Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת אורו: הכל זהב

הכל זהב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''צלעות טלה צרובות בגריל הונחו כשער על הצלחת, ומתחתן התחבאו תאנה ממולאת בבשר טלה ושני קבבוני טלה עסיסיים, על מצע פירה שורשים...''. שיר כידן נחשפה לאוכל מרוקאי עשיר וייחודי באורו, מסעדה יוקרתית וכשרה, מעוצבת בזהב. היה חגיגי

אי שם בפאתי מושב גאליה שוכנת תחנת דלק. על פניו נראה כי מדובר בתחנת דלק רגילה, בה תוכלו למצוא פיצוצייה הפתוחה עשרים וארבע שעות. אך מי שיודע מה הוא מחפש יוכל לומר לכם כי בתחנת דלק פשוטה זו מסתתרת גם אחת ממסעדות הגורמה הטובות ביותר בשפלה. מבחוץ ניתן היה לחשוב שמדובר בעוד מסעדה על אם הדרך, המיועדת לעוברי אורח רעבים. אך למען האמת זוהי מסעדה מפוארת בסגנון מרוקאי, שרבים מאורחיה מגיעים אליה רק באירועים חגיגיים. בערב שבו הגענו, למשל, הציע בחור צעיר נישואין לחברתו, כשהוא מסתייע בצוות המקום ששמח להיות חלק מהאירוע המרגש.

אז מה בעצם עושה מסעדה יוקרתית בתחנת דלק? התשובה, כצפוי, קשורה לאנשים שמאחורי המקום, איציק ויוגב. איציק הוא מעצב פרויקטים גדולים למחייתו, ובבואו לעצב מקום לעצמו הכניס את ליבו ונשמתו לעבודתו, ויצר מסעדה יוקרתית, אך חמה ומזמינה, כזו שאינה מקרינה אליטיסטיות יהירה, אלא ביתיות עשירה. אשתו של איציק, יהלומנית במקצועה, הביאה את השם אורו (זהב בספרדית), ולכן הפך צבע הזהב לדומיננטי עד כדי כך, שאחד הקירות צבוע בצבע זהב עמום, ובתחילת הדרך הוגשו המנות עם צבע מאכל מזהב. כעת, כשהעיצוב הפך יוקרתי, החליטו יוגב ואיציק שגם המנות צריכות להיות ברמה אחרת לגמרי, ושכרו שף מלווה שבונה את המנות ומלווה את הטבחים. היין כאן הוא עניין בפני עצמו. אחד הקירות הוא כולו מתקן אחד גדול לאחסנת בקבוקי יין, ומאחור יש שני מקררים, אחד ליין לבן ואחד ליין אדום. במסעדה כולה יש כ-1,800 בקבוקי יין. בהחלט אוסף מרשים. על מנת שהמלצרים יידעו מה טיבו של כל אחד מהיינות ויוכלו להמליץ לאורחים, מגיעפעם בחודש יינן מאחד היקבים שיסביר למלצרים כיצד יש להגיש את היין, וכמובן כיצד שותים.

מארחת נחמדה המתינה מאחורי הדלת והובילה אותנו לשולחן פנוי. התפריט מורכב מארבע מנות. מנת פתיחה, מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. התלבטנו מאוד אם לקחת את מנת הפתיחה, בכל זאת, צריך לשמור על הגזרה, אך לבסוף השתקנו את קול המוסר והחלטנו להתפרע. חברתי הזמינה לבבות ארטישוק צלויים בגריל. חמיצותם המעודנת של לבבות הארטישוק מעוררת תיאבון ולא משתלטת על המנה. סרדין הים בכבשת מלח שהזמנתי היה מעט מלוח למדי, אך עדיין מגרה את החיך בציפייה לבאות.

למנה הראשונה חברתי הזמינה את מנת פטריות הזהב. הפטריות מטוגנות בציפוי פירורים זהובים ומונחות על מצע עלים צעירים ורוטב איולי עריסה. זו מנה גדולה מאוד, שבהחלט ניתן לקחת אותה כמנה זוגית ולכן הרשיתי לעצמי לטעום ממנה עוד ועוד ועוד. הטיגון עדין ופריך והציפוי הדומיננטי אינו גורע מטעמן העדין של הפטריות. בשל גודלה של המנה וחוסר היכולת שלנו להיפרד ממנה היא ליוותה אותנו עד לסיום הארוחה כולה, כשמדי פעם אנחנו מנשנשות ממנה שוב. אני העדפתי את הפסטיה המרוקאית, שהיא מאפה קרנץ' מרוקאי מסורתי במילוי נתחי פרגיות, אגוזים, שקדים וצימוקים בעידון קינמון ובזיגוג אבקת סוכר. המנה קראנצ'ית וטעימה. השילוב בין ריבת העגבניות המתוקה והבשר העסיסי העניק טקסטורה שונה לכל ביס. התקשיתי קצת לעכל את שילובם של הפירות בבשר, וכאן חברתי נחלצה לעזרתי בשמחה והעלימה אותם מצלחתי. כמובן שעל העזרה הזו הייתי צריכה לשלם בוויתור מצער על חלק מהמנה.

בחירת המנה העיקרית לא הייתה עניין פשוט. המנות קורצות מן התפריט, והיה חשק לטעום מהכל. לבסוף החלטתי שמכיוון שמדובר במסעדה מרוקאית, כדאי לי לנסות את הטאג'ין קזבלנקה. זוהי קדירת טלה של בשר ראש וגרגרי חומוס פריכים ברוטב אדום על מצע קוסקוס ביתי. המלצרית הזהירה אותי מראש שמדובר במנה קצת שומנית, אבל שכחה לציין שמדובר במנה ממש גדולה. בעוד אני משוטטת בין הבשר העסיסי והקוסקוס בשמחה, חברתי התקשתה להיפרד מהקונסטרוקציה המעניינת שעל צלחתה. היא הזמינה צלעות טלה צרובות בגריל, שהונחו כשער על הצלחת, ומתחתן התחבאו תאנה ממולאת בבשר טלה ושני קבבוני טלה עסיסיים. כל זה נבנה על מצע פירה שורשים ורוטב יין בטעם מתקתק של בצל מטוגן קלות.

כשהגענו לשלב הקינוח, כבר לא הייתה זו משטרת הדיאטה שניסתה לעצור אותנו, אלא התחושה שפשוט אין יותר מקום להכניס שום דבר. ברם, לא אחת כמוני תעצור בפני מתוקים. הזמנו את שכבות הזהב, מנת עלי סיגר במלית קרם שקדים ברוטב סילאן. מנה מדהימה, שבה משתלב הטעם המלוח של עלי הסיגר הקראנצ'ים בקרם המתוק והופך אותה לפינוק אמיתי. סנדוויץ הוופל במילוי גלידת נוגטין שהזמנתי היה קצת כבד לסיום ארוחה גדולה כל כך, אך בכוחות משותפים הצלחנו להתגבר עליו. עכשיו רק צריך לחשוב איך נחזור הביתה עם כל עודף המשקל הזה שאכלנו. מזל שהמסעדה נמצאת בתוך תחנת דלק.

אורו
תחנת דלק אלון, בכניסה למושב גאליה, גאליה.
08-9316617