחתיכות גדולות של תפוח המבצבצות מתוכו, שהוגש עם גלידת וניל מרעננת. לצידו, מוס הפיסטוק טעים במיוחד, עשוי כולו שוקולד לב וקרם קפה, עם שיכבה עליונה דקה של קרם פיסטוקים. מוס שנמס בפה ומותיר טעם מתוק בדיוק במידה הנכונה.

הזמן אותו העברנו בהתענגות החושים כולם - במגוון הטעמים של הארוחה, במראה השקיעה של קיסריה ובכל הגלים המתנפצים על החוף שלמרגלות הטיילת – חלף לו במהירות, וכבר היינו צריכים לחזור הביתה. נפרדנו מהמקום הקסום וחזרנו לשגרה שלנו, לא לפני שסימנתי את מסעדת פונדק הצלבנים כפיתיון מוצלח לדוג בו את בעלי מעיסוקי היומיום.

פונדק הצלבנים
נמל קיסריה.
04-6361931