מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> קפה Y: ערב טוב גבעתיים

ערב טוב גבעתיים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ה''שושקה'' הוא המנצח בגדול: השילוב של ציפוי פריך עם מילוי עתיר טעמים של גבינות קשקבל, פטה וריקוטה, יחד עם הטעם האופייני של הפלפל הקלוי, גורם לכך שלא השארנו אפילו גרגר בצלחת...''. שפרה צח גילתה בקפה Y את חיי הלילה של גבעתיים

מה עושים שני רמת-גנים כמונו כשמתחשק להם בערב משהו קצת יותר רציני מההיצע של המטבח הביתי? את שני בתי הקפה השכונתיים כבר מיצינו ותל-אביב זו אופרציה בפני עצמה. נשארה גבעתיים הסמוכה, שם, כך אומרות השמועות, התגלה סוג של חיי לילה. ובאמת, חמש דקות של נסיעה מביאות אותנו אל ככר קטנה, ולידה רחבה שהומה אדם גם בשעה המופלגת של עשר בלילה: חלקם מתרווחים על ספות, אחרים על כורסאות וכסאות, ולכולם מין מבט מרוצה בעיניים. השלט במקום מבשר שקוראים למקום ''קפה Y''. טוב, ננסה גם אנחנו why not?

עיון בתפריט מגלה שלמרות השם המצטנע, יש כאן מבחר נאה של סלטים, כריכים ותבשילים, שיכולים בשקט להרכיב ארוחה שלמה. מבט על מה שמוגש לשולחנות הסמוכים מגלה שלכאן עדיין לא הגיע הפטנט התל-אביבי של צלחות גדולות ומנות קטנות. כאן כל מנה - מנה!

הגבר רוצה בשר, אבל מסרב לשניצל המוגדר כמנת הדגל. בשבילו שניצל זה מה שהוא מכין לילדים כל יום לצהריים, ולא אוכל של מסעדות. לעומת זה הוא נדלק על מנה ראשונה שמיוחדת למקום – ''שושקה ביורק'', פלפל ממולא בגבינות ומטוגן במעטפת ציפוי פריך, פאר המטבח הבולגרי. רק מי שניסה להכין אותו פעם בבית (מודה באשמה) יודע כמה עבודה הוא מצריך. ולעיקרית? ה''סטייק סנדוויץ'', ובו רצועות סינטה מוקפצות עם בצל ופטריות, נשמע לו מעניין. אני, מצידי, מרכיבה לי ארוחה צמחונית של מרק בטטה ורוזמרין ואחריו גלילות חציל ממולא בגבינת פטה.

בלבול כלשהו בהגשה גורם לכך שדווקא העיקרית מגיעה לפני הראשונות: לפניו מונח סנדוויץ' עתיר ממדים מלחם שיפון, גדוש פרוסות סינטה צלויות-אדמדמות, יחד עם בצל מטוגן ופרוסות פטריות, ורוטב חרדל ומיונז שמתבל את כל העסק. יחד עם המון צ'יפסים פריכים וסלט ירוק בצד זו ארוחה מלאה, שהופכת את המנה הראשונה שהוא הזמין למיותרת. אל דאגה, שושקה-ביורק, לא נוותר עליך. למרות שזה עתה סיימתי צלחת ענקית מלאה במרק בטטה מעולה, אין לי בעיה לנכס לעצמי את המעדן הזה, כאח תאום לגלילות החציל. שתי המנות טובלות ברוטב פלפלים עשיר ופיקנטי. אנחנו טועמים פעם מזה ופעם מזה, ומסכימים פה אחד שה''שושקה'' הוא המנצח בגדול: השילוב של ציפוי פריך עם מילוי עתיר טעמים של גבינות קשקבל, פטה וריקוטה, יחד עם הטעם האופייני של הפלפל הקלוי, גורם לכך שלא השארנו אפילו גרגר בצלחת.

אחרי כל זה, אנחנו מסכימים שמספיק לנו קינוח אחד, אבל שיהיה שווה. ''פאי נוטלה!'' פוסקת המלצרית חד-משמעית, וצודקת: מעדן מושחת של בצק פריך מאוד עם מילוי חם ונמס שוקולדי-אגוזי שכזה בפנים, וגלידת וניל מעל. מממ...!

בדרכנו חזרה מקדמים אותנו הרחובות הדוממים והחשוכים של רמת-גן. אין דבר, תמיד נוכל לעשות שוב ביקור אצל השכנים.

קפה Y
הצנחנים 16, פינת אילת 1, כיכר רמב''ם, גבעתיים.
03-7321463